Πολιτική

13.000 ευρώ μας κοστίζει το ... γινάτι της κυβέρνησης να μην δέχεται την Τρόικα στα υπουργεία

Ελλάδα - Θεσμοί

Ακριβά (μεταφορικά και κυριολεκτικά) θα μας κοστίσουν οι επικεφαλής της τρόικας που θα φτάσουν τις επόμενες μέρες στην Αθήνα για τον νέο γύρο διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης.

Και οι εκπρόσωποι των Θεσμών δεν θα κοστίσουν ακριβά στους Έλληνες πολίτες εξαιτίας των μέτρων και όσων θα ζητήσουν αλλά και γιατί το ελληνικό κράτος θα πληρώσει σχεδόν 13.000 ευρώ για να νοικιάσει τους χώρους όπου θα γίνουν οι συνεδριάσεις τροϊκάνων και κυβερνητικών στελεχών, αφού -όπως αναφέρουν τα Παραπολιτικά - είναι... casus belli για την κυβέρνηση να "πατήσουν" πόδι στα υπουργεία!

Τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο λοιπόν, θα διατεθούν 13.000 ευρώ για την ενοικίαση χώρων συνεδριάσεων. Όπως αναφέρεται σε έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού του κυβερνητικού έργου, την προηγούμενη εβδομάδα εγκρίθηκε ποσό 12.845 ευρώ ως δαπάνη ενοικίασης αιθουσών συνεδριάσεων και λοιπά έξοδα που θα προκύψουν στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τα τεχνικά κλιμάκια από τις 8 Οκτωβρίου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Οι συναντήσεις των στελεχών της κυβέρνησης και του... κουαρτέτου θα γίνουν στο ξενοδοχείο Χίλτον, όπου άλλωστε είχε γίνει και η μαραθώνια σύσκεψη όταν τον περασμένο Ιούλιο "κλείδωσε" η συμφωνία.

Πολιτική

Τηλεοπτικές άδειες - Νίκος Παππάς: Άρχισε η ανάκριση στον Άρειο Πάγο

Νίκος Παπάς

Με την κλήση του πρώτου μάρτυρα άρχισε ο κύκλος της ανάκρισης στον Άρειο Πάγο αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016 με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Πρώτος μάρτυρας κλήθηκε να καταθέσει ο οικονομολόγος Κυριάκος Τόμπρας, ο οποίος φέρεται να έπαιξε σύμφωνα με τα καταγγελόμενα ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα και των εκπροσώπων της λιβανέζικης κατασκευαστικής εταιρείας CCC προκειμένου να στηθεί τηλεοπτικός σταθμός, φιλικός προς την τότε κυβέρνηση.

Μάλιστα ο Χρήστος Καλογρίτσας απέδιδε στον πρώην υπουργό Επικρατείας ρόλο «οργανωτή» στο σχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, με σκοπό «την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού».

Η υπόθεση οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης έπειτα από την απόφαση της Βουλής να ασκήσει βάρος του Νίκου Παππά ποινική δίωξη για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Είχε προηγηθεί η διαβίβαση στη Βουλή μηνυτήριας αναφοράς που είχε καταθέσει στις αρχές Ιουλίου 2020, ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας , ο οποίος στο πλαίσιο της δικαστικής αντιδικίας του με τον κατασκευαστικό λιβανέζικο όμιλο CCC, έκανε λόγο για εικονική συναλλαγή τους, από την οποία του δόθηκαν 3 εκατομμύρια ευρώ για να μετέχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Αδρανής η κυβέρνηση έναντι της προκλητικότητας των Τούρκων ψαράδων

Βορίδης: Πρόστιμο σε κάθε ανεμβολίαστο δημόσιο υπάλληλο που αρνείται το τεστ

Οικονόμου για Ελπιδοφόρο: Μας ενόχλησε η κίνησή του - Η κυβέρνηση εκφράζει τη δυσαρέσκειά της

ESPA BANNER