Πολιτισμός

Τεχνολογία

Το Facebook δεν είναι πλέον μόνο για αρσενικά και θηλυκά

Απελευθερώνεται το Facebook και σπάει όλα τα ταμπού! Πλέον έχει προστεθεί ένα νέο χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους χρήστες του να επιλέξουν μέσω ενός νέου πεδίου το «φύλο» τους, όταν το γένος του αρσενικού ή του θηλυκού, δεν τους εκφράζει απόλυτα. Αυτά τουλάχιστον ανακοινώνει το Facebook.

Από το 2008, όσοι δημιουργούσαν προφίλ στο δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ήταν υποχρεωμένοι να επιλέξουν ένα από τα δύο: Είτε αρσενικό, είτε θηλυκό. Η συγκεκριμένη απαίτηση, είχε ενοχλήσει εδώ και καιρό τα άτομα τα οποία δεν εκφράζονται από καμία από τις παραπάνω επιλογές. Η απάντηση που έδινε η εταιρεία ήταν ότι οι χρήστες έχουν την επιλογή να μην εμφανίζεται το φύλο τους δημόσια.

Όλα αυτά μέχρι σήμερα. Το Facebook κάνει στροφή 180 μοιρών και ξαφνιάζει τους πάντες ανακοινώνοντας τις νέες αυτές επιλογές, αναφέροντας ότι «εμείς θέλουμε να αισθάνεστε άνετα και να είστε ο αληθινός, αυθεντικός σας εαυτός.» Μάλιστα είναι από τα πρώτα social networks, που υιοθετούν μία τέτοια επιλογή. Αντίθετα, το Google+, εκτός από «αρσενικό» και «θηλυκό» έχει και την επιλογή «άλλοι» πράγμα το οποίο θεωρείται άκρως προσβλητικό.

Πολιτισμός

Βίνσεντ Βαν Γκογκ: Δύο δακτυλικά αποτυπώματα του ζωγράφου εντοπίστηκαν στα «Ηλιοτρόπια»

Βαν Γκογκ - Ηλιοτροπια

Δακτυλικά αποτυπώματα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ φαίνεται ότι εντοπίστηκαν σε έναν από τους πίνακές του με τα «Ηλιοτρόπια», που δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 1889, όταν ο διάσημος ζωγράφος βρισκόταν στην Αρλ.

Όπως ανακοίνωσε το μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ, οι άνθρωποι που ανέλαβαν την συντήρηση του έργου εντόπισαν δύο δακτυλικά αποτυπώματα στο χρώμα που βρίσκεται στο πάνω μέρος του πίνακα. Όπως εικάζουν, ο ζωγράφος πρέπει να είχε πάρει τον καμβά, ενώ το χρώμα ήταν ακόμη λίγο νωπό, αφήνοντας τα ίχνη του.

Τα «Ηλιοτρόπια» είναι από τις πλέον διάσημες σειρές έργων του Βαν Γκογκ, που συνδέονται με τον Πολ Γκογκέν και φιλοτέχνησε το 1888 και το 1889. Συνολικά ζωγράφισε πέντε έργα σε μεγάλους καμβάδες, ορισμένους από τους οποίους τοποθέτησε στο δωμάτιο που θα έμενε ο Γκογκέν, στην Αρλ.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Το κόκκινο αγόρι»: Ο πιο αμφιλεγόμενος πίνακας επιστρέφει στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου

Φρίντα Κάλο: Στο "σφυρί" βγαίνει προσωπογραφία της

Η αποκατάσταση έργου του Vermeer αποκαλύπτει πίνακα του Έρωτα κρυμμένο για πάνω από 350 χρόνια

ESPA BANNER