Πολιτισμός

Περισσότερα

Η παιδική εργασία μέσα από τον φωτογραφικό φακό

Σύμφωνα με στοιχεία από πρόσφατες έρευνες, περίπου 215 εκατομμύρια παιδιά εργάζονται ανά τον κόσμο και μάλιστα τα περισσότερα από αυτά υπό πλήρη απασχόληση.

Τα συγκεκριμένα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο, ενώ δεν τους παρέχεται η κατάλληλη φροντίδα, εκπαίδευση, ούτε καν τρόφιμα. Ενηλικιώθηκαν απότομα, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν τη παιδική τους ηλικία. 

Το μεγαλύτερο ποσοστό εργάζεται κάτω από άσχημες και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, ή υπό το καθεστώς δουλείας και άλλων καταναγκαστικών μορφών εργασίας, ενώ πολλά τα αναγκάζουν να συμμετέχουν σε παράνομες δραστηριότητες όπως διακίνηση ναρκωτικών, πορνεία ακόμα και ένοπλες συγκρούσεις. 

Τα ποσοστά είναι θλιβερά και οι ακόλουθες φωτογραφίες απεικονίζουν μία πραγματική και συγχρόνως θλιβερή κατάσταση..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κόσμος

Πολιτισμός

Σύνδεϋ: Στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας ο Δημήτρης Μπάσης

Δημήτρης Μπάσης - Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας

Την Τρίτη, 4 Μαϊου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος υποδέχθηκε στα κεντρικά γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, στο Σύνδεϋ, τον δημοφιλή  Έλληνα τραγουδιστή Δημήτρη Μπάση.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Αυστραλία, για προγραμματισμένες συναυλίες, ο κ. Μπάσης επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο για να υποβάλει τα σέβη του και να λάβει την ευλογία του.

Ο Αρχιεπίσκοπος του ευχήθηκε εγκάρδια και τον συνεχάρη για τους στενούς δεσμούς που έχει αναπτύξει με το κοινό της Ομογένειας στην Αυστραλία, ενώ κατά τη διάρκεια της φιλικής συζήτησης που ακολούθησε, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε η βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική, η οποία, ως γνωστόν, αποτέλεσε το εφαλτήριο για την επιτυχημένη μουσική σταδιοδρομία του Έλληνα ερμηνευτή.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος ενωμέρωσε τον κ. Μπάση για τις δραστηριότητες και το έργο που επιτελεί η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας ενώ στο τέλος τον ξενάγησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορωνοϊός: Κορωνοϊός: 2.093 νέα κρούσματα - 96 θάνατοι - 765 διασωληνωμένοι

Τουρκία: Σέρνουν στα δικαστήρια τον Ιμάμογλου για τον τρόπο που… περπάτησε (βίντεο)