Τεχνολογία

Ελλάδα

Νέος γενικός διευθυντής στη Cyta Ελλάδος

haralampoys_cyta.jpg

Καθήκοντα Γενικού Διευθυντή της Cyta Ελλάδος ανέλαβε ο κ. Νίκος Χαραλάμπους, έμπειρο στέλεχος του κλάδου των Τηλεπικοινωνιών με πορεία 26 ετών στον Οργανισμό. Παράλληλα, ο κ. Χρίστος Λιμνατίτης που διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της εταιρείας τα τελευταία δυόμιση χρόνια μετακινείται στο στρατηγείο του Οργανισμού στη Λευκωσία. Με αφορμή την «αλλαγή σκυτάλης» πραγματοποιήθηκε, σε ζεστό και αισιόδοξο κλίμα, λιτή εκδήλωση την οποία τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, κ. Κυριάκος Κενεβέζος, ο Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Δημήτρης Τζώρτζης, μέλη θεσμικών φορέων, εκπρόσωποι των ΜΜΕ και συνεργαζόμενων επιχειρήσεων. Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού, κ. Χρίστος Πατσαλίδης ενώ χαιρετισμούς και ευχαριστίες απηύθυναν, επίσης, υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας. 

Στο πλαίσιο του χαιρετισμού του ο Πρόεδρος δήλωσε ικανοποιημένος από την αξιόλογη αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής θυγατρικής μέσα σε μόλις επτά χρόνια και πρόσθεσε ότι ο πήχης παραμένει ψηλά και ότι η εταιρεία δεν σταματά μέχρι να επιτύχει τους στόχους της. Όπως ανέφερε, η Cyta αποτελεί έναν οργανισμό, με 50 χρόνια ιστορίας και διεθνούς φήμης στις υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών έχοντας δημιουργήσει τη μοναδική «ταυτότητα Cyta», μία μάρκα πολύ καλά δουλεμένη και διαφοροποιημένη που προσφέρει προστιθέμενη αξία σε Κύπρο και Ελλάδα. 
Στη συνέχεια ο κ. Μιχάλης Αχιλλέως, Αναπληρωτής Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Οργανισμού, ο οποίος διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της Cyta Ελλάδος από τα πρώτα της βήματα και για αρκετά χρόνια, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Cyta Ελλάδος, με όραμα, αφοσίωση στον κοινό στόχο, ομαδική και σκληρή δουλειά καταφέρνει, πάντοτε, να ξεπερνά το φαινομενικά αδύνατο και διαβεβαίωσε ότι αυτό δεν θα σταματήσει να το πράττει. 

Με τη σειρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cyta Ελλάδος και άλλων θυγατρικών του Ομίλου και Διευθυντής Εθνικής και Διεθνούς Χονδρικής Αγοράς, της Cyta Κύπρου, κ. Γιάννης Κουλίας εστίασε στις στρατηγικές επιλογές της Cyta Ελλάδος που καθορίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο και λαμβάνουν υπόψη, τόσο τους οικονομικούς παράγοντες, όσο και την προοπτική επέκτασης των δικτύων του Ομίλου, σε ένα κοινό μέτωπο Κύπρου – Ελλάδος, στον άξονα Μέσης Ανατολής – Βαλκανίων. Όπως δήλωσε, η διασύνδεση και ενοποίηση των δικτύων του Ομίλου έγινε πρόσφατα κατορθωτή μέσω ιδιόκτητων υποθαλάσσιων οπτικών ινών μεταξύ Αθήνας – Κρήτης – Κύπρου,  μία σημαντική εξέλιξη που μεταξύ άλλων, προσέφερε τη δυνατότητα στη Cyta Ελλάδος να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο, όχι μόνο στη λιανική αλλά και στη χονδρική αγορά. Ο κ. Κουλίας δήλωσε αποφασιστικά ότι, η ενοποίηση αυτή πέραν των προφανών επιχειρησιακών πλεονεκτημάτων για τη Cyta Ελλάδος, επιτρέπει στον Όμιλο να αξιοποιήσει πλήρως τα εθνικά και διεθνή δίκτυα του και να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ως εναλλακτική τηλεπικοινωνιακή γέφυρα μεγάλης γεωπολιτικής αξίας μεταξύ Ανατολής και Δύσης. 

Με έναν σύντομο απολογισμό ξεκίνησε την ομιλία του ο απερχόμενος Γενικός Διευθυντής κ. Χρίστος Λιμνατίτης και ολοκλήρωσε αναφέροντας ότι τα τελευταία χρόνια η Cyta Ελλάδος, κόντρα στο ρεύμα των καιρών κατάφερε να διατηρήσει αναπτυξιακή πορεία. Ο κ. Λιμνατίτης στάθηκε σε κομβικά στοιχεία όπως είναι η επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην Κινητή Τηλεφωνία, το πλήρες χαρτοφυλάκιο τετραπλών υπηρεσιών, το ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών νέας γενιάς μήκους 5.000χλμ., η διεύρυνση του αριθμού πελατών που ξεπερνά τις 330.000 κ.ά. Επίσης, αναφέρθηκε στη σημαντική αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας για το 2014 η οποία, μάλιστα, για το 2015 αναμένεται να είναι πολλαπλάσια του περσινού θετικού αποτελέσματος. Παράλληλα, ο κ. Λιμνατίτης τόνισε τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της εταιρείας, ευχαρίστησε το Δ.Σ., τη διοίκηση αλλά και το Προσωπικό της εταιρείας για την υποστήριξή τους. 
«Επιδιώκουμε την αύξηση των μεριδίων αγοράς σε όλες τις υπηρεσίες και την περαιτέρω εδραίωση της μάρκας μας σε ιδιώτες και επιχειρήσεις. Θέλουμε να είμαστε ο αξιόπιστος συνεργάτης τους που δίνει λύσεις όταν τον χρειάζονται» ανέφερε ο νέος Γενικός Διευθυντής της Cyta Ελλάδος, κ. Νίκος Χαραλάμπους. Η Cyta Ελλάδος θα δώσει τις δικές της απαντήσεις στις εποχές σημαντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα και η αγορά, δήλωσε, δίνοντας το στίγμα της επόμενης μέρας. «Είναι μεγάλη τιμή μου που είμαι πλέον κομμάτι αυτής της ομάδας και αυτής της προσπάθειας», τόνισε. 

Όλοι οι ομιλητές εξέφρασαν από το βήμα τις θερμές ευχαριστίες τους προς τον απερχόμενο Γενικό Διευθυντή, για την πολύτιμη προσφορά του στη Cyta Ελλάδος, ενώ καλωσόρισαν το νέο Γενικό Διευθυντή στο τιμόνι της εταιρείας και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία.

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Έρχονται στην Ελλάδα 20.000 επιπλέον αντιικά χάπια

χάπια covid

Διατηρώντας το εμβόλιο στην πρώτη γραμμή άμυνας κατά της επιδημίας κορωνοϊού, η χώρα μας εμπλουτίζει συνεχώς και το φαρμακευτικό οπλοστάσιό της.

Η παρτίδα των 2.000 μονοκλωνικών αντισωμάτων που έχει διατεθεί από την περασμένη Παρασκευή σε νοσοκομεία για τη θεραπεία ευπαθών ατόμων που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο μετά την εμφάνιση λοίμωξης covid-19, είναι η πρώτη που παραλήφθηκε από το υπουργείο Υγείας. Παράλληλα, έχει συμφωνηθεί η προμήθεια επιπλέον 20.000 αντιικών χαπιών της φαρμακευτικής εταιρίας Merck (MSD για την Ελλάδα) από τις αρχές του νέου έτους ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και με τους εκπροσώπους της Pfizer για σημαντική προμήθεια επίσης αντιικών χαπιών τον ερχόμενο Μάρτιο.

«Από τον Ιανουάριο θα έχουμε στη διάθεσή μας και υπό τις προϋποθέσεις πάντοτε που ορίζουν οι επιστήμονες για τους ασθενείς με λοίμωξη covid-19, νέα παρτίδα μονοκλωνικών αντισωμάτων, τουλάχιστον άλλες 2.000 θεραπείες. Ελπίζουμε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε παραλάβει τις πρώτες 10.000 συσκευασίες αντιικών χαπιών από τη Merck. Έχουμε επίσης καταλήξει σε συμφωνία με την εταιρία για την προμήθεια άλλων 20.000 συσκευασιών μέχρι τον Φεβρουάριο. Πρόκειται για φάρμακα που θα παραλάβουμε εκτός εκείνων που προβλέπονται για τη χώρα μας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης. Το ίδιο θα γίνει και με τα αντιικά της Pfizer» λέει στο ΘΕΜΑ ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης.

Τα αντιικά χάπια της Merck αποτρέπουν τον πολλαπλασιασμό του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στον ανθρώπινο οργανισμό. Ενδείκνυνται για τη θεραπεία της ήπιας έως μέτριας λοίμωξης Covid-19 σε ενήλικες που διατρέχουν κίνδυνο σοβαρής νόσου ή/και νοσηλείας λόγω υποκείμενων παθήσεων, όπως παχυσαρκία, διαβήτης, καρδιακές παθήσεις κ.α. Σύμφωνα με τα στοιχεία των κλινικών μελετών, όταν η μολνουπιραβίρη (800 mg), δηλαδή η δραστική τους ουσία, χορηγηθεί εντός πέντε ημερών από την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων και για πέντε διαδοχικές ημέρες, μειώνει κατά 50% τον κίνδυνο εισαγωγής στο νοσοκομείο ή θανάτου. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ενδείκνυνται για παιδιατρική χρήση και για γυναίκες σε κατάσταση κύησης, καθώς προς το παρόν δεν έχει μελετηθεί η χορήγηση σε αυτούς τους πληθυσμούς.

Πως θα χορηγούνται τα αντιικά χάπια

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η χορήγηση των αντιικών χαπιών στους ασθενείς αναμένεται να γίνεται στο ίδιο πλαίσιο που ισχύει και για τα μονοκλωνικά αντισώματα, δηλαδή μέσω του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης και από τα νοσοκομεία. Ο ασθενής με θετικό PCR τεστ θα αξιολογείται από τον γιατρό, ιδιώτη ή του ΕΣΥ, ως προς τον κίνδυνο που διατρέχει να νοσήσει σοβαρά. Εφόσον ο γιατρός εκτιμά ότι υπάρχει ανάγκη αντιικής θεραπείας θα υποβάλλει τη σχετική αίτηση στην πλατφόρμα και μέσα σε ένα 24ωρο θα λαμβάνει την απάντηση. Για τις περιπτώσεις που εγκρίνεται η χορήγηση, ο ασθενής θα ενημερώνεται και θα λαμβάνει από το νοσοκομείο που έχει οριστεί τον αριθμό των δισκίων που αναλογεί στην πενθήμερη κατ' οίκον φαρμακευτική αγωγή κατά της λοίμωξης covid-19. Σύμφωνα με το δοσολογικό σχήμα τα αντιικά χάπια λαμβάνονται δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ, και ο ασθενής μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας αξιολογείται εκ νέου από τους γιατρούς.

Σημαντική τεχνογνωσία για τη διάθεση των αντιικών χαπιών αναμένεται ότι θα αποκτηθεί μέσα από την πρώτη φάση χορήγησης των μονοκλωνικών αντισωμάτων. Από την περασμένη Παρασκευή δέκα νοσοκομεία (Σωτηρία, Σισμανόγλειο, ΑΧΕΠΑ, Παπαγεωργίου, Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας καθώς και τα Πανεπιστημιακά Αλεξανδρούπολης, Λάρισας, Ιωαννίνων, Πατρών, Ηρακλείου) χορηγούν το φάρμακο με κριτήριο την εμπειρία που έχουν τόσο σε ασθενείς covid-19 όσο και στη διαδικασία της έγχυσης σκευασμάτων. Η χορήγηση είναι διαδικασία όμοια με την έγχυση άλλων αντισωμάτων και διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Ο ασθενής παραμένει στην ειδική μονάδα περίπου δύο ώρες για την έγχυση και την παρακολούθηση.

Η πενταμελής Επιστημονική Επιτροπή, που συστάθηκε για αυτό, έχει εξετάσει αιτήσεις που έχουν υποβάλλει ιατροί για τους ασθενείς τους. Κατά κύριο λόγο πρόκειται για ασθενείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες υψηλού κινδύνου. Επιπλέον, πρέπει να πληρούν τα εξής κριτήρια: α) να είναι ηλικίας 12 ετών και άνω, β) να έχει επιβεβαιωθεί η νόσησή του με PCR test, γ) το PCR test έχει διενεργηθεί στον ασθενή κατά το τελευταίο πενθήμερο.

Αγωνία για τη σταθεροποίηση ή μη της επιδημίας

Περίπου τέσσερις εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα οι επιστημονικές και υγειονομικές αρχές παρακολουθούν με συγκρατημένη αισιοδοξία την αναχαίτιση της εκθετικής αύξησης της επιδημίας και ελπίζουν να αποτυπωθεί στη συνέχεια ύφεση. Υπάρχουν ενδείξεις σταθεροποίησης του τέταρτου κύματος, ωστόσο τα ενεργά κρούσματα παραμένουν πολλά, τουλάχιστον 54.000, και 27 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας είναι στο «βαθύ κόκκινο».

Το νέο πλέγμα μέτρων που έχει υψωθεί από την περασμένη Δευτέρα πάνω από τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της covid, για να τους προστατεύσουν από την έκθεσή τους στον ιό, τη λοίμωξη και συνήθως τη νοσηλεία αναμένεται να αξιολογηθεί τις επόμενες 10 με 15 ημέρες. Τα μέτρα κρίθηκαν αναγκαία μετά την επέλαση του κορωνοϊού στους ανεμβολίαστους, που καταλαμβάνουν το 81% των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ.

H πίεση στο ΕΣΥ αναμένεται να συνεχιστεί για αρκετές εβδομάδες, τουλάχιστον έως τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Οι νοσηλευόμενοι λόγω κορωνοϊού σε όλη την Ελλάδα είναι πάνω από 4.700 ενώ η πληρότητα των ΜΕΘ covid σε επίπεδο επικράτειας είναι 88%. Το υπουργείο Υγείας έχει εξασφαλίσει ήδη περισσότερες από 700 ιδιωτικές κλίνες στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα για τις ανάγκες της επιδημίας, με το σύνολο του προσωπικού τους να διατίθενται για την κάλυψη covid και non covid περιστατικών. Άλλες 250 θα διατεθούν από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών στην Αττική, εφόσον χρειαστεί.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - κορωνοϊός: Της έκαναν πενταπλή δόση του εμβολίου!

Ηράκλειο: Αποδυνάμωση της ΜΕΘ του Βενιζελείου καταγγέλλουν οι γιατροί - Ποια είναι η αιτία

Κορωνοϊός - μετάλλαξη Μποτσουάνας: Οι χώρες για τις οποίες θα ισχύουν ειδική άδεια, δεκαήμερη καραντίνα και τριπλό αρνητικό PCR

ESPA BANNER