Πολιτική

Ανακοίνωση Αυγενάκη για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στον ΟΑΣΑ

Λευτερης Αυγενακης

Στις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου που κατέθεσε η Κυβέρνηση και αφορούν στον ΟΑΣΑ, αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Ηρακλείου του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης.
Όπως σημειώνει χαρακτητιστικά, "υπάρχουν πολλά κρίσιμα σημεία τα οποία κινδυνεύουν να οδηγήσουν σε αποτυχία το Σχέδιο Δράσης για την αναδιοργάνωση του Ομίλου, χωρίς οριζόντιες απολύσεις, αλλά με στόχο την ανάπτυξη των Αστικών Συγκοινωνιών.    
    Το νομοσχέδιο όπως δημοσιοποιήθηκε:
    -δεν αποκαλύπτει ακόμα το πιο κρίσιμο στοιχείο: το Σχέδιο Δράσης για την αναδιοργάνωση, αν και το αναφέρει ως "Παράρτημα Ι". 
    -δεν ορίζει τον Πρόεδρο του ΟΑΣΑ να είναι Πρόεδρος και στις θυγατρικές ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ, ώστε να επιτευχθεί η απαιτούμενη ομιλικότητα. Έτσι, παραμένουν οι τρεις εταιρίες του Ομίλου απολύτως ασύνδετες διοικητικά και διαιωνίζεται η ελλιπής συνεργασία που φτάνει τα όρια του ανταγωνισμού αντί της συμπληρωματικότητας και των συνεργιών. 
    -η Επιχειρησιακή Συντονιστική Επιτροπή ακολουθεί την πρόταση του ΟΑΣΑ αν και σε κάποια σημεία περιορίζει τη δυνατότητα στη δημόσια διοίκηση και τον Όμιλο να υλοποιήσουν απρόσκοπτα την αναδιοργάνωση. 
    -έχει αφαιρεθεί από την πρόταση ΟΑΣΑ η αναφορά στη συνδρομή τεχνογνωσίας από τον ΟΗΕ (UNECE).
    -είναι θετικό που εισακούγεται μερικώς η πρόταση ΟΑΣΑ για αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα σε περιπτώσεις πλαστογραφίας/παραχάραξης εισιτηρίων. Ωστόσο, θα ήταν προτιμότερο να εισακουστεί η αρχική πρόταση ΟΑΣΑ που προβλέπει αυστηρές ποινές και σε αυτούς που οργανώνουν τη διακίνηση των πλαστών εισιτηρίων. 
    Η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός κ. Χ. Σπίρτζης οφείλουν να ανταποκριθούν στην αναγκαία αναδιάρθρωση των Συγκοινωνιών με κοινωνικό πρόσημο που δε θα λειτουργεί σε βάρος των πολιτών και με βιώσιμες και ποιοτικές δημόσιες αστικές συγκοινωνίες".

Πολιτική

Πέτσας: Βάλαμε φρένο στο ιικό φορτίο και είμαστε σε θέση να ανοίξει το λιανεμπόριο

Στέλιος Πέτσας

Ικανοποιητική» χαρακτήρισε την κατάσταση σε όλη τη χώρα, όσον αφορά στην εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο Open και τη Φαίη Μαυραγάνη. «Όπου χρειάζεται γίνονται επεμβάσεις. Αύριο θα είναι λίγο πιο δύσκολα και θα χρειαστεί προσοχή, αλλά οι κοινωνίες δεν είναι φτιαγμένες να είναι κλειστές» είπε αναφερόμενος στο άνοιγμα του λιανεμπορίου τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

«Αν δεν είχαμε πάρει απόφαση τότε να βάλουμε φρένο στο ιικό φορτίο τώρα δεν θα μπορούσαμε να ανοίξουμε σχολεία κι αγορά, ήταν ένα προληπτικό μέτρο», ανέφερε. Όσον αφορά στο αν θα ακολουθήσει η άρση και άλλων περιοριστικών μέτρων ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι ελπίζει οι ειδικοί να δώσουν το πράσινο φως και για άλλες δραστηριότητες.

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Πρόστιμο για το... παρεάκι στο υπό κατασκευή μαγαζί του

"Ζωντανεύει" ξανά το λιανεμπόριο σε όλη τη χώρα - Τί πρέπει να γνωρίζετε

Ηράκλειο: Ένοχος ο 38χρονος για την εξαφάνιση της 17χρονης Μάγιας