Πολιτική

Μαριάς: Έχει αποδειχθεί ότι οι τζιχαντιστές έχουν κάλυψη από την Τουρκία

marias-notis-630x400.jpg

“Έχει αποδειχθεί ότι οι τζιχαντιστές έχουν κάλυψη από την Τουρκία» είπε μιλώντας στο ρ/σ Σάμος 2000 FM στις 16 Οκτωβρίου o Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, και πρόσθεσε ότι έχει προβληθεί από τηλεοπτικό κανάλι βίντεο που δείχνει την Τουρκική ΜΙΤ να συναλλάσσεται με τους τζιχαντιστές. Μάλιστα πρόσφατη επιβεβαίωση της Τουρκικής ανάμειξης αποτελεί το κατάφορτο με όπλα και σφαίρες πλοίο, που κατευθυνόταν σε θύλακα τζιχαντιστών στη Λιβύη, έχοντας αποπλεύσει από τα Τουρκικά παράλια μέχρι που το ακινητοποίησαν οι Λιμενικές αρχές της Κρήτης γεγονός για το οποίο ο Νότης Μαριάς ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μιλώντας στην Ολομέλεια στο Στρασβούργο στις 06/10/2015. (https://youtu.be/5B0TtbvkSz4)

Στην ίδια συνέντευξη ο Νότης Μαριάς ξεκαθάρισε ότι είναι λάθος να γίνονται αναφορές σε «Ισλαμικό κράτος», αφού στην πραγματικότητα αυτή η έκφραση αναγνωρίζει τις επιδιώξεις των τζιχαντιστών, που δεν είναι κράτος αλλά θέλουν να γίνουν.

«Τους έχω χαρακτηρίσει ναζιστές, είπε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, γιατί όπως οι ναζιστές λεηλατούσαν τα αρχαιολογικά μνημεία της Ελλάδας, έτσι κι αυτοί λεηλατούν αρχαιότητες και μετά δήθεν τις ανατινάζουν ενώ στην πραγματικότητα τις πουλάνε και καλύπτουν τα ίχνη τους με τις στημένες ανατινάξεις».

Ο Νότης Μαριάς αναφέρθηκε στην έρευνα που επιχείρησε ο ίδιος με τη συνοδεία δημοσιογραφικού συνεργείου του ραδιοφωνικού σταθμού Σάμος 2000 FM στις αρχές Αυγούστου, για το ζήτημα των προσφύγων. «Η πλειονότητα των προσφύγων που συνάντησα στη Σάμο ήταν νέοι 20-25 ετών και μάλιστα μου έκανε εντύπωση γιατί δεν έμειναν να πολεμήσουν για την πατρίδα τους. Δεν αναφέρομαι βέβαια στους μεγαλύτερους που πήραν τις οικογένειές τους κι έφυγαν αλλά για τη νεολαία που όφειλε να αμυνθεί και να υπερασπιστεί την πατρίδα της» Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής με τη συνοδεία του συνεργείου πέρασε στα Τουρκικά παράλια, περιμένοντας να συναντήσει παρόμοια εικόνα κι εκεί. «Γυρίσαμε ώρες ολόκληρες με ένα ταξί, αλλά δεν συναντήσαμε πρόσφυγες πουθενά» είπε περιγράφοντας την εμπειρία του και πρόσθεσε: Κι αυτό συνέβη γιατί οι Τούρκοι δουλέμποροι τους είχαν μαντρώσει σε καταυλισμούς και μόνο το βράδυ τους έδιναν, με το αζημίωτο πάντα, βάρκες και σωσίβια για να περάσουν στη Σάμο».

Ο Νότης Μαριάς τόνισε πως τα κυκλώματα των δουλεμπόρων έπρεπε να είχαν χτυπηθεί άμεσα και τα hot spots να δημιουργηθούν στην Τουρκία, λέγοντας: Ο κ. Τσίπρας έκανε τραγικό λάθος που δέχτηκε 50.000 πρόσφυγες ενώ μετά από αρκετή πίεση πετύχαμε να γίνει θέση της Ε.Ε. η ρήτρα κατανομής προσφύγων με βάση το ΑΕΠ, την έκταση και τον πληθυσμό κάθε χώρας κι είχαμε υπολογίσει ότι στην Ελλάδα αναλογούν 11.000 πρόσφυγες. Τώρα έχουμε 50.000 πρόσφυγες, γίνονται τα hotspots στα νησιά του Αιγαίου και στο τέλος θα πάρει και 3 δισ. η Τουρκία, που έχει βγάλει άλλα τόσα από το δουλεμπόριο, κι η Ελλάδα τελικά θα συνεχίσει να βρίσκεται αντιμέτωπη με τις χιλιάδες προσφυγικές ροές..

Πολιτική

Χρυσοχοΐδης -Κορωνοϊός: «Πιστεύω ότι σε δυο εβδομάδες θα μπορέσουμε σταδιακά να ανοίξουμε»

μιχάλης χρυσοχοϊδης

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε εκτάκτως την Κέρκυρα, όπου και προήδρευσε ευρείας σύσκεψης στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τον συντονισμό της εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας.

Όπως αποφασίστηκε, θα ληφθεί μια σειρά από μέτρα, που πρότειναν οι τοπικοί φορείς, ώστε σε δύο εβδομάδες από σήμερα, όπως είπε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη «να μπορέσουμε σταδιακά να ανοίξουμε την αγορά και να είμαστε ασφαλείς».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων, ο Διοικητής του νοσοκομείου Κέρκυρας, ο Συντονιστής της Πολιτικής Προστασίας Ιονίων Νήσων και Δήμαρχοι περιοχών της Κέρκυρας. Ενώ, μέσω τηλεδιάσκεψης, το παρόν έδωσαν ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, οι Διοικητές Νοσοκομείων Ιόνιων Νήσων, τοπικοί Αντιπεριφερειάρχες Ιόνιων Νήσων και ο δήμαρχος Παξών.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στην Περιφέρεια, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Βρίσκομαι εδώ για να συντονίσω το έργο αντιμετώπισης της πανδημίας. Βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη καμπή, σε ένα κρίσιμο στάδιο. Ήρθα λοιπόν εδώ να δώσω πολύ συγκεκριμένες οδηγίες, να συνεργαστώ με τις τοπικές Αρχές, την Περιφέρεια, τους Δήμους, προκειμένου να γίνει μια παραγωγική συζήτηση και να υπάρξουν όλα εκείνα τα μέτρα που θα περιορίσουν τη μετάδοση και τη διάδοση της πανδημίας στα νησιά μας. Θεωρώ πως ήταν μια πολύ παραγωγική συζήτηση. Θα προχωρήσουμε στην εφαρμογή μιας σειράς από προτάσεις που ακούστηκαν από τους τοπικούς εκπροσώπους και πιστεύω ότι σε δύο εβδομάδες από σήμερα θα μπορέσουμε σταδιακά να αρχίσουμε να ανοίγουμε, να χαμογελάμε. Σας παρακαλώ κάντε υπομονή. Εμβολιαστείτε όλοι και να προσέχετε.
Η Ελληνική Αστυνομία, αλλά και άλλες ελεγκτικές Αρχές είναι στο πόδι εδώ και 13 μήνες. Είναι ηρωική η προσπάθεια που κάνουν οι άνδρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας για να ελέγξουν την εφαρμογή των μέτρων και θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια.
Η προσπάθεια που γίνεται είναι μεγάλη. Καλώ τους πολίτες να κάνουν λίγη ακόμη υπομονή. Αντιλαμβανόμαστε όλοι την κόπωση. Ας προσέξουμε λίγο ακόμη».

Στη συνέχεια ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρέθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο, όπου πραγματοποίησε σύσκεψη με Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος, παρουσία και του Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγου Γεώργιου Γιάννινα.

Ειδήσεις σήμερα 

Σταϊκούρας: "Η ελληνική οικονομία, αν και κλυδωνίστηκε ισχυρά, άντεξε"

Κορωνοϊός - Μητσοτάκης: Να χτίσουμε τείχος ανοσίας

Τηλεδίκες: Οι δικηγόροι ζητούν αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη