Πολιτική

Κρήτη

Λευτέρης Αυγενάκης: Τα νέα μέτρα οδηγούν σε αφανισμό τον αγροτικό κόσμο

Αυγενάκης

Ανακοίνωση Λ. Αυγενάκη αναφορικά με την επικείμενη φορολόγηση των αγροτών και τη σημερινή Παγκρήτια σύσκεψη των αγροτών στο Ηράκλειο:

«Τα νέα μέτρα που φέρνει το μνημόνιο «ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» για τον αγροτικό κόσμο οδηγούν στον ολοκληρωτικό αφανισμό της πρωτογενούς παραγωγής και στην απόλυτη εξαθλίωση του αγροτικού κόσμου.
Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας είναι εντελώς ανακόλουθος για ακόμη μια φορά με τα όσα προεκλογικά είχε υποσχεθεί. Χωρίς αιδώ επιβάλλει φορολόγηση από το 1€ με 26%, αύξηση ΦΠΑ στο 23% στα αγροτικά μέσα και εφόδια, κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο, αλλαγή του ασφαλιστικού καθεστώτος και εναρμόνισή με αυτό του ΙΚΑ, γεγονός που σημαίνει έως και τριπλασιασμό των εισφορών.
Ο πρωτογενής τομέας παραγωγής -δυστυχώς- με τις πολιτικές που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ και πέραν των πολλών προβλημάτων που ήδη αντιμετωπίζει, θα βρεθεί ενώπιων σοβαρών προβλημάτων ανταγωνιστικότητας εν συγκρίσει με γειτονικές και ανταγωνίστριες χώρες και οι Έλληνες αγρότες –εάν περάσουν τα μέτρα της Κυβέρνησης- θα έρθουν αντιμέτωπες με την απόλυτη εξαθλίωση.
Η Κυβέρνηση οφείλει να προασπίσει τους Έλληνες αγρότες, να αντιληφθεί το ζωτικό χαρακτήρα της πρωτογενούς παραγωγής για την ελληνική ύπαιθρο, την ελληνική οικονομία, αλλά και το σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει στην ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας.»
 
 
 

 

Πολιτική

Ελληνοτουρκικά: Μηνύματα Μητσοτάκη ενόψει των διερευνητικών επαφών

Κυριάκος Μητσοτάκης

Να ενισχυθεί η διπλωματική «ασπίδα» με την καθολική στήριξη της Εθνικής Αντιπροσωπείας στο νομοσχέδιο της επέκτασης των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια, επιδιώκει η κυβέρνηση εν όψει των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία.

Με την έγκρισή του παμψηφεί, η Βουλή στέλνει ένα ισχυρότατο μήνυμα ομοψυχίας και ενότητας που θα ενδυναμώσει το διπλωματικό οπλοστάσιο της ελληνικής αποστολής.

Παρέμβαση Μητσοτάκη

Αναμένονται με ενδιαφέρον τα μηνύματα που θα στείλει κατά την παρέμβασή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου, πέντε εικοσιτετράωρα πριν από το ραντεβού της Κωνσταντινούπολης.

Άλλωστε με την σημερινή ψηφοφορία ολοκληρώνεται μια ιστορική, όπως χαρακτηρίζεται, αλλαγή καθώς πρόκειται για το πρώτο βήμα διεύρυνσης της ελληνικής επικράτειας από το 1947.

Θα επισημανθεί δε, για ακόμη μια φορά στο ανώτατο επίπεδο, η μείζονος σημασίας αναφορά στο άρθρο 1 παράγραφος 2 του νομοσχεδίου, όπου αναφέρεται κατά λέξη:

«Η Ελληνική Δημοκρατία επιφυλάσσεται για την άσκηση και στις λοιπές περιοχές της Επικράτειάς της των αντίστοιχων δικαιωμάτων της, όπως αυτά απορρέουν από τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών της 10ης Δεκεμβρίου 1982 για το Δίκαιο της Θάλασσας, η οποία αποτυπώνει διεθνές εθιμικό δίκαιο».

Με αυτήν προδιαγράφονται τα επόμενα βήματα, με τον Νίκο Δένδια, να καθιστά για ακόμη μια φορά σαφές από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ότι στο ελληνικό σχέδιο συμπεριλαμβάνεται -και εντείνεται η προετοιμασία- για την επέκταση των εθνικών χωρικών υδάτων και στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κρήτης. Σε κάθε περίπτωση η Αθήνα κρατά μικρό καλάθι για τα αποτελέσματα που μπορεί να παραχθούν από αυτόν τον γύρο των συνομιλίων.

Ειδήσεις σήμερα

Ορκωμοσία Μπάιντεν: Υπό πρωτοφανείς συνθήκες η τελετή λόγω πανδημίας

Σοφία Μπεκατώρου: Στον εισαγγελέα για να καταθέσει σχετικά με τις καταγγελίες της

Κορωνοϊός: Πότε θα ανοίξουν σχολεία, εστίαση και ταξίδια