Πολιτική

Χωρίς διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ η ψήφιση των προαπαιτούμενων

kentrikiepitropi.jpg

Δεύτερη ψήφο εμπιστοσύνης αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση, αφού το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, που θα κατατεθεί σήμερα, Δευτέρα, στη Βουλή και με το οποίο θα ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ προς τη χώρα, αναμένεται να ψηφιστεί χωρίς διαρροές από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Αυτό προκύπτει και από το κλίμα που επικράτησε στη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, αφού δεν παρατηρήθηκαν εντάσεις ή διαφωνίες. Μοναδική εξαίρεση η αντιπαράθεση του πρώην με τον νυν υπουργό Παιδείας με αφορμή το νομοσχέδιο Μπαλτά, το οποίο αποφασίστηκε να συζητηθεί αναλυτικώς στην Πολιτική Γραμματεία από κοινού με τον Τομέα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου, που θα πρέπει να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής το αργότερο ώς το Σάββατο, θα αρχίσει, όπως αναφέρει το i n.gr στις αρμόδιες επιτροπές την Τρίτη.

Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος το απόγευμα της Δευτέρας, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επαναλάβει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το πρόγραμμα και, συνεπώς, δεν νοούνται δισταγμοί ή αμφιθυμίες στη στάση βουλευτών για ρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί και προβλέπονται ρητά από το νέο πρόγραμμα.

Επιπλέον, όπως αναφέρουν τα Νέα, ο πρωθυπουργός θα υπενθυμίσει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή του λεγόμενου «παράλληλου προγράμματος» σε ορίζοντα τετραετίας.

Για τον Αλέξη Τσίπρα άμεση προτεραιότητα αποτελεί η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, καθώς αυτή η διαδικασία αποτελεί τον σταθμό για την αντιστροφή της ύφεσης και την επανεκκίνηση της οικονομίας. 

Προτεραιότητα αποτελεί και το θέμα του χρέους, όμως ο πρωθυπουργός δεν βιάζεται να προσδιορίσει τους όρους της διαπραγμάτευσης καθώς αντιλαμβάνεται ότι όλα θα κριθούν από τη συνέπεια της κυβέρνησης στην υλοποίηση της συμφωνίας.

Πολιτική

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Στο Ηράκλειο ψήφισε ο Νίκος Ανδρουλάκης (βίντεο)

νίκος ανδρουλάκης

Στο Δημοτικό Αθλητικό και Πνευματικό Κέντρο Ηρακλείου ψήφισε λίγο πριν τις 10 το πρωί ο υποψήφιος για την ηγεσία στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Να ξαναπρωταγωνιστήσουμε στο πολιτικό σκηνικό της χώρας

«Καλώ τους δημοκράτες προοδευτικούς πολίτες της πατρίδας μας να μας τιμήσουν σήμερα με τη συμμετοχή τους στη διαδικασία μας. Ζητώ να πάρουν την υποψηφιότητά μου στα χέρια τους και να μου δώσουν καθαρή εντολή για ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία. Είναι ο μόνος δρόμος για να έχουμε μία ισχυρή προοπτική για το μέλλον. Είναι καλό για τη δημοκρατίας μας η δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ ως δύναμη συνέπειας, ρεαλισμού και προόδου να ξαναπρωταγωνιστήσουν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας έναντι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Ανδρουλάκης σχολιάζοντας το γεγονός πως επέλεξε την πατρίδα του για να ψηφίσει, ανέφερε πως είναι μεγάλη του τιμή που βρίσκεται εκεί.

«Υπάρχει ένα ισχυρό ενδιαφέρον και πιστεύω πως αυτή η μαζική συμμετοχή είναι η μεγάλη πολιτική προίκα της παράταξης για την επόμενη ημέρα».

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ψήφισε ο Ανδρέας Λοβέρδος (βίντεο)

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ψήφισε ο Παύλος Χρηστίδης (βίντεο)

ΚΙ.ΝΑΛ.: Στις κάλπες σήμερα μέλη και φίλοι του κόμματος για εκλογή νέου Προέδρου

 

ESPA BANNER