Πολιτική

Στην Αθήνα ο Φρανσουά Ολάντ - Συζητάει για χρέος, επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις

olant.jpg

Το αεροσκάφος του Γάλλο προέδρου προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λίγο πριν τις 17:00. Εκεί τον υποδέχθηκε με κάθε επισημότητα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με τον οποίο αντάλλαξε αγκαλιά και ασπασμούς. Εν συνεχεία οι δύο άνδρες μπήκαν στο ίδιο αυτοκίνητο για να κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα, όπου, ο Φρ. Ολάντ θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου. Θα ακολουθήσει η συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. 

Το σημερινό πρόγραμμα του Γάλλου προέδρου 

16.50: Αφιξη του Φρανσουά Ολάντ και της γαλλικής αντιπροσωπείας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Υποδοχή από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα
Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. Υποδοχή από τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο
17:45: Αφιξη στο Προεδρικό Μέγαρο και επίσημη τελετή υποδοχής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
Θα ακολουθήσει ημίωρη συνάντηση των δυο Προέδρων στο Προεδρικό Μέγαρο και αμέσως μετά διευρυμένες συνομιλίες των δυο αντιπροσωπειών, και στη συνέχεια τελετή παρασημοφόρησης του Γάλλου Προέδρου Ολάντ από τον Προκόπη Παυλόπουλο.
20.00: Επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο.
Το πρόγραμμα της Παρασκευής

8.30: Αφιξη του Φρανσουά Ολάντ και της επίσημης αντιπροσωπείας για την Πρεσβεία της Γαλλία, όπου θα έχουν συνάντηση με επιχειρηματίες.
9.45: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες και κοινή συνέντευξη Τύπου.
12.00: Αφιξη στη Βουλή, όπου ο Φρανσουά Ολάντ θα απευθύνει ομιλία.
Θα ακολουθήσουν:

Περιήγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης και γεύμα που θα παραθέσει ο πρωθυπουργός προς τιμήν του Φρανσουά Ολάντ και της γαλλικής αντιπροσωπείας.
Εκδήλωση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή ανακήρυξης του γάλλου προέδρου Ολάντ ως Επίτιμου Διδάκτορα.
16:00: Αφιξη του Φρανσουά Ολάντ στη Γαλλική Σχολή Αθηνών (Διδότου 6, Αθήνα) όπου θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της γαλλικής κοινότητας και αμέσως μετά θα μεταβεί στην έδρα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Τεχνολογικών Σχηματισμών "Κοραλλία".
19.00: Αναχώρηση της γαλλικής αντιπροσωπείας από το Ελευθέριος Βενιζέλος για το Παρίσι.

 

Πολιτική

Βουλή: Νέα τρίμηνη παράταση των συμβάσεων στους ΟΤΑ για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Μάκης Βορίδης

Στη δυνατότητα να αξιοποιήσουν το εργαλείο που τους παρέχει ο νόμος του 2016 για τους Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς, παρέπεμψε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, τις καθαρίστριες στις σχολικές μονάδες του Δήμου Αθηναίων, των οποίων λήγουν οι συμβάσεις τους.

   Παράλληλα, ο κ. Βορίδης απέρριψε την τροπολογία που είχαν καταθέσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι η πρόσληψη τους προσκρούει στο Σύνταγμα, ενώ επεσήμανε ότι το ειδικό καθεστώς των συμβάσεων έργου που είχαν, βασιζόταν σε μεταβατική διάταξη προσαρμογής. «Από τη στιγμή που ο Δήμος Αθηναίων, λέει ότι έχει τη δυνατότητα να τις αξιοποιήσει με δικές του δαπάνες, η λύση είναι απλή και εύκολη και διαφυλάσσει την ακεραιότητα του νομικού μας συστήματος. Υπάρχει η δυνατότητα απευθείας ανάθεσης της υπηρεσίας καθαριότητας δημοτικών κτιρίων, σε Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς», ανέφερε ο κ. Βορίδης.

   Η νομοθετική ρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ «παρείχε τη δυνατότητα πρόσληψης του συνόλου του προσωπικού καθαριότητας που απασχολήθηκαν το σχολικό έτος 2020-2021, συμπεριλαμβανομένων και όλων των μεταναστριών και μεταναστών».

   Ο κ. Βορίδης υπεραμύνθηκε της τροπολογίας του για τρίμηνη παράταση -μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου- των συμβάσεων, όσων προσλήφθηκαν στους ΟΤΑ για την κάλυψη αναγκών που έχουν σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ ξεκαθάρισε ότι «αυτή θα είναι η τελευταία παράταση και δεν θα υπάρξει άλλη».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ηράκλειο: Διαψεύδει ο Π. Σταμπουλίδης την παραχώρηση του "Νίκος Καζαντζάκης" στο ΤΑΙΠΕΔ

"ΑΕΣ Κρητών Ένωσις": Ιστορική ημέρα για το ελαιόλαδο της Κρήτης

Ηράκλειο: Αντιδράσεις στην Αλικαρνασσό για τις δεξαμενές υγραερίου

ESPA BANNER