Πολιτική

Τέλος η διαπραγμάτευση με τους δανειστές - Εκτός προαπαιτούμενων το ασφαλιστικό

ασφαλιστικό

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης η διαβούλευση με τους Θεσμούς για τη λίστα προαπαιτουμένων. Σε αυτή θα συμπεριληφθούν οι αλλαγές στον φόρο εισοδήματος, η νέα μορφή της Γενικής Γραμματείας Δημοσιών Εσόδων, το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και ενεργειακά θέματα, όπως η τύχη του ΑΔΜΗΕ.

Επιπλέον, θα πρέπει να εκδοθούν όλες οι εφαρμοστικές αποφάσεις και εγκύκλιοι για όσα συμφωνήθηκαν στην πρώτη λίστα προαπαιτουμένων, κυρίως τα «κόκκινα» δάνεια. Αυτή η λίστα θα πρέπει να κλείσει ως τις 15 Δεκεμβρίου και μετά θα γίνει η αξιολόγηση όλων των υπόλοιπων παραδοτέων.

Ειδικά, όσον αφορά το ασφαλιστικό, παρά τις γκρίνιες των δανειστών, όλη η μεταρρύθμιση θα πάει πακέτο, δηλαδή οι περικοπές και παραμετρικές αλλαγές, χωρίς να «σπάει» σε δύο κομμάτια, όπως ανέφεραν σενάρια. Η τελική συζήτηση θα γίνει στο πλαίσιο της τελικής αξιολόγησης και όχι στη συζήτηση για τη λίστα των προαπαιτουμένων.

Πολιτική

Στις 5 και 12 Δεκεμβρίου οι εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

κινημα αλλαγης

Με ομόφωνη απόφασή της η Επιτροπή Δεοντολογίας και Τήρησης Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) του ΚΙΝΑΛ εισηγείται να γίνουν εκλογές για τη νέα ηγεσία το Δεκέμβριο.

Ειδικότερα, η ΕΔΕΚΑΠ προτείνει να διεξαχθεί ο πρώτος γύρος στις 5/12 και ο δεύτερος στις 12/12.

Την απόφαση θα κληθεί να επικυρώσει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ που συνεδριάζει την Κυριακή 3 Οκτωβρίου. Επίσης στις 15 Οκτωβρίου θα γίνει η ανακήρυξη των υποψηφίων, οι οποίοι αυτή τη στιγμή είναι τέσσερις: Φώφη Γεννηματά, Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης.

Η ΕΔΕΚΑΠ αποφάσισε επίσης:

Να ορίσει Νομαρχιακές Επιτροπής συντονισμού - εν είδη εφορευτικών επιτροπών ανά τη χώρα.
Να ορίσει ως αντίτιμο για την ψηφοφορία μέλους ή φίλους το ποσό των 3 ευρώ για τον πρώτο γύρο και 1 ευρώ για τον β' γύρο.
Οσοι ψηφίσουν την πρώτη Κυριακή θα κληθούν να ψηφίσουν και την δεύτερη Κυριακή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - Σεισμός: Στήνονται σκηνές για 2.500 ανθρώπους και για το Συντονιστικό Κέντρο

Ηράκλειο-σεισμός: Μεγάλη ανταπόκριση των Κρητικών για φιλοξενία σεισμόπληκτων

Σεισμός στο Ηράκλειο: 90 καταλύματα για τους πληγέντες - Επαφές Κικίλια με ξενοδόχους

ESPA BANNER