Πολιτισμός

Τεχνολογία

Το μεγαλύτερο LAN Party του κόσμου! (βίντεο)

Πάνω από 26.000 άνθρωποι και 22.000 υπολογιστές συνέθεσαν το σκηνικό του μεγαλύτερου πάρτι με υπολογιστές που έλαβε χώρα στη Σουηδία!

Το πάρτι με όνομα Dreamhack Winter διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Jonkoping της Σουηδίας και φέτος σημείωσε νέο ρεκόρ αφού συγκεντρώθηκαν 2.000 άτομα παραπάνω από πέρυσι.

Συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες έφτασαν τους 26.672, ενώ ο αριθμός των υπολογιστών άγγιξε τις 22.483.

Οι συμμετέχοντες έπαιξαν παιχνίδια όπως τα Counter-Strike, StarCraft και DOTA ενώ η εκδήλωση περιελάμβανε ζωντανό πρόγραμμα on stage με γνωστούς Dj!

​Πάρτε μία γεύση από το πάρτι στο βίντεο και τις φωτογραφίες που ακολουθούν.

 

Τεχνολογία

Το WhatsApp καθυστερεί τις αλλαγές στην πολιτική απορρήτου

WhatsApp

Η πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα καθυστερήσει τις αμφιλεγόμενες αλλαγές στην πολιτική απορρήτου της που έκαναν πάρα πολλούς χρήστες της να την απεγκαταστήσουν και να αναζητήσουν εναλλακτικές εφαρμογές. 
Η εφαρμογή των προγραμματισμένων αλλαγών θα αναβληθεί για τις 15 Μαΐου (από τις 8 Φεβρουαρίου αρχικά) για να δοθεί στους χρήστες περισσότερος χρόνος "για να κατανοήσουν τις ενημερώσεις" στους όρους εξήγησε η εταιρεία σε μια ανάρτησή της.

Το WhatsApp είχε ανακοινώσει στους χρήστες του μια σειρά αλλαγές στους όρους απορρήτου του νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η ειδοποίηση - η οποία απαιτούσε από τους χρήστες να συμφωνήσουν ή στην αντίθετη περίπτωση να διαγράψουν τους λογαριασμούς τους - πυροδότησε φήμες ότι το WhatsApp θα έδινε πρόσβαση στο "αδελφό" Facebook σε μηνύματα και λίστες επαφών. Επακολούθησαν οργισμένες αντιδράσεις για τις αλλαγές.

Ο Γουίλ Κάθαρτ, επικεφαλής της υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων που είναι θυγατρική του Facebook, ανάρτησε μια δήλωση νωρίτερα αυτό το μήνα, απορρίπτοντας αυτές τις φήμες.

Ενθαρρυμένοι και από ένα υποστηρικτικό tweet του ιδρυτή των Tesla και SpaceX Ίλον Μασκ, οι χρήστες συρρέουν σε εναλλακτικές υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το κρυπτογραφημένο Signal, με αποτέλεσμα η εφαρμογή να "πέσει" για το μεγαλύτερο μέρος της Παρασκευής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρεις συλλήψεις για τον άγριο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του Μετρό

Ηράκλειο: Το "ευχαριστώ" των γονιών της Μάγιας σε όσους τους στήριξαν

Ήξερες ότι υπάρχουν αόρατοι ασκητές στο Αγιοφάραγγο;