Πολιτισμός

Τεχνολογία

Το Facebook βλέπει τι πληκτρολογούμε ακόμη κι αν δε το δημοσιεύσουμε.

To Facebook επιβεβαιώνει ότι μπορεί να δει τι πληκτρολογούν οι χρήστες ακόμη κι αν δε το δημοσιεύσουν. Μάλιστα, λέει ότι το κοινό του Facebook έχει ειδοποιηθεί για αυτή την πιθανότητα από τους όρους χρήσης (ξέρετε εκείνα τα κατεβατά που δεν διαβάζει κανείς συνήθως).

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στους Los Angeles Times, μία νέα μελέτη για τη λογοκρισία στο διαδίκτυο έδειξε ότι το Facebook μπορεί να εντοπίσει οτιδήποτε πληκτρολογήσουμε, αρκεί να είναι πάνω από 5 χαρακτήρες. Δεν έχει σημασία αν είναι δημοσιευμένο ή όχι. Το Facebook μπορεί να το δει.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι δεν καταγράφει το ακριβές περιεχόμενο του κειμένου που πληκτρολογεί ο χρήστης πριν από τη δημοσίευση. Απλώς «καταλαβαίνει» ότι κάποιος πληκτρολογεί κάτι.  «Δε σκοπεύουμε να παρακολουθούμε τα αδημοσίευτα κείμενα που πληκτρολογούνται», δηλώνει η εταιρεία. Οι υπεύθυνοι ασφαλείας του Facebook, συνεχίζουν λέγοντας ότι «λαμβάνουμε δεδομένα από όλους εσάς, κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το facebook, κάθε φορά που βρίσκεστε στο προφίλ κάποιου, κάθε φορά που στέλνετε ένα μήνυμα, κάθε φορά που ψάχνετε κάποιο άτομο και γενικά κάθε φορά που αλληλεπιδράτε μέσω αυτού. Και όλα αυτά είναι γραμμένα στους όρους χρήσης.»

Στην ερώτηση «πως γίνεται να εμποδίσουμε το facebook να βλέπει τα αδημοσίευτα κείμενα μας;» η απάντηση της εταιρείας είναι είτε να απενεργοποιήσουμε το Javascript είτε να σβήσουμε το λογαριασμό μας.

Πολιτισμός

Δήμος Μαλεβιζίου: Εκδήλωση για την υφαντική τέχνη

«Ξετυλίγοντας το κουβάρι της κρητικής υφαντουργίας»

Τη Δευτέρα στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση αφιερωμένη στην υφαντική τέχνη και την παράδοση της που διοργανώνει ο Δήμος Μαλεβιζίου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μονής στο Μουσείο Υφαντικής.

Στο Μουσείο Υφαντικής της Μονής Μαλεβιζίου η υφαντική παράδοση του κρητικού πολιτισμού αναδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο.

Η λαϊκή τέχνη της υφαντουργίας ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με την καθημερινότητα των ανθρώπων σε προηγούμενες εποχές και έδειχνε τόσο το επίπεδο τεχνογνωσίας που κατείχαν όσο και την υψηλή αισθητική που διέθεταν.

Στη βάση της οικιακής οικονομίας οι γυναίκες δημιούργησαν μια εξαιρετική τέχνη που, αν στις μέρες μας δεν προστατευτεί από κρατικούς φορείς, θα εξαλειφθεί.

Χώροι σαν το Μουσείο της Μονής φανερώνουν τη βούληση του Δήμου Μαλεβιζίου να περισώσει και να διαφυλάξει με σεβασμό αυτή την πτυχή του λαϊκού πολιτισμού της Κρήτης, αλλά και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε αυτή η τέχνη να μεταβιβαστεί στις επόμενες γενιές μέσα από ανάλογες δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν:

- τα εργαστήρια κατασκευής χειροποίητων κορδονιών με την Ζωή Παπαδάκη / Εργαστίνη

- Με τις λέξεις μας υφάδι, από την συγγραφέα Αυγουστινάκη Δέσποινα .

συμμετέχει η Μικτή χορωδία του Δήμου Μαλεβιζίου /Διεύθυνση Κουτσογιαννακη Πιτσικάκη Εύα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Τσελέντης: Η σεισμική ακολουθία στο Αρκαλοχώρι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα

Κρήτη: "Οργώνουν" τη θάλασσα για τον εντοπισμό του ζευγαριού