Πολιτική

ΝΑΙ κατά πλειοψηφία είπε στο πολυνομοσχέδιο η Βουλή

βουλη.jpg

Με τις ψήφους των βουλευτών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εγκρίθηκε από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα, προκειμένου να "ξεκλειδώσει" η δόση των 2 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, υπέρ του πολυνομοσχεδίου ψήφισαν 154 βουλευτές, κατά ψήφισαν 140 βουλευτές, ενώ στη διαδικασία της ψηφοφορίας έλαβαν μέρος 294 βουλευτές.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά από αίτημα κομμάτων της αντιπολίτευσης, διενεργήθηκε ονομαστική ψηφοφορία για συγκεκριμένα άρθρα του πολυνομοσχεδίου. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Νίκος Νικολόπουλος, ψήφισε "ναι" επί της αρχής, καταψήφισε τα άρθρα 1, 2, 5, 10, 13, 21, ενώ ψήφισε "ναι" στα υπόλοιπα. 

Κατά τη συνεδρίαση που προηγήθηκε, κυριάρχησαν οι υψηλοί τόνοι και η σφοδρή σε πολλές 
περιπτώσεις αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Με την ψηφοφορία στη βουλή, έκλεισε η πολυήμερη διαδικασία συζήτησης του πολυνομοσχεδίου, ωστόσο, το πολιτικό θερμόμετρο θα διατηρηθεί στα ύψη και το επόμενο διάστημα, καθώς έχουν προγραμματιστεί κρίσιμες συνεδριάσεις.

Διαβάστε επίσης: Άναψε φωτιές στη Βουλή η επιστολή του ΥΠΕΞ για τα Σκόπια

Γιώργος Λαμπράκης

Πολιτική

Πέτσας: Βάλαμε φρένο στο ιικό φορτίο και είμαστε σε θέση να ανοίξει το λιανεμπόριο

Στέλιος Πέτσας

Ικανοποιητική» χαρακτήρισε την κατάσταση σε όλη τη χώρα, όσον αφορά στην εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο Open και τη Φαίη Μαυραγάνη. «Όπου χρειάζεται γίνονται επεμβάσεις. Αύριο θα είναι λίγο πιο δύσκολα και θα χρειαστεί προσοχή, αλλά οι κοινωνίες δεν είναι φτιαγμένες να είναι κλειστές» είπε αναφερόμενος στο άνοιγμα του λιανεμπορίου τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

«Αν δεν είχαμε πάρει απόφαση τότε να βάλουμε φρένο στο ιικό φορτίο τώρα δεν θα μπορούσαμε να ανοίξουμε σχολεία κι αγορά, ήταν ένα προληπτικό μέτρο», ανέφερε. Όσον αφορά στο αν θα ακολουθήσει η άρση και άλλων περιοριστικών μέτρων ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι ελπίζει οι ειδικοί να δώσουν το πράσινο φως και για άλλες δραστηριότητες.

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Πρόστιμο για το... παρεάκι στο υπό κατασκευή μαγαζί του

"Ζωντανεύει" ξανά το λιανεμπόριο σε όλη τη χώρα - Τί πρέπει να γνωρίζετε

Ηράκλειο: Ένοχος ο 38χρονος για την εξαφάνιση της 17χρονης Μάγιας