Πολιτική

Ερώτηση Δανέλλη στον Φίλη για την υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης

σπυρος δανελλης

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, σε σχέση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας, λόγω του εκρηκτικού μίγματος της περαιτέρω μείωσης της τακτικής χρηματοδότησης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, της μη πληρωμής από πλευράς της πολιτείας της εθνικής συμμετοχής των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, της τραπεζικής αργίας, αλλά και των επιβληθέντων περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων κατέθεσαν οι βουλευτές με Το Ποτάμι, Σπύρος Δανέλλης, Γιώργος Μαυρωτάς και Κατερίνα Μάρκου.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι Έλληνες επιστήμονες, ερευνητές και ακαδημαϊκοί καλούνται να αντιμετωπίσουν ποικίλα προβλήματα, που έχουν να κάνουν με τη συμμετοχή τους σε διεθνή επιστημονικά δρώμενα, συνέδρια και συναντήσεις λόγω του περιορισμού των εμβασμάτων και πληρωμών προς το εξωτερικό. Το ίδιο ισχύει και για τις συνδρομές σε διεθνείς επιστημονικές ενώσεις και επιστημονικά περιοδικά, αλλά και για την προμήθεια ειδικών αναλωσίμων και εξαρτημάτων ειδικού εργαστηριακού εξοπλισμού από προμηθευτές τρίτων χωρών. 

Πολιτική

Πέτσας: Βάλαμε φρένο στο ιικό φορτίο και είμαστε σε θέση να ανοίξει το λιανεμπόριο

Στέλιος Πέτσας

Ικανοποιητική» χαρακτήρισε την κατάσταση σε όλη τη χώρα, όσον αφορά στην εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο Open και τη Φαίη Μαυραγάνη. «Όπου χρειάζεται γίνονται επεμβάσεις. Αύριο θα είναι λίγο πιο δύσκολα και θα χρειαστεί προσοχή, αλλά οι κοινωνίες δεν είναι φτιαγμένες να είναι κλειστές» είπε αναφερόμενος στο άνοιγμα του λιανεμπορίου τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

«Αν δεν είχαμε πάρει απόφαση τότε να βάλουμε φρένο στο ιικό φορτίο τώρα δεν θα μπορούσαμε να ανοίξουμε σχολεία κι αγορά, ήταν ένα προληπτικό μέτρο», ανέφερε. Όσον αφορά στο αν θα ακολουθήσει η άρση και άλλων περιοριστικών μέτρων ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι ελπίζει οι ειδικοί να δώσουν το πράσινο φως και για άλλες δραστηριότητες.

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Πρόστιμο για το... παρεάκι στο υπό κατασκευή μαγαζί του

"Ζωντανεύει" ξανά το λιανεμπόριο σε όλη τη χώρα - Τί πρέπει να γνωρίζετε

Ηράκλειο: Ένοχος ο 38χρονος για την εξαφάνιση της 17χρονης Μάγιας