Πολιτισμός

Τεχνολογία

Τα πρώτα προφυλακτικά από γραφένιο πάχους ενός ατόμου!

Το σπάσιμο του προφυλακτικού κατά την ερωτική πράξη, είναι ίσως ο χειρότερος εφιάλτης για πολλά ζευγάρια. Στατιστικές έρευνες βέβαια δείχνουν ότι οι νέοι, τείνουν να μη θέλουν να τα χρησιμοποιούν, κυρίως λόγω της μειωμένης αίσθησης που προσφέρουν. Τι πρέπει να γίνει για να αντιστραφεί αυτό το αίσθημα; Η απάντηση είναι απλή! Φυσικά… καλύτερα προφυλακτικά.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Manchester, εργάζονται πάνω στη δημιουργία προφυλακτικών από γραφένιο. Το Gates Foundation, το οποίο έχει σαν στόχο να εξελίξει την τεχνολογία γύρω από το θέμα της προφύλαξης, έχει ανταμείψει τους επιστήμονες με 100.000 δολάρια, προκειμένου να παρουσιάσουν κάτι νέο. Ένα προφυλακτικό, πιο λεπτό, πιο ανθεκτικό και πιο ασφαλές.

Το γραφένιο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ερευνητικό team, έχει υψηλή αγωγιμότητα, γεγονός το οποίο εξασφαλίζει περισσότερη απόλαυση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Το πάχος του δε, υπολογίζεται ότι δε θα ξεπερνά το πάχος ενός ατόμου! Ναι… Δεν πρόκειται για αστείο, αλλά για την επανάσταση στον τομέα της προφύλαξης!

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και ο επικεφαλής της έρευνας, Dr. Aravind Vijayaraghavan, «μέχρι σήμερα οι άνθρωποι πίστευαν ότι το γραφένιο μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μόνο σε ηλεκτρονικές συσκευές. Σύντομα όμως, το γραφένιο θα χρησιμοποιείται από τους περισσότερους, με τον πιο… άμεσο τρόπο»!

Τεχνολογία

Το ποντίκι που «το βάζει στα πόδια» όταν παρακάθεσαι στον υπολογιστή

ασύρματο ποντίκι

Ξεπέρασες το όριο επιτρεπτών ωρών μπροστά στον υπολογιστή και δεν το κατάλαβες καν; Αυτό το ποντίκι θα σε κάνει να τηρείς το πρόγραμμα σου, καθώς κάθε φορά που θα κάθεσαι παραπάνω, θα φεύγει μόνο του.

Ναι, ακριβώς αυτό κάνει, βγάζει ποδαράκια και απομακρύνεται από τον υπολογιστή σου, θέλοντας να σου δείξει ότι ήρθε η ώρα να σηκωθείς από την καρέκλα και να πας να κάνεις και τίποτα άλλο ή στην καλύτερη να ξεκουραστείς.

Πρόκειται για ένα ασύρματο ποντίκι, που αν θέλεις να κάνεις υπερωρίες καλύτερα να μην το πάρεις γιατί σίγουρα δε θα σε αφήνει να τελειώσεις τις δουλειές σου.