Ρέθυμνο

Συνομιλώντας με τον Μινωικό Πολιτισμό... στο "Σπίτι του Πολιτισμού"

minwikos_politismos3.jpg

Το Δ.Σ. του πολιτιστικού συλλόγου "Συνομιλώντας με τον  Μινωικό Πολιτισμό" επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους όσοι συνέβαλλαν για την επιτυχημένη περιοδεία της ομώνυμης έκθεσης με πρώτο σταθμό το "Σπίτι του Πολιτισμού" από 23.3. - 4.4.2015 στο Ρέθυμνο.
 

minwikos_politismos4.jpg

minwikos_politismos4.jpg, by meropi

Ακολουθεί σχετική ανακοίνωση:

«Ευχαριστούμε θερμά  την αρχαιολόγο Ειρήνη Γαβριλάκη, που μας προσκάλεσε, την περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου και την αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρία Λιονή, που μας στήριξε υπό την αιγίδα της, τον δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γιώργο Μαρινάκη και την αντιδήμαρχο πολιτισμού κ. Πέπη Μπιρλιράκη, την Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. και την ευγενή παραχώρηση του φιλόξενου χώρου  "Σπίτι του Πολιτισμού", την κ. Ολυμπία Ματθαίου για τα διαδικαστικά, τους "Φίλους του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου" και ιδιαίτερα τον πρόεδρο κ. Γιάννη Τσουδερό και την γραμματέα Στέλλα Χαλκιαδάκη για την αμέριστη υποστήριξη. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους εισηγητές Δρ. Γιώργο Ξανθό, επίκουρο καθηγητή ΤΕΙ Κρήτης, Δρ. Γκάρεθ Όουενς, γλωσσολόγο, Erasmus ΤΕΙ Κρήτης, τον Δρ. Αντώνη Βασιλάκη, έφορο αρχαιολογίας, την Στέλλα Σκουτέλη, ξεναγό, εικαστικό και συγγραφέα, την Χρύσα Βαθιανάκη, εικαστικό, τους μουσικούς του συγκροτήματος "ΚΡΗΤΕΣ" (Νίκο Λιανέρη, Γιώργο Κατσουλιέρη, Αντώνη Καράτζη, Δαμιανό Βασιλάκη, Αλέξη Καζάκη), την συνθέτρια Κατερίνα Τζεδάκι και τον συνθέτη Γιώργο Λουτσέτη για την μουσική προσφορά τους. Θερμές ευχαριστίες στου 22 καλλιτέχνες για την εμπιστοσύνη τους, ιδιαίτερα στους Μάριο Χαλκιαδάκη, Γιώργο Δαλαμβέλα, Κατερίνα Δραμιτινού, Ισμήνη Γαλανοπούλου, Μαριάνθη Σφακιανάκη, Δημήτρη Λυμπερίδη, τους φίλους Μανώλη Τσουρή και Πάρη Αποστολέρη για την πρακτική βοήθεια τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο τυπογραφείο Πάρη Κανταρτζή και την γραφίστρια Νάνσυ Βιτσαξάκη για τις άψογες εκτυπώσεις.

minwikos_politismos.jpg

minwikos_politismos.jpg, by meropi

Ευχαριστούμε όλους του Ρεθυμνιώτες φίλους και μαθητές που επισκέφτηκαν, αγκάλιασαν και στήριξαν την προσπάθεια μας. Το ταξίδι συνεχίζεται. Επόμενος σταθμός της περιοδείας της έκθεσης  τον Μάιο το "Παρθεναγωγείο" στα Μάλια, με πρόσκληση της δημοτικής αρχής και των πολιτιστικών συλλόγων».

Κρήτη

Ρέθυμνο

Θλίψη στ' Ανώγεια: Πέθανε ο "Λευτέρακας"

Λευτέρακας

Πέθανε σε ηλικία 84 ετών, ο Λευτέρης Μανουράς (Λευτέρακας), πρώην Αντιδήμαρχος Ανωγείων και μέχρι σήμερα εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου και δημοτικός σύμβουλος. Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 17 Ιουνίου, στις 12 μ.μ από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου σύμφωνα με όλα τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας του Covid-19.

Όπως αναφέρει η "Ανωγή" ο Λευτέρης Μανουράς, γεννήθηκε το 1937, ήταν κτηνοτρόφος και ιδιοκτήτης παραδοσιακής Ταβέρνας στο Μετόχι για πάνω από 20 χρόνια. Το 2019 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Ανωγείων με την παράταξη του Σωκράτη Κεφαλογιάννη "Τα Ανώγεια του Μέλλοντος." Τον Σεπτέμβριο του 2019 ορίστηκε Αντιδήμαρχος Ανωγείων θέση που είχε για ένα χρόνο. Το 2020 ορίστηκε εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου Ανωγείων, θέση που κατείχε μέχρι σήμερα.

Ως μικρό παιδί 7 ετών είχε ζήσει το Ολοκαύτωμα των Ανωγείων και τον ξεριζωμό των κατοίκων. Επέστρεψε και δημιούργησε μια όμορφη οικογένεια, με την σύντροφο της ζωής του Ευαγγελία, με την οποία απέκτησαν τέσσερα παιδιά.  Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας και υπέκυψε, σκορπίζοντας τη θλίψη στην οικογένεια, τους φίλους και συγχωριανούς του.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Έδωσε δουλειά στο παιδί που πήγε να τον κλέψει - Το "ευχαριστώ" ήρθε 25 χρόνια μετά

Ηράκλειo: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους λόγω βλάβης

Ηράκλειο: Διέρρηξαν Παιδιατρείο αλλά δεν πήγαν μακριά