Πολιτική

Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για τη συμπλήρωση θέσεων στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

syriza-656x410.jpg

Ομόφωνη απόφαση για 17μελή Πολιτική Γραμματεία ελήφθη κατά τη διάρκεια της Κεντρικής Επιτροπής, που συνεχίστηκε κεκλεισμένων των θυρών μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των τοποθετήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα, εγκρίθηκε η συμμετοχή τους στην ΠΓ, των κυβερνητικών στελεχών Γιάννη Δραγασάκη, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Αριστείδη Μπαλτά . Λόγω φόρτου εργασίας στο υπουργείο Παιδείας, ζήτησε και δεν θα συμμετέχει ο Νίκος Φίλης, ο οποίος συμπεριλαμβανόταν επίσης στην πρόταση του κ. Τσίπρα για τα κυβερνητικά στελέχη που θα συμμετέχουν. Το πολιτικό σκεπτικό για τη συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών στο Όργανο σχετίζεται με την καλύτερη διασύνδεση του κόμματος με την κυβέρνηση και την περαιτέρω αναβάθμιση της λειτουργίας της ΠΓ.

Στην 17μελή σύνθεση της ΠΓ (15+2) συμπεριλαμβάνονται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο Γραμματέας της ΚΕ, που θα είναι ο Παναγιώτης Ρήγας, μοναδικός υποψήφιος για τη θέση. Δεδομένου ότι ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος δεν θα παραμείνει μέλος της ΠΓ, όπως ζήτησε ο ίδιος προκειμένου να υπάρξει ανανέωση της ΠΓ με την ανάδειξη νεότερων στελεχών, οι θέσεις προς κάλυψη για τις οποίες διεξάγεται ψηφοφορία είναι συνολικά οκτώ.

Υποψήφιοι για τη συμπλήρωση των 8 θέσεων στην ΠΓ είναι κατά αλφαβητική σειρά οι:

Μαρία Γκασούκα, Κώστας Γκουτζαμάνης, Χαράλαμπος Γολέμης, Δημήτρης Δημητριάδης, Νατάσα Θεοδωρακοπούλου, Έφη Καλαμαρά, Πέτρος Καλκανδής, Πέτρος Καραγεώργος, Αντώνης Κοτσακάς, Χαρά Ματσούκα, Στέλιος Παππάς, Νίκος Παυλίδης, Μανώλης Σαρρής, Νίκος Σκορίνης, Στάθης Στασινός, Δημήτρης Στούμπος, Πάνος Τριγάζης, Μιχάλης Υδραίος, Μαρίκα Φραγκάκη

Πολιτική

ΚΙΝ.ΑΛ: Τη Δευτέρα η τηλεμαχία των υποψηφίων προέδρων

Κίνημα Αλλαγής

Τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στις 22:00 η ΕΡΤ θα μεταδώσει απευθείας την τηλεμαχία των πέντε εκ των έξι υποψηφίων προέδρων του Κινήματος Αλλαγής. 

Θα υπάρχει απευθείας διάλογος μεταξύ τους, καθώς αφού ολοκληρωθούν οι πέντε θεματικές ενότητες, κάθε υποψήφιος θα μπορεί να θέσει, για ένα λεπτό, μία ερώτηση σε όποιον συνυποψήφιό του επιθυμεί και εκείνος να απαντήσει σε ενάμισι λεπτό.

Οι θεματικές ενότητες του debate είναι οι ακόλουθες:

Διαχείριση κρίσεων: Πανδημία και κράτος πρόνοιας - Οικονομική κρίση - Κλιματική αλλαγή - Ενεργειακή κρίση - Δημογραφικό
Εξωτερική πολιτική: Εθνικά θέματα - Η σχέση με την Τουρκία - Μεταναστευτικό
Δημοκρατία - Θεσμοί - Δικαιοσύνη - Πολιτικό Σύστημα - Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση - Νέες τεχνολογίες
Η θέση του Κινήματος Αλλαγής στο πολιτικό σκηνικό - Πολιτική, εκλογική στρατηγική και συμμαχίες - Η σχέση με Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ - Το μέλλον της παράταξης - Η ελληνική και ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία - Η επόμενη μέρα
Ελεύθερη ερώτηση εκτός θεματικού πλαισίου
Ως προς τη διαδικασία που έχει συμφωνηθεί για τις πέντε ενότητες, η διάρκεια κάθε δημοσιογραφικής ερώτησης δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 30'' και η διάρκεια κάθε απάντησης τα 90''. 

 

Διαβάστε επίσης:

Λοβέρδος: ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ ή ΚΙΔΗΣΟ; Εγώ λέω ΠΑΣΟΚ

Ανδρουλάκης: 5 και 12 Δεκέμβρη θα είναι μόνο η αρχή, στόχος μου οι επόμενες βουλευτικές εκλογές

ESPA BANNER