Πολιτισμός

Τεχνολογία

Συμβουλές για να μη μένετε από μπαταρία

Μπορεί τα τηλεχειριστήρια όταν μένουν από μπαταρία με ένα απλό χτύπημα στο πόδι μας να λειτουργούν ξανά -ή να μη επαναλειτουργήσουν ποτέ- το κινητό τηλέφωνο όμως δεν λειτουργεί έτσι.

Η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και ακόμα και πέντε λεπτά χωρίς το κινητό τηλέφωνο δεν αισθανόμαστε ασφαλείς. Παρακάτω ακολουθούν μερικές συμβουλές για να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες,

Μειώστε τη φωτεινότητα οθόνης αφού αποτελεί αιτία της κατανάλωσης.

Μην έχετε ανοιχτό το internet χωρίς λόγο. Η μεγαλύτερη κατανάλωση μπαταρίας οφείλεται στην αναζήτηση και τη χρησιμοποίηση του διαδικτύου.

Κατά τη διάρκεια της φόρτισης μην χρησιμοποιείται το τηλέφωνο, μ αυτό τον τρόπο φορτίζει γρηγορότερα. Για καλύτερα αποτελέσματα ορίστε την επιλογή "Airplane Mode"  ώστε να σταματήσει κάποιες λειτουργίες που επιβραδύνουν τη φόρτιση.  

Χρησιμοποιήστε το φορτιστή που συνδέεται στη πρίζα και όχι στον υπολογιστή καθώς η τελευταία διαρκεί περισσότερο.

Μην αφήνετε το τηλέφωνό σας στο κρύο ή στην ζέστη, όπως για παράδειγμα στο παρπρίζ του αυτοκινήτου σας τις ηλιόλουστες καλοκαιρινές μέρες στην Ελλάδα.

Να κλειδώνετε το τηλέφωνό σας, για να ελαχιστοποιήσετε την ενεργοποίησή του κατά λάθος.

Τέλος, όσον αφορά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας καλό θα είναι μια φορά το μήνα να αφήνουμε το κινητό να κλείσει όταν αδειάσει εντελώς η μπαταρία του, και να το φορτίσουμε πλήρως στο 100% στην επόμενη φόρτιση. 

Τεχνολογία

NASA: Αυτός είναι ο πρώτος ήχος που κατέγραψε το Perseverance στον Άρη

Άρης

 

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα τον ήχο που καταγράφηκε, για πρώτη φορά, από ένα μικρόφωνο στον πλανήτη Άρη, κάτι που επιτεύχθηκε χάρη στο διαστημικό ρόβερ Persverance το οποίο προσεδαφίστηκε επιτυχώς στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη την περασμένη εβδομάδα.

Στο σύντομο ηχητικό απόσπασμα ακούγεται ένας στριγκός ήχος, ο θόρυβος του ρόβερ, αλλά και ο άνεμος που πνέει στον Άρη. «Ναι, μόλις ακούσατε μια ριπή ανέμου στην επιφάνεια του Άρη, που καταγράφηκε από το μικρόφωνο και στάλθηκε στη Γη», είπε ο Ντέιβ Γκρούελ, ο υπεύθυνος αυτών των εξαρτημάτων. Πρόκειται για «τους πρώτους ήχους που καταγράφονται στην επιφάνεια του Άρη», πρόσθεσε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Το Perseverance είναι εξοπλισμένο με δύο μικρόφωνα, το ένα εκ των οποίων βρίσκεται πάνω στο επιστημονικό όργανο SuperCam, μια κάμερα προηγμένης τεχνολογίας που έχει μέγεθος όσο ένα κουτί παπουτσιών.

«Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε αυτά τα μικρόφωνα για να συλλαμβάνουμε ήχους», είπε ο Γκρούελ. Το δεύτερο μικρόφωνο, που η NASA ήλπιζε ότι θα κατέγραφε τον ήχο κατά τη στιγμή της προσεδάφισης, δεν λειτούργησε.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία είχε προσπαθήσει και στο παρελθόν να στείλει μικρόφωνα στον Άρη, αλλά δεν είχε καταφέρει μέχρι σήμερα να πετύχει αυτόν τον στόχο. Το ρομπότ InSight, που έφτασε στον πλανήτη τον Νοέμβριο του 2018, κατέγραψε πολλές σεισμικές δονήσεις, χάρη στο υπερευαίσθητο σεισμογράφο του. Η συχνότητα των δονήσεων ήταν πολύ χαμηλή για να γίνει αντιληπτή από το ανθρώπινο αυτί και εκείνες οι ηχογραφήσεις ενισχύθηκαν χάρη σε μια ειδική τεχνική, ώστε να ακουστούν.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σουρβίνος στο Ράδιο Κρήτη: Κυριάρχησε η βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού στo νησί

Λιγνάδης: Έκανε οντισιόν με 100 αγόρια από 10 έως 14 ετών