Πολιτική

Νότης Μαριάς: Άμεση κατάργηση των ηλεκτρονικών τελωνίων

νοτης μαριας

Την πλήρη κι άμεση κατάργηση του Roaming των σύγχρονων αυτών ηλεκτρονικών τελωνείων ζήτησε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 27/10/2015.

Σε παρέμβασή του στη σχετική συζήτηση για το «πέρασμα» της Ευρώπης στην ψηφιακή εποχή ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής τόνισε ότι ουσιώδες ανάχωμα για την αύξηση της παραγωγικότητας μέσω διαδικτύου αποτελούν τα τέλη περιαγωγής, το γνωστό ''roaming''.

Ο Νότης Μαριάς ζήτησε την άμεση κατάργηση των τελών περιαγωγής εντός του 2015 -όπως είχε προβλεφθεί αρχικά- κι όχι το 2017, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μόνο έτσι θα υπάρξει ουσιαστικά ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων και υπηρεσιών και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:

Πολιτική

Στο Υπουργείο Εργασίας ο πρωθυπουργός - Τί αναμένεται να πει

Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης όσον αφορά στο εργασιακό και στο ασφαλιστικό θα αναφερθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σημερινή του επίσκεψη στις 12μμ στο υπουργείο εργασίας λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των ηνίων του υπουργείου από τον Κωστή Χατζηδάκη.

Έμφαση αναμένεται να δοθεί και στην πληγή των εκκρεμών συντάξεων που υπερβαίνουν πλέον τις 300.000.

Στο επίκεντρο των θεμάτων που θα συζητηθούν θα είναι επίσης η στήριξη της απασχόλησης στην μετά Covid – 19 εποχή προκειμένου να μην εκτοξευτεί η ανεργία καθώς τους επόμενους μήνες θα απομακρύνεται σταδιακά η ασπίδα προστασίας που πρόσφεραν οι αναστολές συμβάσεων και τα άλλα μέτρα ενίσχυσης των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων.

Η ομαλή μετάβαση στην κανονικότητα θα στηριχθεί εν πολλοίς πολιτική στα ευρωπαϊκά κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ και ειδικά στις δράσεις κατάρτισης εργαζομένων και ανέργων.

 

Διαβάστε επίσης:

ΒΟΑΚ: Όχι άλλα λόγια αλλά έργα - Τι ζήτησαν οι αιρετοί από το υπουργείο Ανάπτυξης

Αρναουτάκης στο Ράδιο Κρήτη: Γενναία η νέα χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ στην Κρήτη

Μιχάλης Καραμαλάκης: Παραμένει Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ ο Ηρακλειώτης Αντιστράτηγος