Πολιτισμός

Τεχνολογία

Vaio Fit 11A: Επικίνδυνο μοντέλο υπολογιστή για ανάφλεξη

Η ιαπωνική Sony Corp κάλεσε τους κατόχους των νέων μοντέλων φορητών υπολογιστών Vaio Fit 11A να σταματήσουν "αμέσως" τη χρήση τους εξαιτίας του κινδύνου υπερθέρμανσης της μπαταρίας.

Η εταιρεία αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι έχει αποστείλει 25.905 Vaio Fit 11A σε 52 χώρες από την κυκλοφορία τους τον Φεβρουάριο. Τρεις υπολογιστές έχουν μέχρι σήμερα αναφλεγεί εξαιτίας της υπερθέρμανσης της μπαταρίας τους, η οποία έχει κατασκευαστεί από την Panasonic Corp.

"Ζητούμε από τους χρήστες να σβήσουν αμέσως τους υπολογιστές τους, να αποσυνδέσουν το καλώδιο από τον υπολογιστή και από την πρίζα και να σταματήσουν να τον χρησιμοποιούν", αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Η Sony εξετάζει τις διαδικασίες ελέγχου και επισκευής που θα προσφερθούν δωρεάν στους κατόχους και νέες πληροφορίες θα ανακοινωθούν εντός των προσεχών δεκαπέντε ημερών.

Οι υπολογιστές Vaio Fit 11A είναι ένα νέο μοντέλο φορητού υπολογιστή που ονομάζεται "multi-flip" και έχει τη δυνατότητα να μετατρέπεται σε τάμπλετ.

Πηγή: ΑΠΕ

Ελλάδα

Πολιτισμός

Κινεζική Πρεσβεία στην Ελλάδα: Εορτάζει τα 100 χρόνια του Κομμουνιστικού Κόμματος

Κίνα πρεσβεία στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο των 100 ετών από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, η πρεσβεία της Κίνας στην Ελλάδα και το Πολιτιστικό Κέντρο της Κίνας στην Αθήνα θα διοργανώσουν διαδικτυακά έκθεση φωτογραφίας με θέμα «100 χρόνια Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας», Εβδομάδα Σύγχρονου Κινεζικού Κινηματογράφου και «2021 Εβδομάδα Τουρισμού και Πολιτισμού της Κίνας».

Η έκθεση φωτογραφίας «100 χρόνια Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας» θα διαρκέσει από τις 24 Ιουνίου - 24 Ιουλίου. Μέσα από μια σειρά φωτογραφιών που ζωντανεύουν την ιστορία, η έκθεση αυτή παρουσιάζει την πορεία του κινεζικού έθνους από την επανάσταση στην οικονομική ευρωστία και ισχυροποίηση υπό την ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας.

Η Εβδομάδα Κινεζικού Κινηματογράφου θα διεξαχθεί από τις 24-29 Ιουνίου. Οι προβολές θα γίνουν στην επίσημη σελίδα του Πολιτιστικού Κέντρου της Κίνας στην Αθήνα στο Facebook. Συνολικά θα προβληθούν οι εξής πέντε ταινίες: «Κρατήστε τα χέρια», «Επιχείρηση Ερυθρά Θάλασσα», «Τρέχοντας προς την άνοιξη», «Ο καιρός μας θα έρθει» και «Ιστορία τριών πόλεων».

Η «2021 Εβδομάδα Τουρισμού και Πολιτισμού της Κίνας» θα πραγματοποιηθεί από 24-30 Ιουνίου. Με το θέμα «Όμορφη Κίνα», παρουσιάζεται η ιστορία της κινεζικής ανάπτυξης μέσα από τρεις ενότητες, «Άυλη πολιτιστική κληρονομιά και η ομορφιά των υποδομών της υπαίθρου», «Ταξίδι στον πάγο και το χιόνι» και «Γαστρονομία».

Παρουσιάζονται επίσης και οι προετοιμασίες για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου αλλά και η κινεζική κουλτούρα. Επίσης, οι επισκέπτες της Εβδομάδας Τουρισμού και Πολιτισμού της Κίνας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Κίνας μέσα από σειρά εικονικών εκθέσεων, σύντομων βίντεο, σύντομων ψηφιακών μαθημάτων και άλλων διαδραστικών εμπειριών.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: Ποιες περιοχές "κάηκαν" από τον καύσωνα

Σύριζα: Ανακοίνωση με αφορμή τη χονδρική τιμή ηλεκτρισμού