Πολιτισμός

Τεχνολογία

Η ψηφιακή νοημοσύνη στα 6χρονα παιδιά "βάζει κάτω" τους 45αρηδες

Τα παιδιά των έξι ετών, κατανοούν και χειρίζονται καλύτερα την ψηφιακή τεχνολογία σε σχέση με έναν 45χρονο ενήλικα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Ofcom, της εποπτικής αρχής των τηλεπικοινωνιών στη Βρετανία.

Τα παιδιά που έχουν γεννηθεί στη νέα χιλιετία και μεγαλώνουν στην ψηφιακή εποχή μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα τα νέα τεχνολογικά επιτεύγματα και μάλιστα εξοικειώνονται με αυτά και τα χειρίζονται άψογα σε σχέση με ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Η επικεφαλής της έρευνας, Τζέιν Ραμπλ, δήλωσε: «Τα παιδιά της σημερινής εποχής διαμορφώνουν τη μορφή της σύγχρονης επικοινωνίας. Παράλληλα, αναπτύσσουν ριζικά διαφορετικές επικοινωνιακές συνήθειες σε σχέση με τις μεγαλύτερες ηλικιακά γενιές».

Η εποπτική αρχή των τηλεπικοινωνιών στη Βρετανία πραγματοποίησε ένα τεστ ψηφιακής νοημοσύνης στο οποίο συμμετείχαν 800 παιδιά και 2.000 ενήλικες. Βάσει των αποτελεσμάτων, οι ανήλικοι, που ήταν έξι έως επτά ετών, αφού πέρασαν το τεστ συγκέντρωσαν ποσοστό επιτυχίας 98%, ενώ οι ενήλικες 96%.

Όπως ανακοίνωσε η Ofcom, στις ηλικίες από 14 έως 15 ετών παρατηρήθηκε το αποκορύφωμα της τεχνολογικής εξοικείωσης.

Πηγή: iefimerida.gr

Τεχνολογία

Ποιά χρώματα είναι τα πιο δημοφιλή στα αυτοκίνητα παγκοσμίως - Τι συμβολίζουν

αυτοκινητα

Το πρώτο πράγμα που προσέχει κανείς σε ένα αυτοκίνητο είναι το χρώμα του -στη συνέχεια ακολουθεί το σχήμα, η σχεδίαση και οι λεπτομέρειες. Ένα συγκεκριμένο χρώμα μπορεί να προσδώσει στο αυτοκίνητο χαρακτήρα, να το κάνει ξεχωριστό.

Οι περισσότεροι επιλέγουν το αυτοκίνητό τους σε χρώμα που συμβαδίζει με την προσωπικότητά τους. Στις δυτικές κουλτούρες, για παράδειγμα, το κόκκινο συμβολίζει τόλμη και δυναμισμό. Μία πιο σκούρα απόχρωση, όπως το βαθύ μπλε, εκφράζει μία αίσθηση ηρεμίας και σοβαρότητας. Το μαύρο αντανακλά την εξατομίκευση και την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, το πράσινο την προσέγγιση στη φύση, την άνεση και την ζωντάνια της νεότητας, ενώ τα πιο ουδέτερα και σκούρα χρώματα αποπνέουν έναν αέρα κομψότητας και σεβασμού.

Ποια χρώματα επικρατούν στο δρόμο;

Αυτό εξαρτάται από τις γεωγραφικές περιοχές. Το 2020 το λευκό βρισκόταν στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης σε κάθε ήπειρο εκτός από την Ευρώπη. Το μαύρο ήταν το δεύτερο πιο δημοφιλές χρώμα αυτοκινήτου παγκοσμίως. Ωστόσο, ενώ περισσότερο από το 20% των νέων αυτοκινήτων ήταν μαύρα στην Ευρώπη και την Ιαπωνία, στη Νότια Αμερική ήταν το 10% και περίπου 2% στην Ινδία.

Τα τελευταία χρόνια, ένα νέο ουδέτερο χρώμα κερδίζει έδαφος. Πέρυσι το 29% των καινούργιων αυτοκινήτων ήταν γκρι-ασημί. Εδώ και αρκετά χρόνια, η συγκεκριμένη απόχρωση γνωρίζει ιδιαίτερη δημοτικότητα στη μόδα, στην τεχνολογία και στο design, χωρίς να δείχνει σημάδια κάμψης. Η απόχρωση αυτή αναπαριστά τη δύναμη και την ανθεκτικότητα και αντιπροσωπεύει την αναζήτηση της αλήθειας, της γνώσης και της σοφίας. Ως εκ τούτου, το γκρι επιτυγχάνει να παραμένει μοντέρνο και ταυτόχρονα αναλλοίωτο στο χρόνο και μία ιδανική επιλογή για το αυτοκίνητο.

ειδησεις σημερα 

Τουρκία: Σέρνουν στα δικαστήρια τον Ιμάμογλου για τον τρόπο που… περπάτησε (βίντεο)

Ανοίγουν 10 Μαΐου τα φροντιστήρια για Πανελλήνιες και ξένες γλώσσες για όσους δίνουν εξετάσεις

Κορωνοϊός: Κορωνοϊός: 2.093 νέα κρούσματα - 96 θάνατοι - 765 διασωληνωμένοι