Πολιτισμός

Τεχνολογία

Πέφτει κατακόρυφα η τιμή του ψηφιακού νομίσματος

Πτώση 120 δολαρίων κατέγραψε η τιμή του Bitcoin μέσα σε μια εβδομάδα με τους αναλυτές να αναμένουν πως η τιμή του ψηφιακού νομίσματος θα μειωθεί περαιτέρω, καθώς γίνεται διαρκώς όλο και λιγότερο ευαίσθητο στα «καλά νέα».
 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πλατφόρμα CoinDesk η αξία διαπραγμάτευσης του Bitcoin υποχώρησε σήμερα Τρίτη στα 451 δολάρια από 571 δολάρια πριν από μία εβδομάδα, ενώ χθες βρέθηκε να διαπραγματεύεται ακόμη και στα 309 δολάρια στη βουλγαρική πλατφόρμα συναλλαγών Bitcoin BTC-e.

Οι ειδικοί αποδίδουν τις απώλειες του Bitcoin στις προσπάθειες κάποιων traders να καλύψουν τις θέσεις τους, πιέζοντας περαιτέρω τις τιμές. Σε κάθε περίπτωση η πτώση της τιμής του ψηφιακού νομίσματος συνδέεται και με την μεγαλύτερη εποπτεία που έχει υπάρξει στις πλατφόρμες διαπραγμάτευσης του.

Με δεδομένο ότι τα εικονικά νομίσματα βρέθηκαν στο προσκήνιο της δημοσιότητας τον προηγούμενο Φεβρουάριο λόγω της κατάρρευσης κάποιων πλατφόρμων διαπραγμάτευσης οι κεντρικές τράπεζες διεθνώς απεύθυναν συστάσεις στους επενδυτές – καταναλωτές για τους πιθανούς κινδύνους. Το ίδιο έπραξε και η  Τράπεζα της Ελλάδος υιοθετώντας σχετικές επισημάνσεις της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών.

 

 

Newsroom ΔΟΛ

Κρήτη

Χανιά

Ρέθυμνο

Πολιτισμός

ΣΕΔΗΚ: Ελιά και Λάδι στη Ζωγραφική και Λογοτεχνία

ελιές

Δύο πρωτότυπες ημερίδες με θέμα την Ελια και το Λαδι στην Ζωγραφική και Λογοτεχνία πρόκειται να οργανωθούν τις επόμενες μέρες στα Χανιά και στο Ρέθυμνο με «υβριδική» οργάνωση που θα επιτρέπει περιορισμένη φυσική παρουσία και ελεύθερη διαδικτυακή συμμετοχή

Η ζωντανή συμμετοχή και στις δυο ημερίδες θα είναι περιορισμένη (μέχρι 40 άτομα) λόγω των υγειονομικών συνθηκών και για αυτό θα τηρηθεί σειρά κατά την οποία προτεραιότητα θα έχουν οι βραβευόμενοι των διαγωνισμών οι οποίοι και θα ενημερωθούν προσωπικά με e-mail.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα, οι συμμετέχοντες θα πρέπει έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού η βεβαίωση αρνητικής δοκιμασίας αντιγόνου (Rapid test) και κατά την παραμονή τους στους εσωτερικούς χώρους των εκδηλώσεων θα πρεπει να φορούν σχετική μάσκα.

Η διαδικτυακή συμμετοχή είναι ελεύθερη από την σελίδα του ΣΕΔΗΚ στο Facebook στην οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνδεθούν κατά προτίμηση μέσω Η/Υ.

Η ημερίδα στο ΜΑΙΧ

Η Ημερίδα «Ελια και Λαδι στην Ζωγραφική¨» θα πραγματοποιηθεί στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανιών ( ΜΑΙΧ) την Παρασκευή 18 Ιουνίου με ώρα έναρξης 10.00,

Κατά την ημερίδα αυτή θα απονεμηθούν τα βραβεία του διαγωνισμό Ζωγραφικής που θα είναι: 3 Χρυσές, 4 Αργυρές και 8 Χάλκινες πλακέτες της Μινωικής Ελιάς και 12 Έπαινοι

Το μάζεμα των ελιών εν Μυτηλήνη ( Θεόφιλος)

Η απονομή θα γίνει από παρόντες εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και τα Μέλη της των Επιτροπών οργάνωσης και αξιολόγησης του διαγωνισμού. Τα ονόματα των διακριθέντων, σύμφωνα με την προκήρυξη των διαγωνισμών, δεν θα ανακοινωθούν πριν την απονομή των διακρίσεων.

Προ της απονομής των διακρίσεων θα προηγηθούν σύντομοι χαιρετισμοί από εκπροσώπους των οργανωτών καθώς και δυο σύντομες άλλα σημαντικές εισηγήσεις:

-«Η ελιά στις τέχνες των Μινούτων και Αρχαίων Αθηναίων» από την Ανάγια Σαρπάκη Αρχαιολόγο- Αρχαιοβοτανολόγο και

- «Η Ελιά ως αφορμή εικαστικών αναζητήσεων» από τον Κων/νο Β. Πρώιμο Δρ. Κριτικό Τέχνη

Το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας με περισσότερες λεπτομέρειες θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΣΕΔΗΚ www.sedik.gr

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στην ημερίδα αυτή θα πρέπει το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 16 Ιουνίου και ώρα 10.00 να δηλώσουν στο e-mail : info@sedik.gr ή στο τηλέφωνο 28210 50800 τα στοιχεία τους (όνομα, Ιδιότητα, τηλέφωνο, e-mail) και εάν επιθυμούν να συμμετάσχουν ζωντανά η διαδικτυακά ώστε να τους δοθεί σχετική έγκριση και οδηγίες.

Υπόψη ότι η διαδικτυακή συμμετοχή θα γίνει μέσω της σελίδας του ΣΕΔΗΚ στο Facebook (https://www.facebook.com/sedikgr ) στην οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνδεθούν με τον σύνδεσμο https://streamyard.com/anp2e6mxy8 κατά προτίμηση μέσω Η/Υ.

 

Η ημερίδα στο Ρέθυμνο

Η ημερίδα «Ελιά και Λάδι στην Λογοτεχνία» θα πραγματοποιηθεί στο «Σπίτι του Πολιτισμού» στο Ρέθυμνο την Πέμπτη 24 Ιουνίου με ώρα έναρξης 10.00 .

Κατά την ημερίδα αυτή θα απονεμηθούν τα βραβεία του διαγωνισμού Λογοτεχνίας που θα είναι: 2 Χρυσές, 3 Αργυρές και 6 Χάλκινες πλακέτες της Μινωικής Ελιάς και 23 Έπαινοι.

Η συμμετοχή και στην ημερίδα αυτή μπορεί να είναι ζωντανή ή διαδικτυακή, με όρους ίδιους με εκείνους της προηγούμενης. Όμως οι δηλώσεις συμμετοχής, προς αποφυγή σύγχυσης, καλό είναι να γίνονται μετά την 21 Ιουνίου και αφού θα έχει ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της ημεριδας στο οποίο θα παρέχονται και σχετικές οδηγίες.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: Δεν κατάφεραν να βοηθήσουν την τραυματισμένη θαλάσσια χελώνα (φωτο)

Χαλκιδική: Δύο νεαροί τραυματίες από πυροβολισμούς σε μπαρ

Δήμος Χερσονήσου: Βρήκαν πάνω του κοκαΐνη