Πολιτισμός

Τεχνολογία

Η Sony κάνει ...focus στις τηλεοράσεις και εγκαταλείπει τα PC

Eπιβεβαιώνονται οι φήμες καθώς η Sony ανακοίνωσε επίσημα την πώληση του τμήματος που αφορά τους προσωπικούς υπολογιστές (Vaio PC) και την επικέντρωσή της στην αγορά των τηλεοράσεων.

Το τμήμα προσωπικών υπολογιστών της Sony θα πουληθεί στην εταιρεία Japan Industrial Partners, χωρίς να έχει ανακοινωθεί το τίμημα της εξαγοράς. Ωστόσο, σύμφωνα με αναφορές της εφημερίδας Nikkei, η μεταβίβαση θα κοστίσει περί τα 490 εκατομμύρια δολάρια. Η συμφωνία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Η Sony θα προχωρήσει στην περικοπή 5.000 θέσεων εργασίας, παγκοσμίως, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Παράλληλα θα επενδύσει στη νέα εταιρεία, χρηματοδοτώντας κατά 5% στο αρχικό της κεφάλαιο ώστε να τη βοηθήσει στο ξεκίνημά της.

Σε ότι αφορά το τμήμα τηλεοράσεων της Sony, η εταιρεία σκοπεύει να ιδρύσει μια νέα θυγατρική έως τον Ιούλιο του 2014. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της δραστική περιστολής δαπανών, η ιαπωνική εταιρεία θα υιοθετήσει διαφορετική προσέγγιση στην τοποθέτηση των προϊόντων της, στοχεύοντας πρωτίστως στο high-end κομμάτι της αγοράς τηλεοράσεων και επικεντρώνοντας την παραγωγή της στα μοντέλα 4K και 2K. Με τις συγκεκριμένες αλλαγές η εταιρεία ελπίζει από το 2015 ο κλάδος των τηλεοράσεων να καταστεί κερδοφόρος.
 

Πολιτισμός

Βραζιλία: Γιγάντιες ποπ τοιχογραφίες γέμισαν τους δρόμους

βραζιλια

Οι καλλιτέχνες δρόμου από τη Βραζιλία Douglas de Castro και Renato Reno – απαρτίζουν το δίδυμο Bicicleta Sem Freio – δημιουργούν μεγάλης κλίμακας τοιχογραφίες, με ένα χαοτικό μείγμα καρτούν, πινελιών σαν μουτζούρες και ζωηρόχρωμων φυτών και ζώων.

Αυτή την περίοδο βρίσκονται στο Σάο Πάολο, ολοκληρώνοντας ένα έργο για το NaLata Festival και τον επόμενο μήνα μεταβαίνουν στις ΗΠΑ.

 

 

 

 

Τις τοιχογραφίες τους απαντά κανείς σε πόλεις όπως το Νέο Δελχί, η Ιερουσαλήμ και η Φορταλέζα στη Βραζιλία. Οι Bicicleta Sem Freio ισορροπούν μεταξύ τοπικής κουλτούρας και αναφορών σε ποπ εικονογραφία και τροπικά τοπία.

«Η δουλειά μας είναι επηρεασμένη από τη διεθνή και βραζιλιάνικη ποπ κουλτούρα της δεκαετίας του 1980 και της δεκαετίας του 1990» δηλώνουν, μιλώντας στο Colossal. «Και στους δυο άρεσε να βλέπουμε καρτούν και τηλεοπτικά show όταν ήμασταν πιο νέοι και επίσης μας εμπνέει βαθιά η φύση».

 

 

 

 

Τα θέματά τους ποικίλουν: από τα τοπικά φυτά στο Νέο Δελχί μέχρι ένα πρότζεκτ προς τιμή των ΑμΕΑ στην ισπανική πόλη La Solana. Πριν ξεκινήσουν ένα έργο, οι De Castro και Reno καταδύονται στις σύγχρονες και ιστορικές πλευρές της εκάστοτε κοινότητας για να αντλήσουν συμβατικές και μη αναφορές. «Επιπλέον, ερχόμαστε σε επαφή με τους ντόπιους και τους ρωτάμε τι μουσική ακούν και ποια είναι τα τυπικά ζώα της περιοχής. Αυτή η πληροφορία είναι σημαντική για εμάς και τελικά προσδιορίζει το τελικό σχέδιό μας… Είναι ένα παράξενο και κεφάτο μείγμα» εξηγούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το αδιαχώρητο στους κινηματογράφους Ρωσίας και Σερβίας για το Man of God

Βικελαία: Εγκαίνια της έκθεσης «Κρήτη 1821-1898: Στους δρόμους της Επανάστασης»

Ιταλία: Η ανάσυρση αρχαίων ελληνικών κεραμικών από ναυάγιο του 7ου π.Χ αιώνα (Βίντεο)

ESPA BANNER