Πολιτική

Κρήτη

Νότης Μαριάς στο Ρ/Κ: Σκληρή απάντηση στους εκβιασμούς της τρόικας εδώ και τώρα

notis_marias.jpg

Σκληρή απάντηση στους εκβιασμούς της τρόικας εδώ και τώρα ζητά ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής,  Αντιπρόεδρος  των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς  σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό  σταθμό ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη  στις 8.6.2015.

Τα κύρια σημεία της συνέντευξης του Νότη Μαριά έχουν ως εξής:
1. Η Ελλάδα πρέπει  να προσφύγει δικαστικά στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά των δανειστών και της τρόικας ασκώντας αγωγή αποζημιώσεως για τη ζημιά που επέφερε  το μνημόνιο στην Ελληνική οικονομία και η οποία ζημιά ανέρχεται σε εκατοντάδες δισ. ευρώ (02:05).
2.Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει με βάση τον Κανονισμό 472/2013 της Ε.Ε. σε λογιστικό έλεγχο του χρέους και εν συνεχεία σε μονομερή διαγραφή του επονείδιστου χρέους (04:15).
3. Η κυβέρνηση θα μπορούσε ακόμη και τώρα να αξιοποιήσει την πρόταση-λύση του Νότη Μαριά για μερική ή ολική εξόφληση του ΔΝΤ εκ μέρους της Ελλάδας μέσω χρηματοδότησης από την Τράπεζα της Ελλάδας με βάση τον Κανονισμό 3603/1993 της Ε.Ε. (05:50).
 
Στην συνέντευξή του ο Νότης Μαριάς μιλά επίσης για:
4. Την εκβιαστική πολιτική  των δανειστών (00:23).
5. Για τους όρους και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες μπορεί να κηρυχθεί η χώρα σε κατάσταση ανάγκης και να προχωρήσει έτσι σε νόμιμη άρνηση πληρωμής των δανειστών (08:02).
6. Τη φορομπηχτική πολιτική  της συγκυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (10:48).
7.Το κερδοσκοπικό γαϊτανάκι που έστησε η τρόικα σε βάρος της Ελλάδας αφού το 96% των 214 δις ευρώ που πήρε ως δάνεια από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ επέστρεψαν ξανά στις τσέπες των δανειστών για την πληρωμή παλαιών δήθεν χρεών   (14:20).
8. Τη συγκρότηση ενός Νέου Αντιμνημονιακού Μετώπου (15:31).

ακούστε τη συνέντευξη του κ. Μαριά στο Ράδιο

Κρήτη

Πολιτική

ΝΔ για τα νέα μέτρα: Κατηγορεί για «ανευθυνότητα και υποκρισία» τον ΣΥΡΙΖΑ

νεα δημοκρατια.jpg

Για «ανευθυνότητα και υποκρισία» κατηγορεί η Νέα Δημοκρατία τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα νέα μέτρα.

Σε απάντησή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τα μέλη του σε διαδηλώσεις και την ίδια στιγμή καταγγέλλει την ασφυξία στα νοσοκομεία» και σημειώνει:

«Πόση ανευθυνότητα και πόση υποκρισία! Η Ελλάδα τα έχει καταφέρει πολύ καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες εδώ και καιρό εφαρμόζουν κι αυτές αυστηρά περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Και θα κερδίσει και αυτή τη μάχη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Ηράκλειο - Κορωνοϊός: Στο «βαθύ κόκκινο» με κλειστό λιανεμπόριο και εκπαίδευση

Κικίλιας: Το ΕΣΥ ξεπερνά τα όρια του - Σχέδιο έκτακτης ανάγκης - Τι αλλάζει στα νοσοκομεία

Κορωνοϊός - μέτρα: Με «κωδικό 2-3» και εντός του δήμου οι μετακινήσεις