Τεχνολογία

Ελλάδα

Λουκέτο σε ιστοσελίδα με ταινίες έβαλε η ΕΛΑΣ

laptop_madata_529927651.jpg

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν οι διαχειριστές ιστοσελίδας που έδιναν σε πραγματικό χρόνο και απευθείας μετάδοση κινηματογραφικές ταινίες.

Συγκεκριμένα συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 32χρονος για παράβαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία κατ' εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τα κέρδη της ιστοσελίδας gamatotv.com ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ. Στη συγκεκριμένη σελίδα,  οι επισκέπτες της οποίας μπορούσαν να βλέπουν παράνομα κινηματογραφικές ταινίες τελευταίας κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που διεξήγαγε την έρευνα, οι διαφυγόντες φόροι από τη λειτουργία της ιστοσελίδας φθάνουν τα 230.000.000 ευρώ, ενώ η ζημιά για τους δικαιούχους (κυρίως τις εταιρείες διανομής) ανέρχεται σε 465.000.000 ευρώ. Αξιωματικοί της υπηρεσίας έχουν εντοπίσει ροές χρήματος από τράπεζα της Ιρλανδίας σε τραπεζικούς λογαριασμούς των υπευθύνων της ιστοσελίδας, σε Ελλάδα, Αγγλία και Ολλανδία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι διαχειριστές υποχρέωναν τον επισκέπτη να παρακολουθεί πριν από την ταινία διαφημίσεις διάρκειας 1 λεπτού, ενώ για κάθε προβολή εισέπρατταν 10 λεπτά του ευρώ. Καθώς οι ημερήσιες προβολές είχαν αγγίξει ακόμα και τις 930.000, υπολογίζεται ότι τα κέρδη της ιστοσελίδας κυμαίνονταν μεταξύ 100.000 έως 200.000 ευρώ ημερησίως. Οι αστυνομικοί, ύστερα από καταγγελία, συνέλαβαν έναν 32χρονο σε νησί των Δωδεκανήσων, κατηγορούμενο για παράβαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία.

Σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και τρεις αποθηκευτικοί σκληροί δίσκοι. Φέρεται να έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα διαχείρισης στην επίμαχη ιστοσελίδα, αν και οι αστυνομικοί ερευνούν το ενδεχόμενο να είχε ρόλο «μπροστινού». Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 28χρονου για τα ίδια αδικήματα. Επιπλέον, αναζητούνται τουλάχιστον 8-9 άτομα ακόμα. Πριν από 2,5 χρόνια, όταν είχε κατέβει και πάλι η ιστοσελίδα, οι χρήστες της ανέρχονταν σε 1,5 εκατομμύριο.

Ελλάδα

Κορονοϊός - Χάρτης ECDC: Στο πορτοκαλί ολόκληρη η Ελλάδα

Χάρτης ECDC

Στο «πορτοκαλί» βρίσκεται ολόκληρη η χώρα, σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορονοϊού, όπως αποδεικνύεται και από τους νέους χάρτες του ECDC. Σύμφωνα με τα δεδομένα, η χώρα μας παραμένει σε «πορτοκαλί» στο σύνολό της, στον συνδυαστικό χάρτη που αποτυπώνει τον αριθμό κρουσμάτων τεστ κορονοϊού και δείκτη θετικότητας τις δυο προηγούμενες εβδομάδες.

Την προηγούμενη εβδομάδα Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Ιόνιο, Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, ήταν στο «κόκκινο».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - Κορωνοϊός: Ανακοινώθηκε επίσημα η άρση του μίνι - lockdown

Τιμητική πολιτογράφηση για την οικογένεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο

ESPA BANNER