Πολιτική

"Ζητάμε λύση που θα διασφαλίζει βιωσιμότητα ταμείων και μη περικοπή συντάξεων"

καμμένος

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν συμφώνησαν σε κοινό ανακοινωθέν και διαχωρίζουν τη θέση τους σε ότι αφορά το ασφαλιστικό, δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος εξερχόμενος από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που κράτησε περισσότερο από έξι ώρες.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα αιτήματα προς την ΕΕ ότι το μεταναστευτικό αποτελεί διεθνές και όχι ελληνικό ζήτημα, σημειώνοντας πως ζητήθηκε οικονομική ενίσχυση για να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό και πως δεν υπάρχει κανένα θέμα κοινών περιπολιών με την Τουρκία.

Για την συνταγματική μεταρρύθμιση είπε πως για πρώτη φορά συμφωνήσαμε στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν άμεσα, όπως ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και αποφασίσαμε την αλλαγή αυτή από την παρούσα βουλή του εκλογικού νόμου προς το αναλογικότερο, κάτι με το οποίο διαφώνησε η ΝΔ.

Όπως δήλωσε, στο ασφαλιστικό «δυστυχώς είδαμε ότι η συμμαχία Σαμαρά-Βενιζέλου οδήγησε πάλι τη διαφοροποίηση των δυο κομμάτων σε σχέση με τη θέση όλων των άλλων αρχηγών», συμπληρώνοντας πως «ζητάμε μια λύση που θα διασφαλίζει βιωσιμότητα ασφαλιστικών ταμείων και μη περικοπή συντάξεων. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προτίμησαν να μην συμφωνήσουν σε κοινό ανακοινωθέν και να διαχωρίσουν τη θέση τους».

Παράλληλα, είπε πως θεωρεί ότι για την προστασία και τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού θα πρέπει να προχωρήσει έρευνα εξεταστικής επιτροπής για το PSI, διευκρινίζοντας πως αυτό δεν αποτελεί μέρος της ανακοίνωσης.

Πολιτική

Ανοίγει ο δρόμος προς την φυλακή για τον Γιάννη Λαγό

Γιάννης Λαγός

Τα μέλη της επιτροπής νομικών θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισαν σήμερα υπέρ της άρσης της ασυλίας του πρώην χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή, Γιάννη Λαγού, με 22 ψήφους υπέρ και 2 κατά. Η απόφαση αυτή αφορά την καταδίκη του Λαγού για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει η ψηφοφορία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την άρση της ασυλίας του Λαγού που είναι και το τελικό στάδιο αυτής της πολύμηνης διαδικασίας. Δεν έχει οριστεί ακόμα η ημέρα της ψηφοφορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κεφαλογιάννης: Ανησυχία για την αύξηση των τιμών στα τρόφιμα λόγω επιπλέον φόρου στα λιπάσματα

Βαρουφάκης για εργασιακά: Με το ν/σ Χατζηδάκη πάμε σε πολεμικές στιγμές

ΚΚΕ για Κεραμέως : Πρόκληση να παραμένουν κλειστά τα Πανεπιστήμια