Πολιτική

Γεωργιάδης: Αν γίνουν εκλογές θα προκύψει κυβέρνηση χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ

αδωνις γεωργιαδης

"Είναι ένα ωραίο περιτύλιγμα για συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ" ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης.

"Εγώ αν είμαι αρχηγός της ΝΔ, δεν πρόκειται να συγκυβερνήσω με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σίγουρο πολύ προτιμότερο από το να χάσει η χώρα και άλλο χρόνο. Οι εκλογές θα είναι 20 μέρες, η συγκυβέρνηση θα είναι συνεχόμενος χαμένος χρόνος" τόνισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA. Ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε ότι αν γίνουν εκλογές, "αυτή τη φορά- που κατέρρευσαν όλες οι ψευδαισθήσεις- και με τη σωστή σύγκρουση με την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς θα προκύψει καθαρή λύση, κυβέρνηση χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ".

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτιμάει να γεμίζει την Ελλάδα με φόρους για να μην μειώσει το δημόσιο, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι  έναντι πινακίου φακής οι ξένοι επενδυτές πήραν όλες τις τράπεζες. "Αν γίνω αρχηγός δεν θα ξεπλύνω το θέμα των τραπεζών, θα το διερευνήσω" ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι  το ελληνικό δημοσιο έχασε 33 δις επειδή ο Βαρουφάκης και ο Τσίπρας καθυστέρησαν να συμφωνήσουν.

"Ο Έλληνας φορολογούμενος έχασε την περιουσία του από την ανακεφαλαιοποίήση. Η ΝΔ δεν πρέπει να ξεπλύνει το έγκλημα που έκανε ο κ. Τσίπρας κατά της χώρας" είπε, υπογραμμίζοντας πως έχει "τρομερό πολιτικό θράσος να ζητάει συναίνεση από εμάς". 

Για τις εκλογές στη ΝΔ είπε "Θα ήθελα όλοι να το είχαμε δει ως γιορτή και να είχαμε μιλήσει μεταξύ μας" και καταλήγοντας έστειλε το εξής μήνυμα: "Την Κυριακή δεν ψηφίζουμε μόνο για τη ΝΔ ψηφίζουμε για το μέλλον του τόπου μας. Και εγώ σας καλώ να μου δώσετε την ευκαιρία την Κυριακή και εγώ θα σας επιστρέψω την Ελλάδα που αξίζουμε και θα το κάνω".

Πολιτική

ΚΚΕ για ΔΕΘ: Η ΝΔ με «μαστίγιο» και ο ΣΥΡΙΖΑ με «καρότο» κινούνται στην ίδια στρατηγική

κκε περισσος.jpg

"Παρά την προσπάθεια εμφάνισης «αγεφύρωτων διαφορών» και ενίσχυσης ψεύτικων διλημμάτων κι εκλογικών δίπολων, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, κινούνται στο πλαίσιο της ίδιας στρατηγικής', αναφέρει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Το Γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, αναφερόμενο στις παρεμβάσεις των κομμάτων στη ΔΕΘ, σημειώνει πως το πρόγραμμά τους είναι γραμμένο με βάση τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ, το νέο υπερμνημόνιο σε βάρος των λαών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

«Παρά την προσπάθεια να εμφανιστούν με αγεφύρωτες διαφορές και να ενισχύσουν τα γνωστά ψεύτικα διλήμματα και εκλογικά δίπολα, η ουσία των παρεμβάσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ αποδεικνύει ότι κινούνται στο πλαίσιο της ίδιας στρατηγικής που καθορίζει όλες τις πτυχές της ζωής του λαού και της νεολαίας.

Το πρόγραμμά τους είναι γραμμένο με βάση τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ, το νέο υπερμνημόνιο σε βάρος των λαών. Είναι γραμμένο με βάση τους σχεδιασμούς του μεγάλου κεφαλαίου, ειδικά την πολιτική της λεγόμενης πράσινης - ψηφιακής μετάβασης, που απ’ τη μια προσθέτει νέα βάρη στους εργαζόμενους, όπως η ακρίβεια, απ’ την άλλη φέρνει νέα προνόμια για προχωρήσουν οι "πράσινες μπίζνες". Είναι γραμμένο με βάση το στόχο της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας, που σηματοδοτεί την εμπλοκή της Ελλάδας στα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια και τους ανταγωνισμούς, με αποκορύφωμα τη Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις που συνδιαμόρφωσαν. Ειδικά για το τελευταίο αυτό ζήτημα εκφράστηκε πλήρης ταύτιση.

Αυτό το πρόγραμμα, η μεν ΝΔ το προωθεί περισσότερο με το "μαστίγιο" και την πυγμή, ο δε ΣΥΡΙΖΑ με το "καρότο" και την καλλιέργεια νέων ψευδαισθήσεων. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Τσίπρας ανέσυρε το χρεοκοπημένο σύνθημα "η Ευρώπη αλλάζει", συνδέοντάς το με την πιθανή επικράτηση στη Γερμανία του πιο "αμαρτωλού" κόμματος της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Οι όποιες "παροχές" υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι "στάχτη στα μάτια". Για παράδειγμα, η αύξηση του κατώτατου μισθού συνυπάρχει με τη διατήρηση του αντεργατικού οπλοστασίου, ειδικά του νόμου ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, που κατοχυρώνει το δικαίωμα του εκάστοτε υπουργού Εργασίας να καθορίζει τον κατώτατο μισθό, αλλά κι αυτών που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις.

Η "μείωση της φορολογίας" γίνεται με αναστολή κάποιων φόρων, ενώ την ίδια στιγμή δεν αμφισβητείται στο ελάχιστο η φορολογική ελάφρυνση του κεφαλαίου, γεγονός που θα οδηγήσει από άλλο δρόμο στην επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων. Τα μέτρα για την Υγεία συνυπάρχουν με τη δήλωση προσήλωσης στις Συμπράξεις Δημοσίου - Ιδιωτικού Τομέα, τη στιγμή που η πανδημία απέδειξε ότι ο ιδιωτικός - επιχειρηματικός τομέας λειτουργεί σε βάρος της υγείας του λαού.

Το πιο σημαντικό είναι ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σπέρνουν αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαχείριση μέσα από ένα "επεκτατικό μείγμα", ότι μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη που να ωφελεί ταυτόχρονα το κεφάλαιο και τους εργαζομένους. Η "ανάπτυξη για όλους" του κ. Μητσοτάκη είναι το άλλο όνομα της "νέας αρχής" και της "συμπεριληπτικής ανάπτυξης" του κ. Τσίπρα. Και όλα αυτά τη στιγμή που η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις αποτελούν μια ακόμη απόδειξη για το ότι οι νόμοι της καπιταλιστικής οικονομίας και αγοράς λειτουργούν πάντα σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Ο λαός έχει πλέον συγκεντρώσει πλούσια πείρα για να απορρίψει όλες τις ψεύτικες υποσχέσεις που εμφανίζονται με νέο περιτύλιγμα. Ο δε μύθος της "προοδευτικής διακυβέρνησης" έχει χρεοκοπήσει σ’ όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα. Αποδείχθηκε ότι καμία αστική κυβέρνηση δεν μπορεί να βγει έξω από τις ράγες που καθορίζει η ανταγωνιστικότητα της καπιταλιστικής οικονομίας, η στρατηγική της ΕΕ και η εξουσία του κεφαλαίου.

Η διέξοδος για τα λαϊκά συμφέροντα δεν βρίσκεται στην αναμονή λύσεων "απ’ τα πάνω" ή σε μια κυβερνητική εναλλαγή, αλλά στην οργάνωση της εργατικής - λαϊκής πάλης και τη συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να βάλει ο ίδιος ο λαός τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, να ακυρώσει αντεργατικούς νόμους και σχεδιασμούς, να επιβάλει το δρόμο που υπηρετεί πραγματικά όλες τις σύγχρονες ανάγκες του».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ έδειξε αλαζονεία

ΕΔΕ προς Τσιάρα: Παρατηρήσεις στο ν/σχ για την ανασυγκρότηση της ΕΣΔΙ

Αχτσιόγλου: Ο κ. Μητσοτάκης νομοθετεί για την τάξη του - Ευνοούνται ελάχιστοι

ESPA BANNER