Πολιτική

ΚΚΕ: Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης

1524602_10203609354529022_8720855436945179783_n_0.jpg

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη εγκληματική επίθεση των κατοχικών δυνάμεων του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων.Μέσα στον Οκτώβρη η στρατιωτική «μηχανή» του Ισραήλ πραγματοποιεί συνεχείς επιθέσεις στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, κάνοντας χρήση ακόμη και αληθινών πυρών, προχωρά σε βομβαρδισμούς κατοικημένων περιοχών, σε συλλήψεις, σε κατεδαφίσεις σπιτιών, σε αποκλεισμούς περιοχών, κ.ά.

Αποτέλεσμα αυτών των αποτρόπαιων ενεργειών, που έχουν στόχο να καθυποτάξουν τον λαό της Παλαιστίνης, είναι να έχουμε μέσα σε λίγες μέρες πάνω από 30 νεκρούς, μεταξύ αυτών πολλά μικρά παιδιά, καθώς και τον τραυματισμό άλλων 1400  και τη  σύλληψη 700 Παλαιστινίων.

Η επιθετικότητα του Ισραήλ κατά του άμαχου Παλαιστινιακού λαού έχει για άλλη μια φορά τις «πλάτες» της στήριξης των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ. Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ακολουθεί την πολιτική των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αναβαθμίζοντας τις σχέσεις με το εγκληματικό κράτος του Ισραήλ, πραγματοποιώντας ακόμη και κοινά στρατιωτικά γυμνάσια Ισραήλ – Ελλάδας.

Το ΚΚΕ παραμένει σταθερά στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, όπως δείχνει κι η συμμετοχή του στην αποστολή αλληλεγγύης των Κομμουνιστικών Κομμάτων, που πραγματοποιήθηκε στις 10 με 13 Οκτώβρη. Σ’ αυτή τη φάση καλεί την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα της χώρας μας να εκφράσουν με ακόμη μεγαλύτερη δυναμική την αλληλεγγύη τους με το δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, για μια ανεξάρτητη και βιώσιμη πατρίδα με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, χωρίς το τείχος της ντροπής, χωρίς τη βάρβαρη ισραηλινή κατοχή.
 

Πολιτική

ΚΙΝ.ΑΛ: Τη Δευτέρα η τηλεμαχία των υποψηφίων προέδρων

Κίνημα Αλλαγής

Τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στις 22:00 η ΕΡΤ θα μεταδώσει απευθείας την τηλεμαχία των πέντε εκ των έξι υποψηφίων προέδρων του Κινήματος Αλλαγής. 

Θα υπάρχει απευθείας διάλογος μεταξύ τους, καθώς αφού ολοκληρωθούν οι πέντε θεματικές ενότητες, κάθε υποψήφιος θα μπορεί να θέσει, για ένα λεπτό, μία ερώτηση σε όποιον συνυποψήφιό του επιθυμεί και εκείνος να απαντήσει σε ενάμισι λεπτό.

Οι θεματικές ενότητες του debate είναι οι ακόλουθες:

Διαχείριση κρίσεων: Πανδημία και κράτος πρόνοιας - Οικονομική κρίση - Κλιματική αλλαγή - Ενεργειακή κρίση - Δημογραφικό
Εξωτερική πολιτική: Εθνικά θέματα - Η σχέση με την Τουρκία - Μεταναστευτικό
Δημοκρατία - Θεσμοί - Δικαιοσύνη - Πολιτικό Σύστημα - Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση - Νέες τεχνολογίες
Η θέση του Κινήματος Αλλαγής στο πολιτικό σκηνικό - Πολιτική, εκλογική στρατηγική και συμμαχίες - Η σχέση με Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ - Το μέλλον της παράταξης - Η ελληνική και ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία - Η επόμενη μέρα
Ελεύθερη ερώτηση εκτός θεματικού πλαισίου
Ως προς τη διαδικασία που έχει συμφωνηθεί για τις πέντε ενότητες, η διάρκεια κάθε δημοσιογραφικής ερώτησης δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 30'' και η διάρκεια κάθε απάντησης τα 90''. 

 

Διαβάστε επίσης:

Λοβέρδος: ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ ή ΚΙΔΗΣΟ; Εγώ λέω ΠΑΣΟΚ

Ανδρουλάκης: 5 και 12 Δεκέμβρη θα είναι μόνο η αρχή, στόχος μου οι επόμενες βουλευτικές εκλογές

ESPA BANNER