Πολιτική

Σε εξέλιξη η ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής

βουλη

Η ολομέλεια της Βουλής, στην σημερινή συνεδρίασή της για την συμφωνία με τους εταίρους, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να συζητηθεί το νομοσχέδιο και οι τροπολογίες 2032/26 και 2033/27 με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Όσον αφορά τη διάρκεια της συζήτησης η κ. Κωνσταντοπούλου πρότεινε να διαρκέσει τουλάχιστον 10 ώρες μέχρι τις 2 το μεσημέρι, πρόταση η οποία απορρίφθηκε από την ολομέλεια και έγινε αποδεκτή κατά πλειοψηφία η πρόταση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλη να ολοκληρωθεί η συζήτηση μέχρι τις 7 το πρωί.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως στο Eurogroup της Παρασκευής η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πάει με ψηφισμένα τα προαπαιτούμενα , τη δανειακή σύμβαση και την συμφωνία. Αν δεν υπάρξει συμφωνία θα πάμε σε δάνειο - γέφυρα, είπε ο κ.Τσακαλώτος και τα ξένα κοινοβούλια με πρώτους του Φιλανδούς δεν θα ψηφίσουν την συμφωνία.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Φίλης ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με την πρόταση της κυβέρνησης για τη διαδικασία του κατεπείγοντος διότι εκτιμά ότι χρειάζεται η συμφωνία ώστε να υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας και ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Σχετικά με το θέμα της εξουσιοδότησης προς τον υπουργό Οικονομικών που τέθηκε στην Διάσκεψη των προέδρων ο κ. Φίλης ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά πως τέτοιου είδους αποφάσεις, όπως η συμφωνία με τους εταίρους, πρέπει να λαμβάνεται από την Βουλή.

Για τις τροπολογίες ο κ. Φίλης ανέφερε πως πρέπει να συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο και να γίνει ενιαία συζήτηση.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τις τοποθετήσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των υπολοίπων κομμάτων.

Η Χρυσή Αυγή καταψηφίζει το νέο μνημόνιο, Ν. Μιχαλολιάκος

Συζητάμε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στη Βουλή δήλωσε ο γγ της Χρυσής Αυγής Ν Μιχαλολιάκος, ενώ υπάρχει ένα άλλο κατεπείγον θέμα στην Ελλάδα. Αυτές τις ημέρες γίνεται στα ελληνικά νησιά ένας σεισμός, με τους παράνομους μετανάστες να έχουν κάνει απόβαση. Τι έκανε η Ευρώπη γι αυτό το θέμα, έδειξε για άλλη μια φορά την μεγάλη της υποκρισία, είπε ο Ν. Μιχαλολιάκος.

Τίποτε δεν χαρίζεται και ο μόνος τρόπος να υπάρξει ανάπτυξη είναι η επιστροφή στη εθνική παραγωγή, είπε ο Ν. Μιχαλολιάκος αναφέροντας πως η ΧΑ καταψηφίζει το νέο μνημόνιο.Εναλλακτική η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ,  Γ. Μπαλαούρας
Υπάρχει στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσουμε και προς αυτή την κατεύθυνση υπάρχει εναλλακτική λύση, χτυπώντας την διαπλοκή, την διαφθορά, την φοροδιαφυγή και την φοροκλοπή, εν κατακλείδι να χτυπήσουμε τα τζάκια των βαρόνων, είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γεράσιμος Μπαλαούρας.Οι επιβαρύνσεις για τους αγρότες είναι μεγάλες και θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με κριτήριο το κύριο επάγγελμα. Όσον αφορά τα κόκκινα δάνεια, θα πρέπει να υπάρξει προστασία για τους καλούς οφειλέτες.

Τέλος πρέπει να αναφερθεί το «παράθυρο» που άνοιξε για συλλογικές διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, ανέφερε ο κ. Μπαλαούρας.

Το τρίτο Μνημόνιο να γίνει "κτήμα" της κυβέρνησης, Κ. Χατζηδάκης

Να καταστήσει η κυβέρνηση "κτήμα της" το τρίτο Μνημόνιο, αναζητώντας ξένες επενδύσεις και λύσεις στο πλαίσιο της παρούσας Βουλής, ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

Στην ουσία, τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ απέτυχαν δραματικά στο εξάμηνο της διακυβέρνησής τους, επιβαρύνοντας την ελληνική οικονομία με τουλάχιστον 45 δισ. (επιστροφή των 11 δισ. του ΤΧΣ, 9 δισ. αφιερωμένα φέτος στο "πηγάδι της ύφεσης", 25 δισ. επιπλέον δανεικά για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών), στα οποία προστίθεται και μια σειρά από φόρους - 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, 20-26% στους αγρότες 20 και 26%. 

Ναι Λυκούδη στη νέα δανειακή σύμβαση με ευθείες βολές κατά ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Το Ποτάμι ψηφίζει το νομοσχέδιο της νέας δανειακής σύμβασης της χώρας που ισοδυναμεί με ναι στην Ευρώπη και παραμονή της χώρας στο ευρώ κι όχι στην χρεοκοπία της χώρας και την δραχμή, τόνισε ο ειδικός αγορητής Σπύρος Λυκούδης.

Στην ομιλία του ο βουλευτής της Α΄ Αθήνας επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να πατάει σε δύο βάρκες κι έχει να διαλέξει μεταξύ δύο επιλογών:

- Την πανικόβλητη προσφυγή στις κάλπες με τις όποιες επιπτώσεις.

- Την ευρεία, πολύ διευρυμένη συνεννόηση όλων των δυνάμεων μέχρι να βγει η χώρα στο ξέφωτο για να μπορέσει να ξεκινήσει η ανάπτυξη.

Ν. Καραθανασόπουλος Nέα βάρβαρα μέτρα που δεν τόλμησαν να λάβουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις

Το μνημόνιο Τσίπρα δεν είναι κεραυνός εν αιθρία αλλά συμπλήρωμα των μνημονίων που υπέγραψαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δήλωσε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος,

Πρόκειται για νέα βάρβαρα μέτρα που δεν τόλμησαν να λάβουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, είπε ο κ. Καραθανασόπουλος, υπογραμμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται η επίλεκτη μονάδα του κεφαλαίου.

Αποτελεί ψευτοδίλλημμα αν τα μέτρα αυτά είναι υφεσιακά ή αναπτυξιακά, υπογράμμισε ο εισηγητής του ΚΚΕ, τονίζοντας πως ο διαχωρισμός ανάμεσα σε μνημονιακές και αντιμνημονιακές δυνάμεις είναι ψεύτικος.

Γ. Κουτσούκος: Το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει τη συμφωνία για να μην χρεοκοπήσει η χώρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ με τις παλινωδίες του μας οδήγησε μπροστά στο grexit , δήλωσε ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ Γ. Κουτσούκος υπογραμμίζοντας πως δεν θα βγούμε από την κρίση αν δεν υπάρξουν ορισμένες νέες προϋποθέσεις όπως μια νέα μορφή διακυβέρνησης.

Για να γίνει αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία, είπε ο κ. Κουτσούκος και επισήμανε πως το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει τη συμφωνία για να μην χρεοκοπήσει η χώρα και επανέλαβε ότι το κόμμα του δεν είναι με το grexit αλλά με το συμφέρον του λαού και της χώρας.

Δ. Καμμένος Στις αναπτυξιακές δυνατότητες που προσφέρει το πακέτο των 86 δισ. ευρώ αναφέρθηκε ο ειδικός αγορητής των ΑΝΕΛ

Στις αναπτυξιακές δυνατότητες που προσφέρει το πακέτο των 86 δισ. ευρώ εφόσον συνοδευτεί με συγκεκριμένες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, αναφέρθηκε στην ομιλία του ο ειδικός αγορητής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, προτείνοντας την υπερψήφιση του σχεδίου νόμου για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Ο κ. Καμμένος επικαλέστηκε ενδεικτικά αναγνώριση της μαστίχας Χίου ως θεραπευτικής ουσίας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκου, την ίδια στιγμή που "η Ελλάδα πουλάει την πατέντα της":

«Η οικονομία αναπτύσσεται με νέες τεχνολογίες και με πατέντες. Γιατί τις πατέντες όλες τις διαχειρίζονται χώρες με φορολογικούς παραδείσους; Τα έσοδα όλα πηγαίνουν σε έναν φορολογικό παράδεισο» επισήμανε ο κ. Καμμένος, προτείνοντας να καταστρωθεί ένα πρόγραμμα αξιοποίησης του συγκεκριμένου δεδομένου, όπως επίσης και "της ταμπέλας στο κρασί, στο λάδι και στη φέτα".

«Το πακέτο Γιούνκερ έχει πολλά πόδια. Μέσα στο πακέτο Γιούνκερ, με το γεωπολιτικό παιχνίδι που παίζεται αυτές τις μέρες, θα πρέπει να καταθέσουμε σχέδια για το πώς θα αξιοποιήσουμε το ενεργειακό πλεονέκτημα που έχουμε, καθώς η Ελλάδα είναι ενεργειακός πυλώνας για την Ευρώπη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο ειδικός αγορητής των ΑΝΕΛ.

Πολιτική

Στην Κωνσταντινούπολη ο Γιώργος Παπανδρέου - Θα δει τον Εκρέμ Ιμάμογλου

παπανδρέου γιωργος.jpg

Στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη θα βρεθεί ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής θα συναντηθεί  με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου. 

Η συνάντηση θα λάβει χώρα στο Μπεγιάζ Κιοσκ, μία βίλα σε πάρκο με θέα το Βόσπορο στην περιοχή Εμιργκιάν.

 Τέλος, στις 21:00 τοπική ώρα θα παραστεί στη συναυλία του Ζουλφού Λιβανελί προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΚΙΝ.ΑΛ: Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης αναλαμβάνει χρέη εκπροσώπου Τύπου

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχητικές οι αναθεωρήσεις προς τα κάτω των δαπανών του Ταμείου Ανάκαμψης

Κεγκέρογλου: Εάν ο Παπανδρέου είναι υποψήφιος θα επανεξετάσω την στάση μου

ESPA BANNER