Τεχνολογία

Κόσμος

Επεκτείνεται το safety check του facebook

facebook mobile

Ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε, με αφορμή τις πολύνεκρες επιθέσεις στη Γαλλία, ότι η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης θα διευρύνει τη χρήση του «Safety Check», το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να δηλώνουν αν είναι ασφαλείς σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. 

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό έχει σχεδιαστεί ειδικά ώστε να επιτρέπει στους χρήστες να ενημερώνουν τους συγγενείς και φίλους τους ότι είναι καλά στην υγεία της σε περίπτωση που συμβεί κάποια καταστροφή ή επίθεση. Όταν το «Safety Check»είναι ενεργοποιημένο, αποστέλλει μια ειδοποίηση στους χρήστες που εντοπίζει ότι βρίσκονται κοντά στην περιοχή της καταστροφής να δηλώσουν εάν είναι «ΟΚ». Εάν κάποιος χρήστης επιλέξει την απάντηση «Είμαι ασφαλής», τότε αποστέλλεται αυτόματα ένα μήνυμα στους φίλους του στο Facebook ενημερώνοντάς τους.

Ωστόσο, η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης δέχτηκε σφοδρή κριτική επειδή ενεργοποίησε το «Safety Check» μετά τις πρόσφατες επιθέσεις στο Παρίσι, αλλά όχι μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στη Βηρυτό και κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 43 άνθρωποι, αναφέρει σε δημοσίευμά του το περιοδικό τεχνολογίας Wired.

Αναφορικά με αυτό, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε ότι οι επιθέσεις στο Παρίσι ήταν η πρώτη περίσταση κατά την οποία ενεργοποιήθηκε το «Safety Check» που δεν επρόκειτο για φυσική καταστροφή, όπως ένας σεισμός. Ωστόσο, σε ανάρτησή του στην ιστοσελίδα δήλωσε ότι το Facebook σκοπεύει να το χρησιμοποιεί πιο ευρέως.

Συγκεκριμένα, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανέφερε στην ανάρτησή του: «Πολλοί άνθρωποι δικαίως ρωτούσαν γιατί ενεργοποιήσαμε το Safety Check για το Παρίσι αλλά όχι μετά τους βομβαρδισμούς στη Βηρυτό ή σε άλλες τοποθεσίες. 

Μέχρι πρόσφατα, η πολιτική μας ήταν να ενεργοποιούμε το Safety Check μόνο σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. Αλλά αποφασίσαμε να το αλλάξουμε και να το ενεργοποιούμε πιο ευρέως. Ευχαριστούμε όσους επικοινώνησαν μαζί μας θέτοντας ερωτήσεις και εκφράζοντας τις ανησυχίες τους σχετικά με αυτό.
 
Έχετε δίκιο να λέτε ότι υπάρχουν και σε άλλα μέρη του κόσμου σημαντικές συγκρούσεις. Νοιαζόμαστε ακριβώς το ίδιο για όλους τους ανθρώπους και θα εργαστούμε σκληρά ώστε να παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια στους ανθρώπους που υποφέρουν εξαιτίας τέτοιου είδους καταστάσεων».

Το Safety Check είχε κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του το 2011 μετά το τσουνάμι και την πυρηνική καταστροφή που έπληξαν την Ιαπωνία και έκτοτε έχει χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια σεισμών και τροπικών καταιγίδων στην Κίνα, το Αφγανιστάν και τη Χιλή.

Ο Άλεξ Σούλτζ, ανώτερο στέλεχος του Facebook, δήλωσε σε ξεχωριστή ανάρτησή του ότι δεν είχε χρησιμοποιηθεί άλλη φορά σε καταστροφή που έχει προκληθεί από «ανθρώπινο χέρι», όπως πόλεμοι ή τρομοκρατικές επιθέσεις. Η απόφαση να ενεργοποιηθεί μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι πάρθηκε επειδή ήταν μεγάλος ο αριθμός των χρηστών που προσπαθούσε να ειδοποιήσει τους συγγενείς και τους φίλους τους μέσω της ιστοσελίδας ότι είναι ασφαλείς.

«Το γεγονός ότι ενεργοποιήσαμε το Safety Check σε αυτή την περίπτωση θα αλλάξει την πολιτική μας σχετικά με το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, και στο μέλλον θα το ενεργοποιούμε και για σημαντικά ή τραγικά περιστατικά. Θέλουμε αυτό το εργαλείο να είναι διαθέσιμο οποτεδήποτε και οπουδήποτε μπορεί να προσφέρει βοήθεια», δήλωσε ο Άλεξ Σούλτζ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Κόσμος

ΗΠΑ: Οι μισοί πολίτες πιστεύουν ότι τα φαντάσματα υπάρχουν και το 25% λέει ότι έχει δει ένα

φάντασμα

Ποιος, από τους μεγαλύτερους τουλάχιστον, δεν θυμάται την μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία της δεκαετίας του 1980, το «Ghostbusters», με τους κυνηγούς φαντασμάτων και τις απίστευτες περιπέτειές τους.

Εκτός από το ότι οδήγησε σε νέα ταινία με το ίδιο θέμα το 2016, πολλοί εκτιμούν ότι οδήγησε και σε αύξηση όσων πιστεύουν σε φαντάσματα.

Σύμφωνα με έρευνα που επικαλείται το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, o αριθμός των Αμερικανών που πιστεύει στην ύπαρξη φαντασμάτων φέρεται να έχει πενταπλασιαστεί από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, παρουσιάζοντας αύξηση 400%.

Σχεδόν οι μισοί, πιστεύουν ότι υπάρχουν φαντάσματα, ενώ ακόμη πιο εντυπωσιακός είναι ο ισχυρισμός του 25% των Αμερικανών ότι όχι μόνο πιστεύουν στα φαντάσματα, αλλά έχουν δει κιόλας -τουλάχιστον- ένα κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Paranormal activity…

Μεγάλη άνοδο έχουν εξάλλου, οι μεταφυσικές ανησυχίες των Αμερικανών, παρά την κάμψη της δημοτικότητας των θρησκειών στις ΗΠΑ, όπως δείχνουν οι αυξήσεις στην κυκλοφορίας περιοδικών περί μεταφυσικών θεμάτων.

Η επέκταση του Ίντερνετ έχει επίσης παίξει τον ρόλο της, καθώς επιτρέπει τη μετάδοση ψευδών αλλά αληθοφανών ειδήσεων που αποκτούν ένα κάποιο κύρος όταν λαμβάνουν ηλεκτρονική μορφή, σε αντίθεση με την παραδοσιακή φημολογία, από στόμα σε στόμα.

Επιτρέπει επίσης σε όσους πιστεύουν σε φαντάσματα να βρουν με ασφάλεια ομοϊδεάτες τους, χωρίς να γελοιοποιηθούν. Η αμοιβαία αποδοχή οδηγεί στον πολλαπλασιασμό των αποδεκτών αυτών των θεωριών αλλά και στην παγίωσή τους.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, συμπεραίνει ότι οι ΗΠΑ είναι μια βαθιά διαιρεμένη χώρα ανάμεσα σε πολίτες με δύο εντελώς διαφορετικές κοσμοθεωρίες, επισημαίνοντας ότι ο διχασμός επί της ύπαρξης ή μη των φαντασμάτων, βοηθάει και στην κατανόηση του γενικότερου διχασμού στη χώρα που αποτυπώθηκε τόσο στην εκλογική αντιπαράθεση του περασμένου Νοεμβρίου στις ΗΠΑ όσο και στο ποσοστό ελάχιστα άνω του 50% που έχει εμβολιαστεί κατά του κοροναϊού.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ρωσία: Εξι νεκροί από συντριβή μεταγωγικού αεροσκάφους An-26

Βρετανία: Την δολοφόνησε 5 λεπτά από το σπίτι της και κάλυψε το πτώμα της με φύλλα

Πακιστάν: Επίθεση με βόμβα σε σχολείο θηλέων

ESPA BANNER