Πολιτική

Αγώνας δρόμου στο Μαξίμου για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων

megaro-maximou.jpg

Πρόσω ολοταχώς βάζουν πλέον στο κυβερνητικό επιτελείο, προκειμένου να προλάβουν εγκαίρως (μέχρι το ραντεβού της Δευτέρας με την Άνγκελα Μέρκελ) να καταρτίσουν τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα προταθούν στους δανειστές έτσι ώστε και η ανθρωπιστική κρίση να μην επιδεινωθεί αλλά και η οικονομία να αποκτήσει έσοδα. 
Από τις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου οι Γιάννης Δραγασάκής, Γιάνης Βαρουφάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνεργασία με τον Πρωθυπουργό, έκαναν την προετοιμασία της πρότασης, ενώ λίγο πριν τις 19:00 το απόγευμα έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου και η Ζωή Κωνσταντοπούλου καθώς απαιτείται επιτάχυνση και των κοινοβουλευτικών διαδικασιών για τη νομοθέτηση των μεταρρυθμίσεων.

Στόχος της κυβέρνησης τη Δευτέρα το πρωί η πρόταση να είναι έτοιμη και να την έχει στις ... αποσκευές του ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που θα έχει στο Βερολίνο με την Ανγκελα Μέρκελ, ως ένα απτό δείγμα γραφής της αποφασιστικότητας του να υλοποιήσει τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι μεταρρυθμίσεις -που σημειωτέον για πρώτη φορά μετά από καιρό θα προταθούν από την ελληνική κυβέρνηση- θα είναι ομαδοποιημένες και θα έχουν στάδια υλοποίησης, ώστε να λειτουργούν συμπληρωματικά και να διασφαλίζουν τη μετάβαση από την παρούσα κατάσταση σε ένα «υγιές πλαίσιο» όπως σημειώνει χαρακτηριστικά στέλεχος της κυβέρνησης.

Έμφαση θα δοθεί στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής, αλλά και στην αποτελεσματικότητας τους στο πεδίο των εσόδων, καθώς θα πρέπει να υπηρετούν το στόχο του «λογικού πρωτογενούς πλεονάσματος». Στη λίστα με κάποιο τρόπο θα υπάρχει περιγραφή και της βούλησης για ιδιωτικοποιήσεις με το μοντέλο των διεθνών συνεργασιών που θα αποφέρουν θέσεις εργασίας και επενδύσεις, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες και παρεμβάσεις που θα εξασφαλίζουν πόρους στα Ασφαλιστικά Ταμεία.

 

 

Πολιτική

Πελώνη: Η κυβέρνηση εισηγείται να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα

αριστοτελία πελώνη

«Η κυβέρνηση εισηγείται να μην ανοίξουν οι διαπεριφεριακές μετακινήσεις για το Πάσχα» τόνισε το πρωί η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Η κ. Πελώνη  υπογράμμισε ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για διάγγελμα του πρωθυπουργού σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να ρισκάρουμε μία μεγάλη έξοδο για το Πάσχα με την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί.

Η επιτροπή αξιολογηθεί όλα τα στοιχεία και η κυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις, πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι εντός της ημέρας συνεδριάζει η Επιτροπή των ειδικών ενώ δεν αποκλείεται το απόγευμα να υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με τα επόμενα βήματα για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Πιθανό άνοιγμα δημοτικών και γυμνασίων στις 10 Μαϊου

Το άνοιγμα γυμνασίων και δημοτικών, πρόσθεσε η κ. Πελώνη,  αποτελούν προτεραιότητα με βάση και το εργαλείο των self test  ενώ το ίδιο ισχύει και για το άνοιγμα του τουρισμού και της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους.

ειδησεις σημερα 

Κορωνοϊός - Πάσχα: Αποφασίζουν σήμερα οι επιστήμονες για το πως θα γιορτάσουμε

Εμβολιασμός για κορωνοϊό: «Ανοίγει» η πλατφόρμα για τις ηλικίες 55 – 59 ετών

Παυλάκης - κορωνοϊός: Μπορεί να έχουμε 4ο κύμα μέσα στο καλοκαίρι