Πολιτική

Οικονομία

"Δεν υπάρχει δέσμευση στη συμφωνία παράτασης της δανειακής σύμβασης"

maximou.jpg

Η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή για συζήτηση την παράταση της δανειακής σύμβασης που υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Μαξίμου: Δεν υπάρχει δέσμευση στη συμφωνία παράτασης της δανειακής σύμβασης
Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές «εκεί θα καταδειχθεί ότι καμία δέσμευση δεν υπάρχει και απλά δίνεται ο χρόνος για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Μια συμφωνία που ακύρωσε το email Χαρδούβελη θέτοντας μια εθνική μεταρρυθμιστική ατζέντα».

Η απάντηση αυτή δόθηκε ύστερα από τη σφοδρή αντιπαράθεση που είχαν στην πρωινή εκπομπή του Mega ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος και η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, σχετικά με την επέκταση της δανειακής σύμβασης της χώρας.

«Η συμφωνία στο Eurogroup είναι ανυπόγραφη και δεν κυρώθηκε από την Βουλή», υποστήριξε ο κ. Μητρόπουλος στην "Κοινωνία Ώρα Mega", προκαλώντας την έντονη αντίδραση της βουλευτή της ΝΔ.
«Καταλαβαίνετε τι λέτε αυτή την στιγμή, τινάζετε την διαπραγμάτευση στον αέρα. Υπάρχει κρυφό κείμενο στη διαπραγμάτευση με άλλα μέτρα και δεν το παρουσιάζει η κυβέρνηση;» αναρωτήθηκε η κ. Μπακογιάννη. «Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να φέρει την συμφωνία στη Βουλή με υπογραφές», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητρόπουλος ωστόσο επέμενε στην καταγγελία του, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως ο ίδιος προήδρευε στη Βουλή και είδε με το μάτια του ότι κείμενο δεν έχει υπογραφές.

«Υπάρχει η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, υπογράφηκε το κοινό ανακοινωθέν. Αν δείτε και τις ανακοινώσεις της Μέρκελ και του Τσίπρα, αναφέρονται στην συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου κι όχι στην τετράμηνη παράταση», διευκρίνισε και υπογράμμισε, ότι η τετράμηνη παράταση δεν φέρει καμία υπογραφή.
Στη συνέχεια, η κ. Μπακογιάννη κατέθεσε ερώτηση προς τον πρωθυπουργό στη Βουλή, με την οποία ζητάει να μάθει γιατί δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή η συμφωνία, ώστε να ενημερωθούν οι βουλευτές για το σύνολο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση απέναντι στους εταίρους.
Υποστηρίζει παράλληλα ότι ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος αμφισβήτησε σήμερα δημοσίως τόσο την υπογραφή του κειμένου της επέκτασης της δανειακής σύμβασης για τέσσερις μήνες όσο και το ίδιο το περιεχόμενό της.
«Η αμφισβήτηση αυτή, η οποία εκφράζεται και από άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργεί ερωτηματικά στο εσωτερικό και το εξωτερικό και υπονομεύει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας εν όψει της προσεχούς διαπραγμάτευσης στο Eurogroup» επισημαίνει η κ. Μπακογιάννη.
«Δεν τολμούν ακόμη να φέρουν στη Βουλή όσα υπέγραψαν στις 20 Φεβρουαρίου», σχολίασε και ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης.
Πηγή: Έθνος

Πολιτική

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

γιαννης οικονομου

Δήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου για την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στην 85η ΔΕΘ:

«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε αδύναμος να απαντήσει στα μεγάλα ερωτήματα του αύριο και στις ανησυχίες  του σήμερα. Παρά τα πανάκριβα σκηνικά  ο κ. Τσίπρας έδειξε ότι είναι ξεπερασμένος. Αγκυλωμένος στο παρελθόν, σε ένα κόσμο που δεν υπάρχει πια. Η σκέψη του και η πολιτική του συγκρότηση δεν έχουν καμιά αναφορά στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, στον νέο κόσμο που ανατέλλει. Εκφράζει τη βαθιά συντήρηση, σε κάθε επίπεδο: οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό και πολιτισμικό.
Δεν τοποθετήθηκε πολιτικά απέναντι στο κύμα ανορθολογισμού και λαϊκισμού που ενδημεί στον πολιτικό χώρο που ηγείται, και  το οποίο ζημιώνει τη χώρα, εν μέσω πανδημίας. Δεν κατάφερε να παρουσιάσει μια συμπαγή και πειστική πολιτική πρόταση, πλαισιωμένη από σαφές και μελετημένο οικονομικό σχέδιο. Ξανά παροχές χωρίς κοστολόγηση και ξανά διαγραφή χρεών. Ήταν λες και το ημερολόγιο έδειχνε 2014. Μόνο που σήμερα όλοι γνωρίζουν τι ακολούθησε μετά. 
Η απόπειρα της «νέας αρχής» σκιαζόταν συνεχώς από τις λέξεις «επιστροφή» και «κατάργηση». Την ώρα που η Ελλάδα αλλάζει με ένα άλμα ευημερίας στο αύριο, ο διακαής πόθος του κ. Τσίπρα είναι η επάνοδος στην εξουσία με κάτι ανάλογο της συγκυβέρνησης με Βαρουφάκη και Καμμένο. Μέχρι εκεί φτάνει ο πολιτικός του ορίζοντας. Και αυτό τα λέει όλα»
.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ζαχαριάδης: Πρόβλημα για τη χώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο Ηράκλειο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου (Φωτογραφίες)

ΥΠΕΞ: Διάβημα στην Τουρκία για την παρενόχληση του ερευνητικού πλοίου Nautical Geo

ESPA BANNER