Ρέθυμνο

Την τεχνική υπηρεσία του δήμου Ρεθύμνης επισκέφτηκε "Το Ποτάμι"

το ποταμι

Kλιμάκιο εκπροσώπων του Ποταμιού επισκέφτηκε την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης. Οι εκπρόσωποι ενημερώθηκαν από τον Αντιδήμαρχο κ Μίνωα Αλεφαντινό και από το Δημοτικό Σύμβουλο κ Ματθαίο Τσιμπισκάκη σχετικά με τα εκτελούμενα τεχνικά έργα και τις προτεραιότητες του Δήμου, τόσο στην πόλη της Ρεθύμνης όσο και στους οικισμούς του. Στη συζήτηση που ακολούθησε ανταλλάχθηκαν ιδέες σχετικά με την αξιοποίηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ/ΣΕΣ από το Δήμο Ρεθύμνης, αλλά και σχετικά με την αξιοποίηση άλλων κοινοτικών χρηματοδοτήσεων, προς όφελος των κατοίκων του Δήμου.

Από τη συζήτηση προέκυψε ότι υπάρχει ανάγκη διεύρυνσης αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για να αντιμετωπίζει πιο ολοκληρωμένα και άμεσα κάποια θέματα. Εντοπίστηκε η έλλειψη νομικού πλαισίου για την Eπιχειρηματικότητα και την Aνάπτυξη κι επίσης το θέμα του Χωροταξικού Σχεδιασμού κρίθηκε απόλυτη προτεραιότητα σε μια χώρα που διεκδικεί επενδυτικές τοποθετήσεις. Καταλυτική θα αποδειχθεί η συνέργεια ιδιωτικής πρωτοβουλίας κι επιχειρηματικότητας με την κρατική παρέμβαση.

Για ακόμη μια φορά η ηλεκτρονική διακυβέρνηση αναδείχθηκε κομβική μεταρρυθμιστική προσαρμογή. Άλλωστε, το Ποτάμι εντόπισε από την πρώτη στιγμή την ανάγκη αυτή και συμπεριέλαβε στον πολιτικό σχεδιασμό της Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχετικές εξειδικευμένες προτάσεις, που παρουσίασε στο πρόγραμμά του (www.topotami.gr).Η ομαλή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος είναι το «κλειδί» για την επίλυσή του, σχολίασαν μεταξύ άλλων οι εκπρόσωποι των Τεχνικών Υπηρεσιών και από κοινού συμφωνήθηκε η ανάγκη να «δουλέψουμε στις νοοτροπίες».

Οι εκπρόσωποι του Ποταμιού δήλωσαν ότι στηρίζουν με κάθε τρόπο το έργο του Δήμου και διατίθενται όπου και όταν κριθεί ότι χρειάζεται, τόσο για κοινές δράσεις, όσο και για υποστηρικτικές παρεμβάσεις μέσω των Βουλευτών του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και σε άλλους φορείς. Με τον τρόπο αυτό θα στηριχθεί η συστηματική και συγκροτημένη δουλειά που γίνεται από το Δήμο για τους Δημότες του, αλλά και για όλους τους κατοίκους του Νομού.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν για τη χρησιμότητα της επίσκεψης και συμφώνησαν να διερευνήσουν τρόπους για την παραπέρα συνεργασία και την υποστήριξη που μπορούν να δώσουν το Ποτάμι και οι Βουλευτές του στην προώθηση θεμάτων που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Κρήτη

Ρέθυμνο

Κρήτη - κορωνοϊός: Νέα κρούσματα σε ορεινή περιοχή

κορωνοϊος - εξαπλωση

Νέα, επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν τις τελευταίες 4-5 ημέρες στ' Ανώγεια, όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη ο Δήμαρχος, Σωκράτης Κεφαλογιάννης, μιλώντας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, με φόντο την πανδημία του ιού.

Όπως είπε ο Δήμαρχος, πάνω από 5 νέα κρούσματα έχουν καταγραφεί από το περασμένο Σαββατοκύριακο ενώ σε μία περίπτωση, ο ασθενής χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο.

Σήμερα, τα σχολεία στ'Ανώγεια είναι κλειστά, καθαρά για προληπτικούς λόγους εξαιτίας της κακοκαιρίας, με απόφαση του Δημάρχου.

 

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Μια ανάσα από το καθολικό lockdown έως την Καθαρά Δευτέρα

Κρήτη - κορωνοϊός: Αύξηση 337% στο ιικό φορτίο σε νομό του νησιού!

Ενετικά Τείχη Ηρακλείου: Πράσινο από το Μηχανολογικό έως τη Βίγλα