Τεχνολογία

Κόσμος

Υπό κατασκευή το νέο κέντρο δεδομένων του Facebook

facebook κεντρο δεδομενων

Στην περιοχή Fort Worth του Τέξας κατασκευάζεται το πέμπτο κέντρο δεδομένων του Facebook το οποίο θα τροφοδοτείται εξ ολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Το νέο κέντρο δεδομένων του Facebook αναμένεται να χρησιμοποιεί ενέργεια από μια αιολική φάρμα έκτασης 17.000 στρεμμάτων στην περιοχή Clay County και η οποία βρίσκεται επίσης στο στάδιο κατασκευής.

Οι υπερυπολογιστές στα κέντρα δεδομένων του Facebook αποθηκεύουν δισεκατομμύρια φωτογραφίες και βίντεο, μηνύματα και ενημερώσεις που ανεβάζουν οι χρήστες καθημερινά στο δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Το Facebook θα επενδύσει τουλάχιστον 500 εκατ. δολάρια στο παγκόσμιο κέντρο δεδομένων του, όπου θα απασχολούνται τουλάχιστον 40 full-time υπάλληλοι.

 

Κόσμος

Ιταλία- κορωνοϊός: Πιθανή χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου σε όλους τους πολίτες

Ιταλία κορωνοιος

Ο Ιταλός υφυπουργός υγείας, Πιερπάολο Σιλέρι, αναφέρθηκε σήμερα στην εμβολιαστική στρατηγική της χώρας του για τους επόμενους μήνες.

"Πιθανότατα η τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα χορηγηθεί βαθμιαία σε όλους τους πολίτες που έκαναν τις προηγούμενες. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα χορηγηθεί σε ηλικιωμένους και υγειονομικό προσωπικό. Με το νέο έτος η εμβολιαστική εκστρατεία για την τρίτη δόση θα επεκταθεί σε όλο τον υπόλοιπο πληθυσμό", τόνισε ο Σιλέρι.

Ο Ιταλός υφυπουργός Υγείας ευχήθηκε "να χορηγηθεί γενικότερα σε όλη την Ευρώπη η τρίτη αυτή δόση, δεδομένης της θεαματικής αύξησης των μολύνσεων που παρατηρείται σε ορισμένες χώρες της ηπείρου μας".

Σε ό,τι αφορά δε στο πράσινο πάσο εμβολιασμένου, ο Πιερπάολο Σιλέρι υπογράμμισε ότι σε αυτή την φάση θα παραμείνει σε ισχύ και ότι στο μέλλον το πρώτο μέτρο που αναμένεται να πάψει να εφαρμόζεται είναι η τήρηση των υποχρεωτικών αποστάσεων ασφαλείας, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η κατάργηση της υποχρεωτικής μάσκας σε κλειστούς χώρους.

Σε ό,τι αφορά τον ενδεχόμενο εμβολιασμό παιδιών 5 με 11 ετών, τέλος, ο υφυπουργός Υγείας δήλωσε ότι "με την έγκριση των αρμόδιων οργανισμών, δεν θα είχε κανέναν ενδοιασμό να εμβολιάσει και τον γιο του".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης - Πρίγκηπας διάδοχος του Μπαχρέιν: Στο επίκεντρο τουρισμός και επιχειρήσεις

Κορωνοϊός - Κρήτη: Έκρηξη ιικού φορτίου στα λύματα

Πέραμα – Όλα τα ηχητικά ντοκουμέντα – Οι οδηγίες του κέντρου και οι απαντήσεις από τις ομάδες ΔΙΑΣ

ESPA BANNER