Τεχνολογία

Ειδήσεις

Ελλάδα

Κοινωνία

Γάμοι και βαφτίσια ... online - Πρωτοπορία με άρωμα Ελλάδας

gamos.jpg

Οι πατέντες με άρωμα Ελλάδας δεν έχουν τελειωμό ούτε και ... όρια. Πριν λίγες μέρες είδαμε τον Έλληνα ερευνητή που κατάφερε να παράγει ηλεκτρικό ρεύμα από ... ούρα. Αυτή τη φορά ο 30χρονος ηλεκτρονικός Σεραφείμ Παππάς κέρδισε το 2ο βραβείο στο INNOVATHENS ενώ δεν αποκλείεται να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τα βαφτίσια και τους γάμους.

Η δική του πατέντα ακούει στο όνομα Livemoments.gr και όπως εξηγεί ο ίδιος μιλώντας στην εφημερίδα Καθημερινή, η ιδέα του προέκυψε όταν προσπάθησε να λύσει ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζε το χωριό του στην Αιτωλοακαρνανία. Επιχείρησε να μεταδίδει αγώνες της τοπικής ομάδας μπάσκετ μέσω live streaming για να μπορούν να τις βλέπουν και όσοι συντοπίτες του ζούσαν πλέον στην Αθήνα ή το εξωτερικό.

Στην πορεία η ιδέα είχε μεγάλη απήχηση και εξελίχθηκε και έτσι άρχισε να καλύπτει πανηγύρια και εκδηλώσεις, ενώ αργότερα στο μενού μπήκαν τα βαφτίσια και οι γάμοι.

Ειδικά αυτό το τελευταίο ήταν η καινοτομία που του χάρισε τη 2η θέση, αφού υπολογίζει πώς θα έχει μεγάλη ζήτηση από αλλοδαπούς που έρχονται να παντρευτούν στη χώρα μας και οι συγγενείς τους λόγω απόστασης δε μπορούν να ακολουθήσουν. Μαζί με την πρόσκληση θα λαμβάνουν έναν ειδικό κωδικό που θα τους δίνει πρόσβαση στο livestreaming, ενώ η εφαρμογή διαθέτει επίσης δυνατότητα chat ώστε οι χρήστες να μιλάνε μεταξύ τους βλέποντας το γεγονός.

Το κόστος μίας τέτοιας υπηρεσίας είναι 350 ευρώ για γάμους στην Αθήνα, ενώ σε περίπτωση γάμου σε επαρχία ή νησί, ο πελάτης καλύπτει τα έξοδα μετακίνησης.

Με τους αρχικούς υπολογισμούς, το αρχικό κεφάλαιο που χρειάζεται για μία τέτοια επιχείρηση είναι περίπου 45.000 ευρώ, ωστόσο είναι αισιόδοξος αφού έχει ήδη καλύψει τον πρώτο γάμο και η ζήτηση αυξάνεται συνεχώς.

Ελλάδα

Κορωνοϊός - Μαγιορκίνης: Η πίεση στο ΕΣΥ παραμένει υψηλή

κορωνοϊος ΜΕΘ εντατική

Στην Ελλάδα, την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια παρουσιάζει εύθραυστη σταθεροποίηση, ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την ενημέρωση για την πανδημία.

«Η πίεση στο σύστημα Υγείας παραμένει υψηλή. Ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εντός της τελευταίας εβδομάδας, επιβαρύνθηκε σε ποσοστό λίγο πάνω από το 6%. Στην Αττική, η επιδημία παρουσίασε συρρίκνωση 5% με δειλά σημεία εύθραυστης βελτίωσης και στη Θεσσαλονίκη παρουσίασε μικρή αύξηση με ενδείξεις σταθεροποίησης», είπε ο καθηγητής.

Νωρίτερα, η Βάνα Παπαευαγγέλου, Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, ανέφερε ότι «το επιδημιολογικό φορτίο δείχνει να σταθεροποιείται, με συνολικά 26.000 ενεργά κρούσματα σε όλη την χώρα, με σταθερότητα στα κρούσματα και μείωση του δείκτη θετικότητας, καθώς έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τεστ που γίνονται».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε στα μέτρα που θα ισχύσουν το επόμενο διάστημα ανά περιοχή, ενώ ανακοίνωσε και την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου στην ΠΕ Κοζάνης από τη Δευτέρα 19 Απριλίου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 132 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Lockdown - Χαρδαλιάς: Με self test επαναλειτουργούν οι σχολές οδηγών

Κικίλιας: Αυξάνουμε τους ρυθμούς εμβολιασμών για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω