Πολιτική

Νότης Μαριάς: Πυκνώνουν τα περιστατικά αστυνομικής βίας στην Ευρώπη

μαριας

Πυκνώνουν τα περιστατικά αυξημένης άσκησης αστυνομικής βίας κατά των πολιτών ιδίως σε πορείες και διαδηλώσεις ενάντια στις πολιτικές λιτότητας σε χώρες μέλη που πλήττονται από τα μνημόνια. Το ζήτημα έθεσε με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητής Νότης Μαριάς.

«Διακρίνουμε συχνά την αυξημένη άσκηση αστυνομικής βίας κατά των πολιτών ιδίως σε πορείες και διαδηλώσεις ενάντια στις πολιτικές λιτότητας, είπε ο Νότης Μαριάς και πρόσθεσε ότι η βία αυτή είναι δυσανάλογη και οδηγεί σε παραβιάσεις των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών».

Στο σημείο αυτό ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στην Ευρωπαϊκή Αστυνομική Ακαδημία, τη CEPOL δηλαδή, που είναι αρμόδια για την κατάρτιση στον τομέα της επιβολής του Νόμου. «Η CEPOL -είπε ο Νότης Μαριάς- καλείται αξιοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία να προσφέρει κατάρτιση στις αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου, με επαγγελματικό και συνάμα νόμιμο τρόπο, να διεκπεραιώνουν το καθήκον τους. Επομένως, η κατάρτιση που θα διεξάγει η CEPOL πρέπει να περιλαμβάνει οπωσδήποτε διδασκαλία και κατάλληλη εκπαίδευση, προκειμένου να εξαλειφθούν τα συχνά περιστατικά παράνομης άσκησης αστυνομικής βίας.

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής κάλεσε στην παρέμβασή του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Κομισιόν να διασφαλίσουν ότι η CEPOL θα συμβάλλει στην οικοδόμηση μιας αυθεντικής ευρωπαϊκής παιδείας στον τομέα της επιβολής του νόμου, που θα εδράζεται στο σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Πολιτική

Διάβημα της Ελλάδας στην Τουρκία για τις προκλήσεις ανοικτά της Κρήτης

ΥΠΕΞ

Στο υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη ο Πρέσβης της Τουρκίας στη χώρα μας.

Του επιδόθηκε διάβημα με αφορμή τη δημοσίευση στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σειράς αιτήσεων για χορήγηση από την τουρκική κυβέρνηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης στην κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Υπενθυμίζεται πως όπως αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ, στην τουρκικής Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκαν συνολικά επτά αιτήματα της τουρκικής εταιρίας πετρελαίου προς την Γενική Διεύθυνση Μεταλλίων και Πετρελαίου της Τουρκίας.

Ζητά να ξεκινήσει έρευνες σε περιοχές που η Τουρκία ισχυρίζεται ότι βρίσκονται εντός της υφαλοκρηπίδας της, ωστόσο φτάνουν μέχρι και τα ελληνικά χωρικά ύδατα, στα 6 μίλια.

Οι περιοχές αυτές είναι: Βορειανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Καρπάθου, Νοτιοανατολικά της Καρπάθου, Ανατολικά της Κρήτης και Νοτιοανατολικά της Κρήτης