Τεχνολογία

Κόσμος

«Κόβει» 7.800 θέσεις εργασίας η Microsoft

microsoft_logo.jpg

Η Microsoft ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα περικόψει 7.800 θέσεις εργασίας και θα καταγράψει απομείωση $7,6 δισ. από μονάδα κατασκευής τηλεφώνων της Nokia, διαγράφοντας σχεδόν ολόκληρη την αξία μιας επιχείρησης που εξαγόρασε πριν από 14 μήνες.

Ο τεχνολογικός κολοσσός είχε αγοράσει την μονάδα της Nokia τον Απρίλιο του 2014 έναντι 9,5 δισ. δολαρίων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το μεγαλύτερο μέρος των περικοπών θα προέλθει από το τμήμα hardware της μονάδας της φινλανδικής εταιρείας.

Σημειώνεται ότι η Microsoft είχε περίπου 120.000 υπαλλήλους στο τέλος Μαρτίου.

Ο τελευταίος γύρος απολύσεων, 2.300 εκ των οποίων θα γίνουν στην Φινλανδία όπου εδρεύει η Nokia, ακολουθεί ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα οδηγήσει στην έξοδο 18.000 υπαλλήλους.

Μετά την ανακοίνωση των περικοπών, η μετοχή της εταιρείας καταγράφει άνοδο 1% στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Κόσμος

Ελπιδοφορος: Εξέφρασε ευγνωμοσύνη «για την εκτίμηση Μπάιντεν στην Ορθόδοξη Εκκλησία»

ελπιδοφόρος

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος μοιράστηκε τις θερμές ευχές για το Πάσχα που απηύθυνε με δήλωσή του προς όλους τους φίλους της Ορθόδοξης Χριστιανικής Κοινότητας ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζόζεφ Μπάιντεν, με την Πρώτη Κυρία, Τζιλ.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος χαρακτήρισε τον χαιρετισμό του Αμερικανού Προέδρου ως ένα μήνυμα που αντανακλά την κοινή ελπίδα όλων των ανθρώπων για τον θρίαμβο του φωτός απέναντι στο σκοτάδι. Εξέφρασε, μάλιστα, την ευγνωμοσύνη του προς τον Τζόζεφ Μπάιντεν για τις αξίες της πίστης που ενστερνίζεται και για την εκτίμησή του στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τη σύσταση των «Γερουσιαστών για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό», ανακοίνωσε ο Ελπιδοφόρος

Εμβόλια: Διχασμένοι οι ηγέτες της ΕΕ για την άρση της πατέντας

Σύνοδος Κορυφής: Πολωνία και Ουγγαρία αντιτάχθηκαν στη χρήση του όρου «ισότητα των φύλων»