Πολιτική

Οικονομία

Κρήτη

Αντώνης Φώσκολος στο Ράδιο Κρήτη: "Η Κρήτη έσωσε την Ελλάδα"

kriti.jpg

Ολομέτωπη επίθεση εναντίον των χειρισμών της κυβέρνησης και κυρίως εναντίον του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότης Παναγιώτη Λαφαζάνη στο θέμα των υδρογονανθράκων, εξαπέλυσε σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη και στον Κώστα Συλιγάρδο, ο καθηγητής Αντώνης Φώσκολος. 

Είναι αδιανόητο να υπογράφουμε συμφωνίες για αγωγούς, που δεν θα γίνουν ποτέ, είπε ο κ. Φώσκολος, και να μην κινούμαστε προς την κατεύθυνση αξιοποίησης του θησαυρού που υπάρχει σε Ιόνιο και Κρήτη, είπε, την ώρα που υπάρχει κίνδυνος να λήξει άδοξα ο διαγωνισμός για τα 20 θαλάσσια οικόπεδα αν δεν δοθεί παράταση, αφού το ενδιαφέρον είναι εξαιρετικά χαμηλό λόγω της γενικότερης κατάστασης στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζουμε πάντως ότι ο κ. Λαφαζάνης, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρχει θετικό αποτέλεσμα στο διαγωνισμό ο οποίος λήγει στις 14 Ιουλίου.

"Η Κρήτη έσωσε την Ελλάδα" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φώσκολος, αναφερόμενος στα κοιτάσματα αλλά και στη γεωστρατηγική θέση της χώρας μας, και της Βάσης της Σούδας, για την οποία δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία οι Αμερικανοί, εξ' ου και το μεγάλο ενδιαφέρον για τη χώρα μας. Η Κρήτη έχει τα περιθώρια να γίνει ένα ακόμη πιο σημαντικός ενεργειακός, αυτή τη φορά κόμβος, είπε ο καθηγητής. Τα κοιτάσματα της Κρήτης είναι τεράστια και οι μερικανοί δεν θέλουν να πέσουν σε Ρωσικά χέρια", εκτίμησε.

​Ακούστε τη συνέντυξη του Αντώνη Φώσκολου στο Ράδιο Κρήτη:

Ακούστε τη συνέντευξη:

Ο Αντώνης Φώσκολος στο Ράδιο Κρήτη, by ekriti newsportal

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 50χρονος

δικαστήρια 50χρονος

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 50χρονος που σκόρπισε τον θάνατο την περασμένη Τετάρτη στις Μοίρες, πυροβολώντας και κόβοντας το νήμα της ζωής του 79χρονου Κώστα Χατζάκη και τραυματίζοντας την σύζυγό του, ενώ βρισκόταν σε αναζήτηση της εν διαστάσει συζύγου του, η οποία νοίκιαζε το σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού.

Το κλίμα στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου ήταν τεταμένο, καθώς είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί μέλη της οικογένειας του θύματος, αλλά και κάτοικοι των Μοιρών, ωστόσο τα επεισόδια αποφεύχθηκαν, τόσο κατά την προσαγωγή του όσο και κατά την αποχώρησή του από τα δικαστήρια.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφος ο συνήγορος του κατηγορουμένου Γιώργος Κοκοσάλης έκανε λόγο για έναν "σακατεμένο άνθρωπο, μία τραγική φιγούρα" εκφράζοντας για μία ακόμη φορά ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος.

 

 

 

Ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος, Γιάννης Στειακάκης σε δηλώσεις του τόνισε ότι εναντίον του κατηγορουμένου θα στραφούν και οι γονείς των παιδιών που έπαιζαν αμέριμνα ενώ ο δράστης βρισκόταν έξω από το κτίριο και πυροβολούσε. Παράλληλα τον χαρακτήρισε "αιμοδιψή χαρακτήρα, που δεν πείθει όταν δηλώσει από τη μια ότι δεν θυμάται τι έκανε, και από την άλλη ζητά συγγνώμη".