Πολιτισμός

Τεχνολογία

Μετά τα έξυπνα γυαλιά η Google ετοιμάζει τους έξυπνους φακούς επαφής

Το νέο project της Google βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης και σύμφωνα με την εταιρία οι έξυπνοι φακοί επαφής θα προορίζονται για τους διαβητικούς μαις και θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να τους ενημερώνουν για τα επίπεδα γλυκόζης.

Αυτό θα γίνεται με ειδικούς αισθητήρες οι οποίοι θα μπορούν μέσα  από τα δάκρυα του ματιού να μετρήσουν τη γλυκόζη του χρήστη και στη συνέχεια με ένα πολύ μικρό LED λαμπάκι που θα έχουν θα τον ενημερώνουν αν είναι πάνω ή κάτω από το όριο…

 

Η Google βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τον οργανισμό φαρμάκων και μέσα στους επόμενους μήνες θα μάθουμε νεότερα για την πρόοδο του νέου αυτού εγχειρήματος της εταιρίας

Πολιτισμός

Πικάσο: Ο πίνακας με τη μούσα-ερωμένη του πουλήθηκε έναντι 103,4 εκατομμυρίων δολαρίων

ΠΙΚΑΣΟ

Το αστρονομικό ποσό των 103,4 εκατομμυρίων δολαρίων έπιασε ο πίνακας «Γυναίκα που κάθεται κοντά σε ένα παράθυρο», του διάσημου Ισπανού ζωγράφου Πάμπλο Πικάσο, που απεικονίζει τη μούσα-ερωμένη του, Μαρί Τερέζ, όπως ανακοίνωσε ο οίκος Κρίστις στη Νέα Υόρκη.

Η δημοπράτηση του πίνακα διήρκεσε 19 λεπτά, εξηγεί ο οίκος Christie' s, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των ειδικών. Τον πίνακα με ύψος 1,46 μ. και πλάτος 1,44 μ. διεκδίκησαν δύο υποψήφιοι αγοραστές μέσω τηλεφώνου.
 

 

Αρχικά, ο οίκος δημοπρασιών Κρίστις είχε εκτιμήσει ότι η τιμή πώλησης του πίνακα θα ήταν 55 εκατομμύρια δολάρια. «Η πώληση αυτή επιβεβαιώνει τη δυναμική της αγοράς τέχνης παρά την πανδημία της νόσου COVID-19, αλλά επίσης και το κύρος του Πικάσο... Η γενικά καλή απόδοση που είχαν οι δημοπρασίες της Πέμπτης σηματοδοτεί μια πραγματική επιστροφή στην κανονικότητα και επίσης ένα μήνυμα ότι η αγορά τέχνης πράγματι επέστρεψε σε καλό δρόμο», υποστηρίζει η Μπόνι Μπρέναν, πρόεδρος του οίκου Κρίστις για τις ΗΠΑ.

Ο πίνακας, που απεικονίζει τη νεαρή ερωμένη και μούσα του Πικάσο, Μαρί Τερέζ Βαλτέρ, αποκτήθηκε μόλις πριν από οκτώ χρόνια στο Λονδίνο έναντι 44,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κήποι στην Μπολόνια παίρνουν τα ονόματα του Γιώργου Σεφέρη και του Διονυσίου Σολωμού

Τέχνη στα χρόνια της χολέρας: Όταν μια επιδημία γίνεται έμπνευση για κορυφαία λογοτεχνικά έργα

Το Μουσείο Καζαντζάκη υποδέχεται ξανά για τους επισκέπτες του

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Πάμπλο Πικάσο είχε ιδιαίτερη σχέση με τις γυναίκες και αντανακλάται σε πολλά έργα του. Πίνακες, όπως για παράδειγμα, οι «Δεσποινίδες της Αβινιόν» είναι εμπνευσμένοι από την άστατη ερωτική ζωή του.