Πέρα από τα ‘ξαδέρφια’ μας τους πιθήκους, αισθητή έχουν κάνει την παρουσία τους ως προς τη νοημοσύνη τους και τα ερπετά. 

Συγκεκριμένα, από πρόσφατη έρευνα του Vladimir Dinets του Πανεπιστημίου του Τεννεσή,  διαπιστώνουμε ότι χρησιμοποιούν  και εργαλεία!

Μερικά είδη κροκοδείλων και αλιγατόρων (Crocodylus palustris, Alligator mississippiensis) παρατηρήθηκαν να χρησιμοποιούν ξύλα ώστε να προσελκύσουν πουλιά που προσπαθούσαν να φτιάξουν φωλιές.  Μάλιστα επέλεγαν ξύλα τα οποία είχαν μεγάλη ζήτηση ώστε να ‘αυξήσουν τους πελάτες τους’.

Τέτοια συμπεριφορά, όμως, παρατηρείται περισσότερο την άνοιξη στην περίοδο ζευγαρώματος των πουλιών, όπου τα ξύλα ήταν δυσεύρετα λόγω ανταγωνισμού μεταξύ των πουλιών για το χτίσιμο των φωλιών, αλλά και επειδή τα δέντρα δεν έριχναν τόσα πολλά κλαδιά. Γενικά όμως τα κροκοδείλια είδη χρησιμοποιούν διάφορα εργαλεία για να προσελκύσουν τη λεία τους, όπως για παράδειγμα  ψάρια και γενικά τροφή ως δολώματα.

Αυτά, σε συνδυασμό με την εξαιρετικά κοινωνική συμπεριφορά των κροκοδείλιων (ομαδικό κυνήγι, μονογαμία,  κοινωνικές σχέσεις, κλπ) μας δίνουν την ιδέα ενός πολύπλοκου ζώου, με ιδιαίτερα ενδιαφέρον, θα λέγαμε, χαρακτήρα.

Περίεργα - Παράξενα

Τα κέρματα των 2 ευρώ ΔΕΝ αξίζουν 80.000 ευρώ

2 ευρω

Η είδηση στην Ελλάδα ξεκίνησε από το «Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων», και οι περισσότερες μεγάλες ενημερωτικές ιστοσελίδες αναπαράγουν το ίδιο κείμενο και το αναφέρουν ως πηγή της είδησης. 

Βλέποντας αυτές τις δημοσιεύσεις, οι πολίτες πίστεψαν ότι όντως υπάρχει ελληνικό κέρμα των 2 ευρώ που αξίζει δεκάδες χιλιάδες ή έστω χιλιάδες ευρώ, και κάποιοι άρχισαν ήδη να ψάχνουν και να… ψάχνονται.

Η αγγελία στο ebay υπήρχε (έχει ήδη λήξει), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το συγκεκριμένο κέρμα ή παρόμοια αξίζουν χιλιάδες ευρώ. Στο ebay ο καθένας μπορεί να πουλήσει οτιδήποτε και να ζητήσει ό,τι ποσό θέλει, ή ακόμη να δημιουργήσει μια αγγελία φάρσα. Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να ζητήσει 1.000 ή 10.000 ευρώ για μια οδοντογλυφίδα. Αυτές οι τιμές, που είναι έξω από κάθε λογική, δεν ισχύουν και ποτέ δεν θα δοθούν από κάποιο αγοραστή αυτά τα χρήματα. Αυτές οι «τρελές» αγγελίες δεν είναι κάτι καινούργιο στο ebay.

Πηγή Ellinika hoax

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μοναδικό βίντεο: Δίδυμα δίνουν τα χέρια, αμέσως μετά την γέννηση τους!

Ρουμανία: Οι μυστηριώδεις πέτρες που αναπνέουν, κινούνται και αναπαράγονται

Η εντυπωσιακή ομοιότητα της Κρήτης με νησί της Ινδονησίας