Πολιτική

Κρήτη

Ηράκλειο

Κάλεσμα από τον ΣΥΡΙΖΑ για νέα συγκέντρωση του "Οχι" στο Ηράκλειο

όχι δημοψήφισμα

"Ο ελληνικός λαός εκφράστηκε κυρίαρχα και δημοκρατικά στις 5/07, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα, μήνυμα ενότητας, δημοκρατίας, αξιοπρέπειας προς πάσα κατεύθυνση, εντός και εκτός Ελλάδος. Κάποιοι δυστυχώς ακόμα κωφεύουν, δεν πήραν το μήνυμα και προσποιούνται πως τίποτα δεν έχει αλλάξει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.  
Αυτή την Παρασκευή 10/07, πολίτες μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλούν κόσμο σε συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας  στις 7:30 μμ, για να διατρανώσουν την αταλάντευτη βούληση του λαού μας να ζήσει με δημοκρατία και αξιοπρέπεια μέσα στην Ευρώπη, σε μια Ευρώπη της αλληλεγγύης, των λαών, της κοινωνικής δικαιοσύνης. Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπαρίσταται, στηρίζει την εκδήλωση και καλεί όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να συμμετέχουν μαζικά στην συγκέντρωση, εκπέμποντας ένα ηχηρό ΟΧΙ στους εκβιασμούς, στα τελεσίγραφα, στην αδιαλλαξία των θεσμών.
Η επόμενη μέρα μας βρίσκει ενωμένους, με ψυχραιμία συνεχίζουμε την εθνική προσπάθεια για τα δίκαια του λαού μας, της πατρίδας μας, για μια λύση βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη. Ο νέος εθνικός διχασμός που κάποιοι απεργάζονται, μέσα και έξω από τη χώρα, δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί. Υπέρτατος νόμος είναι το δίκιο των ανθρώπων.
 
Ο λαός μίλησε.
Η δημοκρατία νίκησε.
Η αξιοπρέπεια νίκησε.
 
Ηράκλειο,  9 Ιουλίου 2015
Το Γραφείο Τύπου
ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου
 

Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη: Με εισαγγελική εντολή σε δομή, παιδάκι 2,5 ετών - Αφαιρέθηκε η επιμέλεια από τους γονείς

παιδάκι

Στην Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου μεταφέρθηκε την Παρασκευή, με Εισαγγελική εντολή, παιδάκι 2,5 ετών από την Ιεράπετρα.

Σύμφωνα με την "Ανατολή", η εντολή του Εισαγγελέα δόθηκε λόγω παραμέλησης από το οικογενειακό του περιβάλλον, με την επιμέλεια να αφαιρείται προσωρινά από τους γονείς του και να δίδεται σε κοινωνική δομή-ίδρυμα του Ηρακλείου.

Το μικρό, ηλικίας 6 μηνών, αδελφάκι του εν λόγω παιδιού, ήδη βρίσκεται στην ίδια δομή, αφού προ ημερών αυτό είχε μείνει για πολλές ώρες νοσηλευόμενο μόνο του στο ΠΑΓΝΗ, με αποτέλεσμα το νοσηλευτικό προσωπικό εκεί να κινητοποιηθεί και να εκκινήσουν οι διαδικασίες για να μεταφερθεί το παιδί στη δομή.

Ακολούθησε έρευνα από την κοινωνική λειτουργό του Δήμου Ιεράπετρας, που διεπίστωσε ότι και το άλλο παιδί της οικογένειας ζούσε παραμελημένο και όχι σε ασφαλές και κατάλληλο περιβάλλον.

Το 2,5 ετών παιδί παραμένει στην Παιδιατρική κλινική, υπό συνεχή αστυνομική παρακολούθηση, προκειμένου να του γίνουν όλες οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να μεταφερθεί στη συνέχεια στη δομή στο Ηράκλειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον πατέρα που άφησε το παιδί του στην χαρτόκουτα

Κρήτη: "Καμπάνες" σε υπαλλήλους κρεοπωλείων για μη χρήση μάσκας

Κρήτη - κορωνοϊός: Πόσοι πολίτες έχουν εμβολιαστεί

ESPA BANNER