Πολιτική

Θεοδωράκης: Ναι σε συμμαχία των προοδευτικών δυνάμεων

katalogos.jpg

«Μεγάλη συμμαχία των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας χρειαζόμαστε», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας το μεσημέρι στην ημερίδα που διοργάνωσε το Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση, σχετικά με τις «προοδευτικές λύσεις για το σήμερα και το αύριο», και επανέλαβε την πρόταση τού Ποταμιού για διάλογο με όσους «ασφυκτιούν ανάμεσα στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ».

«Καλούμε τους απογοητευμένους να συμμετέχουν», προσέθεσε και τόνισε ότι «το Ποτάμι δεν μπαίνει σε παζάρι με τους παλιούς κομματικούς μηχανισμούς και σε σκοτεινούς διαδρόμους». «Να διαχωρίσουμε την υποκριτική διάθεση από την πραγματική βούληση. Δεν θέλω να έχω σχέση με τους παλιούς μηχανισμούς. Άλλο ο διάλογος κι άλλο η συμπόρευση με τους μηχανισμούς», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού και συμπλήρωσε: «Όχι στο έλα μαζί μας στο παλιό κτίριο για να μοιραστούμε τον χώρο. Μας ενδιαφέρει να φτιάξουμε μέτωπο των προοδευτικών δυνάμενων ώστε να τα ξεπεράσουμε αυτά».

Σημείωσε δε ότι «το Ποτάμι πρότεινε την αλλαγή του εκλογικού νόμου, από την άνοιξη, και την καθιέρωση της απλής αναλογικής, αλλά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αδιαφόρησαν, γιατί ευελπιστούσαν στην εξουσία και τώρα το ζητούν».

Πολιτική

Πέτσας: Βάλαμε φρένο στο ιικό φορτίο και είμαστε σε θέση να ανοίξει το λιανεμπόριο

Στέλιος Πέτσας

Ικανοποιητική» χαρακτήρισε την κατάσταση σε όλη τη χώρα, όσον αφορά στην εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο Open και τη Φαίη Μαυραγάνη. «Όπου χρειάζεται γίνονται επεμβάσεις. Αύριο θα είναι λίγο πιο δύσκολα και θα χρειαστεί προσοχή, αλλά οι κοινωνίες δεν είναι φτιαγμένες να είναι κλειστές» είπε αναφερόμενος στο άνοιγμα του λιανεμπορίου τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

«Αν δεν είχαμε πάρει απόφαση τότε να βάλουμε φρένο στο ιικό φορτίο τώρα δεν θα μπορούσαμε να ανοίξουμε σχολεία κι αγορά, ήταν ένα προληπτικό μέτρο», ανέφερε. Όσον αφορά στο αν θα ακολουθήσει η άρση και άλλων περιοριστικών μέτρων ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι ελπίζει οι ειδικοί να δώσουν το πράσινο φως και για άλλες δραστηριότητες.

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Πρόστιμο για το... παρεάκι στο υπό κατασκευή μαγαζί του

"Ζωντανεύει" ξανά το λιανεμπόριο σε όλη τη χώρα - Τί πρέπει να γνωρίζετε

Ηράκλειο: Ένοχος ο 38χρονος για την εξαφάνιση της 17χρονης Μάγιας