Πολιτική

Γεννηματά: Η διάταξη για την αδειοδότηση των καναλιών κολάζει και παπά

fofi.jpg

Χάθηκε από την κυβέρνηση η ευκαιρία για συναίνεση, υποστήριξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η κ. Γεννηματα αναφέρθηκε στο ζήτημα της αδειοδότησης των καναλιών και απευθυνόμενη προσωπικά στον Πρωθυπουργό είπε: «Για να φύγει κάθε σκιά για υποστήριξη συμφερόντων θα πρέπει να δεχθείτε τις προτάσεις μας έστω και τώρα. Αν θέλετε διαφάνεια και νομιμότητα δεν μπορείτε να εξουσιοδοτείται εν λευκώ τον υπουργό και στενό συνεργάτη σας να δίνει τις άδειες στα τηλεοπτικά κανάλια. Αυτή η διάταξη δημιουργεί μία θερμοκοιτίδα διαπλοκής. Η διάταξη αυτή κολάζει και παπά».

Πρότεινε ακόμη στην αδειοδότηση των καναλιών αντί για αιτιολογημένη γνώμη του ΕΣΡ να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ, γιατί, όπως είπε, έχει την πλειοψηφία των κομμάτων της Βουλής και δεν χειραγωγείται από κόμματα.

Πολιτική

Συνάντηση Δένδια με την ΥΠΕΞ του Βελγίου στις Βρυξέλλες – Τι συζήτησαν

Δενδιας - βιλμες

Συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών του Βελγίου Σοφί Βιλμές πραγματοποίησε, στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Η υποδοχή του κ. Δένδια πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι άριστες σχέσεις Ελλάδας και Βελγίου και η ενίσχυση της συνεργασίας σε διμερές και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε ακόμη σε τρόπους περαιτέρω προώθησης της συνεργασίας, αλλά και στις τρέχουσες περιφερειακές εξελίξεις και ζητήματα της ευρωπαϊκής ατζέντας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Πρόεδρος ΕΟΔΥ Αρκουμανέας: 59 κρούσματα μετάλλαξης του κορωνοϊού - Έρευνα στη Βόρεια Ελλάδα

Κορωνοϊός: Προειδοποίηση στους Βρετανούς - «Μην κάνετε κρατήσεις για το καλοκαίρι»

Τσίπρας: Αγωγή σε Κουρτάκη - Παπαχρήστο «για τις συκοφαντίες περί αγοράς βίλας 1 εκατ.»