Πολιτική

Οικονομία

Κρήτη

Αντώνης Φώσκολος στο Ράδιο Κρήτη: "Η Κρήτη έσωσε την Ελλάδα"

kriti.jpg

Ολομέτωπη επίθεση εναντίον των χειρισμών της κυβέρνησης και κυρίως εναντίον του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότης Παναγιώτη Λαφαζάνη στο θέμα των υδρογονανθράκων, εξαπέλυσε σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη και στον Κώστα Συλιγάρδο, ο καθηγητής Αντώνης Φώσκολος. 

Είναι αδιανόητο να υπογράφουμε συμφωνίες για αγωγούς, που δεν θα γίνουν ποτέ, είπε ο κ. Φώσκολος, και να μην κινούμαστε προς την κατεύθυνση αξιοποίησης του θησαυρού που υπάρχει σε Ιόνιο και Κρήτη, είπε, την ώρα που υπάρχει κίνδυνος να λήξει άδοξα ο διαγωνισμός για τα 20 θαλάσσια οικόπεδα αν δεν δοθεί παράταση, αφού το ενδιαφέρον είναι εξαιρετικά χαμηλό λόγω της γενικότερης κατάστασης στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζουμε πάντως ότι ο κ. Λαφαζάνης, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρχει θετικό αποτέλεσμα στο διαγωνισμό ο οποίος λήγει στις 14 Ιουλίου.

"Η Κρήτη έσωσε την Ελλάδα" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φώσκολος, αναφερόμενος στα κοιτάσματα αλλά και στη γεωστρατηγική θέση της χώρας μας, και της Βάσης της Σούδας, για την οποία δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία οι Αμερικανοί, εξ' ου και το μεγάλο ενδιαφέρον για τη χώρα μας. Η Κρήτη έχει τα περιθώρια να γίνει ένα ακόμη πιο σημαντικός ενεργειακός, αυτή τη φορά κόμβος, είπε ο καθηγητής. Τα κοιτάσματα της Κρήτης είναι τεράστια και οι μερικανοί δεν θέλουν να πέσουν σε Ρωσικά χέρια", εκτίμησε.

​Ακούστε τη συνέντυξη του Αντώνη Φώσκολου στο Ράδιο Κρήτη:

Ακούστε τη συνέντευξη:

Ο Αντώνης Φώσκολος στο Ράδιο Κρήτη, by ekriti newsportal

Κρήτη

Ο καιρός στην Κρήτη, σήμερα Τρίτη

καλοκαίρι κοχύλια άμμος παραλία

Γενικά αίθριος ο καιρός, σήμερα Τρίτη, 4 Αυγούστου, στην Κρήτη, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 και τοπικά στη νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.