Πολιτική

Κρήτη

Αιχμές Αυγενάκη κατά Σπίρτζη για την αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων

λευτερης αυγενακης

Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει τις τιμές των εισιτηρίων στις μεταφορές, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ στο 23%.
Στο ίδιο κλίμα βρίσκεται και η ανακοίνωση του βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ και αρμόδιου Τομεάρχη υποδομών του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος σχολιάζοντας την απόφαση του υπουργού αναφέρει τα εξής:
«Επιβεβαίωσε ο αρμόδιος Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης την αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων μετά την αύξηση του ΦΠΑ στο 23%.  Συνεπώς, η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου θα ανέβει στο 1,30 ευρώ από 1,20 ευρώ και του μειωμένου εισιτηρίου στο 0,65 ευρώ από 0,60 ευρώ που είναι σήμερα. 

Η φορολόγηση των μεταφορών με ΦΠΑ 23% από 13% που ισχύει από τον Σεπτέμβριο, καθώς και η επιβάρυνση των αστικών συγκοινωνιών από την ελεύθερη μετακίνηση πολιτών που ίσχυσε με την επιβολή του ελέγχου κεφαλαίων το καλοκαίρι του 2015 με πάνω από 10 εκατ. ευρώ, οδηγούν στην αναπροσαρμογή των τιμών των εισιτηρίων προς τα πάνω. 

Για ακόμη μια φορά ο κ. Σπίρτζης διαψεύδει τον εαυτό του, αφού μέχρι πρότινος διαβεβαίωνε πως οι μετακινούμενοι δεν θα επιβαρυνθούν από την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στις μεταφορές.
Ο κ. Υπουργός ανακοίνωσε αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων για να καλυφθούν τα ελλείμματα των αστικών συγκοινωνιών!

Αφού έκανε τον «κουβαρντά» με τις δωρεάν μετακινήσεις τις ημέρες του δημοψηφίσματος, αφού εξάντλησε το λαϊκισμό με την ανοχή –αν όχι υποστήριξη-  στο κίνημα «δεν πληρώνω», αφού προσπάθησε να φανεί «γενναιόδωρος» με δωρεάν μετακινήσεις ακόμη και των τουριστών τις πρώτες ημέρες επιβολής των κεφαλαιακών ελέγχων που επιβλήθηκαν με ευθύνη της κυβέρνησης του, τώρα έφθασε η ώρα να πληρωθεί ο λογαριασμός αυξάνοντας τις τιμές των εισιτηρίων.
«Κουβαρντάς» με τα λεφτά των άλλων και «μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα»!».

Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Μαλεβιζίου: Τίμησε τον αντιστασιακό Ιωάννη Ανδρεαδάκη

Ονοματοδοσία - Γάζι

Σε μία σεμνή τελετή ο Δήμος Μαλεβιζίου τίμησε τον Ιωάννη Δράκου Ανδρεαδάκη με την ονοματοδοσία οδού στην Τοπική Κοινότητα Γαζίου, παρουσία του Δημάρχου Μαλεβιζίου, Βουλευτών, του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου και περιφερειακών συμβούλων Αντιδημάρχων του Δήμου Μαλεβιζίου του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Γαζίου, Δημοτικών Συμβούλων και μελών της οικογένειας Ανδρεαδάκη.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Επίσκοπος Κνωσού κ. Πρόδρομος ενώ στον Ιωάννη Ανδρεαδάκη αναφέρθηκε με την ομιλία του ο ιστορικός – συγγραφέας Μιχαήλ Παπαηλιάκης.

«Η δύναμη της ψυχής είναι το θεμέλιο της ελευθερίας. Με αυτή τη δύναμη ο Ιωάννης Ανδρεαδάκης του Δράκου πορεύτηκε 95 χρόνια, αλλά στην ουσία έζησε πολλές ζωές.

Έγινε σύμβολο αγώνα για την πίστη στις ιδέες και στα ιδανικά της πατρίδας και της ελευθερίας. Άφησε πίσω του διδάγματα διαχρονικά για τον τόπο μας, για την πατρίδα και την ενότητα.

Σήμερα τιμούμε έναν πραγματικό αντάρτη, έναν ήρωα.» ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

Την ονοματοδοσία είχε αποφασίσει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου το 2018 έπειτα από πρόταση της Κοινότητας Γαζίου

Η οδός Ιωάννη Δράκου Ανδρεαδάκη είναι η πρώτη κάθετος στην οδό Μητσοτάκη αμέσως μετά τη γέφυρα του Ξηροπόταμου προς Αμμουδάρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο: Απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει! - Συναγερμός σε ΕΛ.ΑΣ και ΕΚΑΒ

Κρήτη: Άνοιξαν οι κάλπες στους Δικηγορικούς Συλλόγους

 

 

ESPA BANNER