Πολιτισμός

Τεχνολογία

BBC: Ιός που εξαπλώνεται σαν κρυολόγημα προσβάλει router των σπιτιών

Σύμφωνα με το BBC, ερευνητές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για έναν νέο ιό που κυκλοφορεί και προσβάλει τα router που έχουμε σπίτι μας. Η νέα αυτή απειλή αναφέρεται πως είναι η μεγαλύτερη, που έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα και αφορά τις εν λόγω συσκευές.

Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές, τι κρύβεται πίσω από τη μαζική και συνεχιζόμενη επίθεση που πραγματοποιούν οι «Χακερ». Τα περισσότερα θύματα, παρατηρούνται στην Ευρώπη αλλά και στο Βιετνάμ.

Μόλις οι εγκληματίες, καταλάβουν τα router μας, αλλάζουν πλέον τις εσωτερικές οδηγίες και αναζητούν με εξιδανικευμένους αλγόριθμους, τις σελίδες που επισκεπτόμαστε συχνότερα. Αυτό πρακτικά μπορεί να σημαίνει, ότι οι χρήστες κατευθύνονται σε όποια ιστοσελίδα επιθυμεί ο «χάκερ» προωθώντας προσωπικές διαφημίσεις και ιστοσελίδες!

Παρ’ όλα αυτά, ο σκοπός της δημιουργίας αυτού του δικτύου παραμένει ακόμη ένα μυστήριο αφού μέχρι στιγμής οι επιτιθέμενοι δε φαίνεται να έχουν καταχραστεί τον έλεγχο των προσωπικών μας συσκευών για κακόβουλους σκοπούς. Μάλιστα, με τις συγκεκριμένες επιθέσεις, τα ήδη υπάρχοντα antivirus δε μπορούν να μας προστατεύσουν αφού είναι προγραμματισμένα να ψάχνουν για ιούς εντός του υπολογιστή μας και όχι στο router μας.

Τεχνολογία

Ποιά χρώματα είναι τα πιο δημοφιλή στα αυτοκίνητα παγκοσμίως - Τι συμβολίζουν

αυτοκινητα

Το πρώτο πράγμα που προσέχει κανείς σε ένα αυτοκίνητο είναι το χρώμα του -στη συνέχεια ακολουθεί το σχήμα, η σχεδίαση και οι λεπτομέρειες. Ένα συγκεκριμένο χρώμα μπορεί να προσδώσει στο αυτοκίνητο χαρακτήρα, να το κάνει ξεχωριστό.

Οι περισσότεροι επιλέγουν το αυτοκίνητό τους σε χρώμα που συμβαδίζει με την προσωπικότητά τους. Στις δυτικές κουλτούρες, για παράδειγμα, το κόκκινο συμβολίζει τόλμη και δυναμισμό. Μία πιο σκούρα απόχρωση, όπως το βαθύ μπλε, εκφράζει μία αίσθηση ηρεμίας και σοβαρότητας. Το μαύρο αντανακλά την εξατομίκευση και την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, το πράσινο την προσέγγιση στη φύση, την άνεση και την ζωντάνια της νεότητας, ενώ τα πιο ουδέτερα και σκούρα χρώματα αποπνέουν έναν αέρα κομψότητας και σεβασμού.

Ποια χρώματα επικρατούν στο δρόμο;

Αυτό εξαρτάται από τις γεωγραφικές περιοχές. Το 2020 το λευκό βρισκόταν στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης σε κάθε ήπειρο εκτός από την Ευρώπη. Το μαύρο ήταν το δεύτερο πιο δημοφιλές χρώμα αυτοκινήτου παγκοσμίως. Ωστόσο, ενώ περισσότερο από το 20% των νέων αυτοκινήτων ήταν μαύρα στην Ευρώπη και την Ιαπωνία, στη Νότια Αμερική ήταν το 10% και περίπου 2% στην Ινδία.

Τα τελευταία χρόνια, ένα νέο ουδέτερο χρώμα κερδίζει έδαφος. Πέρυσι το 29% των καινούργιων αυτοκινήτων ήταν γκρι-ασημί. Εδώ και αρκετά χρόνια, η συγκεκριμένη απόχρωση γνωρίζει ιδιαίτερη δημοτικότητα στη μόδα, στην τεχνολογία και στο design, χωρίς να δείχνει σημάδια κάμψης. Η απόχρωση αυτή αναπαριστά τη δύναμη και την ανθεκτικότητα και αντιπροσωπεύει την αναζήτηση της αλήθειας, της γνώσης και της σοφίας. Ως εκ τούτου, το γκρι επιτυγχάνει να παραμένει μοντέρνο και ταυτόχρονα αναλλοίωτο στο χρόνο και μία ιδανική επιλογή για το αυτοκίνητο.

ειδησεις σημερα 

Τουρκία: Σέρνουν στα δικαστήρια τον Ιμάμογλου για τον τρόπο που… περπάτησε (βίντεο)

Ανοίγουν 10 Μαΐου τα φροντιστήρια για Πανελλήνιες και ξένες γλώσσες για όσους δίνουν εξετάσεις

Κορωνοϊός: Κορωνοϊός: 2.093 νέα κρούσματα - 96 θάνατοι - 765 διασωληνωμένοι