Πολιτισμός

Τεχνολογία

Γεννήτριες θα χρησιμοποιούν τα παλιρροϊκά κύματα από το 2015

Μέχρι σήμερα, ερευνητές και φυσικοί πίστευαν ότι δεν αξίζει να προσπαθήσουμε να παράγουμε ηλεκτρισμό από την ενέργεια της θάλασσας, διότι η διαδικασία θα ήταν πολύ δαπανηρή! Τα δεδομένα όμως, σύμφωνα με την εξέλιξη της μηχανικής, αλλάζουν!

Τα υλικά που απαιτούνται συνήθως για τις νέες τεχνολογίες στην παραγωγή ενέργειας, είναι ακριβά. Σύμφωνα όμως με επιστήμονες από Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης, εργάζονται στην ανάπτυξη μίας «παλιρροϊκής» γεννήτριας ρεύματος με σχετικά, χαμηλό κόστος!

Οι ερευνητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, προσπαθούν να επινοήσουν ένα σύστημα που μετατρέπει την κινητική ενέργεια της μετατόπισης των υδάτων, σε ηλεκτρική! Ήδη έχουν κάνει τα πρώτα βήματα, έχοντας φτιάξει μία γεννήτρια η οποία χρησιμοποιεί μαγνητικά εξαρτήματα τα οποία φαίνεται να αποδίδουν ενώ ταυτόχρονα, η τιμή τους είναι πολύ προσιτή. Μάλιστα αναφέρουν με σιγουριά ότι μηχανές που εκμεταλλεύονται τα παλιρροϊκά κύματα για να παράγουν ηλεκτρισμό, θα κάνουν την εμφάνιση τους ήδη από το επόμενο κιόλας έτος!

 Οι βιώσιμες θέσεις που μπορεί να εγκατασταθεί η εν λόγω τεχνολογία είναι το Γιβραλτάρ, η Νοτιοανατολική Ασία, η δυτική ακτή του Καναδά και της Αυστραλίας. Μεγάλο πλεονέκτημα της νέας αυτής τεχνολογίας, είναι ότι μπορούν να κατασκευαστούν πολλά «κομμάτια» με σχετικά μικρό κόστος! 

Τεχνολογία

Το WhatsApp καθυστερεί τις αλλαγές στην πολιτική απορρήτου

WhatsApp

Η πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα καθυστερήσει τις αμφιλεγόμενες αλλαγές στην πολιτική απορρήτου της που έκαναν πάρα πολλούς χρήστες της να την απεγκαταστήσουν και να αναζητήσουν εναλλακτικές εφαρμογές. 
Η εφαρμογή των προγραμματισμένων αλλαγών θα αναβληθεί για τις 15 Μαΐου (από τις 8 Φεβρουαρίου αρχικά) για να δοθεί στους χρήστες περισσότερος χρόνος "για να κατανοήσουν τις ενημερώσεις" στους όρους εξήγησε η εταιρεία σε μια ανάρτησή της.

Το WhatsApp είχε ανακοινώσει στους χρήστες του μια σειρά αλλαγές στους όρους απορρήτου του νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η ειδοποίηση - η οποία απαιτούσε από τους χρήστες να συμφωνήσουν ή στην αντίθετη περίπτωση να διαγράψουν τους λογαριασμούς τους - πυροδότησε φήμες ότι το WhatsApp θα έδινε πρόσβαση στο "αδελφό" Facebook σε μηνύματα και λίστες επαφών. Επακολούθησαν οργισμένες αντιδράσεις για τις αλλαγές.

Ο Γουίλ Κάθαρτ, επικεφαλής της υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων που είναι θυγατρική του Facebook, ανάρτησε μια δήλωση νωρίτερα αυτό το μήνα, απορρίπτοντας αυτές τις φήμες.

Ενθαρρυμένοι και από ένα υποστηρικτικό tweet του ιδρυτή των Tesla και SpaceX Ίλον Μασκ, οι χρήστες συρρέουν σε εναλλακτικές υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το κρυπτογραφημένο Signal, με αποτέλεσμα η εφαρμογή να "πέσει" για το μεγαλύτερο μέρος της Παρασκευής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρεις συλλήψεις για τον άγριο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του Μετρό

Ηράκλειο: Το "ευχαριστώ" των γονιών της Μάγιας σε όσους τους στήριξαν

Ήξερες ότι υπάρχουν αόρατοι ασκητές στο Αγιοφάραγγο;