Ρέθυμνο

Εκδηλώσεις

"Η κλήση σας προωθείται" ... από το Θίασο Βασίλη Δαμβόγλου

thiasos2.jpg

Με μια νέα παραγωγή το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μυλοποτάμου παραμένει πιστό στο ραντεβού με το κοινό του.

Η εαρινή παράσταση, όπως 12 χρόνια τώρα, αποτελεί προϊόν δουλειάς του «Θιάσου Βασίλης Δαμβόγλου», τα μέλη του οποίου δίνουν και φέτος τον καλύτερο τους εαυτό επί σκηνής.

Ο «Θίασος Βασίλης Δαμβόγλου» παρουσιάζει το έργο του Hall Salwen «Η κλήση σας προωθείται» σε προσαρμογή και σκηνοθεσία του Γιάννη Περαντωνάκη.

thiasos.jpg

thiasos.jpg, by meropi

Είναι ένα έργο το οποίο παρουσιάζει την αποξένωση που προκαλεί μεταξύ των ανθρώπων η σύγχρονη τεχνολογία.

Πραγματεύεται το πόσο μακριά κρατάει τον κάθε ένα μας από τους αγαπημένους μας φίλους, συγγενείς και γενικότερα από άλλους ανθρώπους, η καθημερινή επαφή με τα σύγχρονα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου όλα πρέπει να φαίνονται εντυπωσιακά όμορφα και μαγικά… αλλά δεν είναι πάντα.

Είναι μια διαφορετική παράσταση, με πολύ ενδιαφέρον και ανταποκρίνεται σε μια πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά, πολλές φορές χωρίς να αντιληφθούμε τις συνέπειες.

Η παράσταση κάνει πρεμιέρα το προσεχές Σάββατο 28 Μαρτίου στις 9 το βράδυ στο στέκι Περάματος και θα ακολουθήσουν παραστάσεις στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα στις 29 Μαρτίου και στις 3, 4 και 5 Απριλίου 2015.

Με αφορμή την νέα θεατρική παραγωγή, ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Δημήτρης Κόκκινος σε μήνυμα του αναφέρει τα εξής:

«Διανύουμε μια δύσκολη εποχή, η οποία χαρακτηρίζεται από ανατροπές και προκλήσεις. Το καθημερινό πεδίο δράσης διαμορφώνεται ολοένα και πιο δυσμενές, γεγονός, που λειτουργεί ως τροχοπέδη στην εξέλιξη και την ανάπτυξη που ο κάθε ένας χωριστά αλλά και όλοι μαζί επιθυμούμε σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο αντίστοιχα.

Παρά τις αντιξοότητες και τα προβλήματα συνεχίζουμε να στηρίζουμε κάθε φιλοπρόοδη και δημιουργική προσπάθεια, η οποία μπορεί να λειτουργήσει ως αντίδοτο σε μια κρίση που δεν είναι μόνο οικονομική και ανθρωπιστική αλλά αγγίζει και τα όρια της κοινωνικής αποξένωσης του ατόμου.

Χαιρετίζουμε την νέα παραγωγή του Θιάσου «Βασίλης Δαμβόγλου» του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου μας, ως μια πράξη ποιότητας και ελπιδοφόρας προοπτικής γιατί η τέχνη, ο πολιτισμός και η παιδεία μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους.

Και αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας. Να πετύχουμε να ξεπεράσουμε τα κακώς νοούμενα και να δημιουργήσουμε το καινούργιο μέσα από την διαφοροποίηση, την αλλαγή νοοτροπίας και την κατάκτηση του καλύτερου δυνατού για τον τόπο μας και τους συνδημότες μας.

Συγχαρητήρια στους δημιουργούς της παράστασης και ένα μεγάλο ευχαριστώ από το δήμο μας για την προσφορά τους.»

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ – ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ Γιαννης Περαντωνάκης.

ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ Ελευθερια Κουβακη, Γεωργία Γαλλιακη, Μανώλης Αστρινακης, Μανώλης Αγγουρίδης, Χρύσα Μπαγιαρτάκη, Γιώργος Λεμπιδακης, Μαρία Πανταλου, Βάσω Διαλεκτού.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΚΗΝΙΚΩΝ Αθηνά Λεμπιδάκη, Στελιος Φασουλης, Γιάννης Περαντωνάκης.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΩΝ Ματούλα Βουβάκη, Στέλλα Πυθαρούλιου.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Βασίλης Σταματάκης.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΗΘΟΠΟΙΩΝ Βασίλης Ξενικακης, Κωσταντίνα Παπαδάκη.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΗΝΙΚΩΝ Μανώλης Μακρυδάκης.

ΒΟΗΘΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΚΗΝΙΚΩΝ Αθηνά Λεμπιδάκη, Βασίλης Σταματάκης, Χρύσα Μπαγιαρτάκη, Γιώργος Λεμπιδάκης, Ματούλα Βουβάκη, Μαρία Πανταλού, Γιάννης Περαντωνάκης.

ΗΧΟΣ Βασίλης Σταματάκης.

ΦΩΤΑ Βασίλης Ζέλιος.

ΜΑΚΙΓΙΑΖ Κατερινα Πανταλου

ΥΠΟΒΟΛΕΙΟ Αργυρούλα Σφακιανάκη

ΗΛΕΚΡΟΛΟΓΟΣ Γιώργος Φοδελιανάκης

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ SPOT Βασίλης Σταματάκης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Γιάννης Αναστασάκης

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΦΙΣΑΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Design Graphic Δημήτρης Καζίλας

ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΟΣ Βασίλης Ξενικάκης

Κρήτη

Ρέθυμνο

Πρόγραμμα PLASTECO: Τα συμπεράσματα ερευνών για την ορθολογική διαχείριση των πλαστικών

foto_tilediaskepsi_plasteco.png

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η περιφερειακή συνάντηση με τους εμπλεκόμενους φορείς,  του ευρωπαϊκού έργου “PLASTECO”, στο οποίο, ως γνωστόν, συμμετέχει  ο   Δήμος Ρεθύμνης, ως  Επικεφαλής Εταίρος. 

Υπενθυμίζεται ότι το “PLASTECO” επικεντρώνεται στην προστασία του περιβάλλοντος, μέσω, της ορθολογικής χρήσης και διαχείρισης των πλαστικών αλλά και σειράς άλλων δράσεων που στοχεύουν στην αύξηση της αποδοτικότητας της χρήσης των φυσικών πόρων, τον περιορισμό των επιπτώσεων της περιβαλλοντικής ρύπανσης στην υγεία των πολιτών και την ενίσχυση των καινοτόμων λύσεων διαχείρισης των πλαστικών. Το “PLASTECO” αποτελεί έργο του διαπεριφερειακού επιχειρησιακού προγράμματος εδαφικής συνεργασίας INTERREG EUROPE και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Εθνικούς Πόρους. 

Στο πλαίσιο της 2ης  περιφερειακής συνάντησης των εταίρων του προγράμματος,  η οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Παρασκευή 9 Απριλίου, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τα βασικά συμπεράσματα δύο ερευνών που εκπονήθηκαν από τους εταίρους του έργου (Ένωση Βαλτικών Ακτών & Ενεργειακός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Ωβέρνης – Ρον- Αλπ)  και ενός διαπεριφερειακού εργαστηρίου που διοργανώθηκε και συντονίστηκε από το Σύμπλεγμα Περιβαλλοντικών Τεχνολογιών της Βαυαρίας. Ειδικότερα, οι έρευνες αφορούσαν στη «Συγκριτική ανάλυση των πολιτικών για την προώθηση του διαχωρισμού, της διαλογής και της ανακύκλωσης των πλαστικών απορριμμάτων στις περιοχές των εταίρων του έργου» καθώς και στα «Μέτρα για τον περιορισμό της ρύπανσης των υδάτων και της διευκόλυνσης των προσπαθειών καθαρισμού». Το θέμα του εργαστηρίου, τα συμπεράσματα του οποίου παρουσιάστηκαν, αφορούσε στις «Πολιτικές πρακτικές για τη μείωση των μικροπλαστικών στο περιβάλλον». 

Στη συνάντηση, συμμετείχαν εκπρόσωποι από: το Δήμο Ρεθύμνης, την Περιφέρεια Κρήτης, άλλους δημόσιους φορείς, ακαδημαϊκά ιδρύματα, και επιχειρήσεις. Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους, οι φορείς αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τα αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν από την ομάδα έργου του Δήμου Ρεθύμνης και για άλλη μια φορά επισημάνθηκε η αναγκαιότητα ευαισθητοποίησης και ενεργής συμμετοχής των πολιτών και η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης ως προϋπόθεση επίτευξης των στόχων τόσο του προγράμματος όσο και των προσταγών της μετάβασης σε μια κυκλική οικονομία. 
Συνολικά, θα πραγματοποιηθούν έξι διαπεριφερειακές συναντήσεις,  με ομάδες ενδιαφέροντος. Η 3η συνάντηση, σύμφωνα με τον μέχρι σήμερα προγραμματισμό θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο.  

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Σφοδρή αντίδραση της Κρήτης για την ανιστόρητη πρόκληση με Γερμανούς αλεξιπτωτιστές

Τροχαίο στη Γαύδο: Αύριο το τελευταίο αντίο στην 28χρονη Κορίνα

Αεροδρόμιο Ηρακλείου: "Χαμηλές πτήσεις"... εν αναμονή ανοίγματος του τουρισμού