Πολιτική

Κρήτη

Ηράκλειο

'Ιδρυση πυρήνα ΕΠΑΜ στα Μάλια

epam.jpg

Την ίδρυση πυρήνα ΕΠΑΜ στα Μάλια ανακοίνωσε το κόμμα. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση:

"​Διανύουμε μια εποχή στην οποία η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων γίνεται κατά συρροή και κατ'εξακολούθηση. Η αξία του ανθρώπου μετριέται σε χρήμα και η δικαιοσύνη εφαρμόζεται με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Οι δημοκρατικές εντολές του ελληνικού λαού όχι μόνο δεν εφαρμόζονται αλλά χλευάζονται και διαστρεβλώνονται από τους συστημικούς πολιτικούς φορείς.
Όλα αυτά έχουν αποτελέσματα τα οποία είναι εμφανή σε όλους μας. Επιχειρηματικές χρεοκοπίες και φτωχοποίηση των Ελλήνων. Υφαρπαγή περιουσιών, ακόμα και της πρώτης κατοικίας, μείωση μισθών σε επίπεδα φτώχειας και διάλυση των εργασιακών σχέσεων στο όνομα της εξυπηρέτησης ενός άκρως παράνομου και απεχθούς χρέους. Απογοήτευση και αίσθημα προδοσίας απέναντι στο παρόν “δημοκρατικό σύστημα” αλλά και αβεβαιότητα για τη δυνατότητα επιβίωσης ακόμα και στο κοντινό μέλλον.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες και για αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε την ίδρυση πυρήνα του Ε.Π.Α.Μ στα Μάλια.

Με την ενημέρωση και κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής των Μαλίων, Χερσονήσου και Μοχού παίρνουμε κι εμείς, πλέον επισήμως, μέρος και θέση στην πανελλήνια προσπάθεια του Ε.Π.Α.Μ. για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης και τη δημιουργία προυποθέσεων για ένα καλύτερο και δημοκρατικό αύριο.
Είμαστε ρεαλιστές και γι' αυτό απαιτούμε το “αδιανόητο”:
Μονομερή Διαγραφή του Δημόσιου χρέους με βάση το ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ
Κατάργηση των Μνημονίων και Δανειακών Συμβάσεων με ΕΕ και ΔΝΤ
Έξοδο από το Ευρώ και επιστροφή σε ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ
Καταδίκη όσων οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση
Σύνταξη και ψήφιση νέου Δημοκρατικού Συντάγματος 
Πυρήνας Ε.Π.Α.Μ. Μαλίων,
Μαλια, 19/4/2015
 
 

Πολιτική

Δένδιας: χρησιμοποιήσαμε την τουρκική επιθετικότητα ως όπλο εναντίον της

Νίκος Δένδιας

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων (Council for International Relations – Greece) με θέμα «Συζήτηση για την Ελληνική Υψηλή Στρατηγική: Η Διάσταση της Εξωτερικής Πολιτικής». Τη συζήτηση συντόνισε ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς Χρήστος Χατζηεμμανουήλ και συμμετείχαν επίσης, οι Καθηγητές Κ. Λάβδας, Κ. Μπότσιου και Π. Σκλιάς.

Στην παρέμβασή του ο Υπουργός Εξωτερικών ανέδειξε την προώθηση μιας νέας αντίληψης στην ελληνική εξωτερική πολιτική με πολυεπίπεδη θεματολογική και γεωγραφική διπλωματική προσπάθεια.

Απαντώντας στα ερωτήματα του πάνελ, ο Υπουργός σκιαγράφησε τους κύριους άξονες ενός εξωστρεφούς εθνικού σχεδιασμού και αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τα Βαλκάνια, τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, την προώθηση της συνεργασίας με φίλους και εταίρους στην ευρύτερη περιοχή και τα πολυμερή σχήματα συνεργασίας, το δίκαιο της θάλασσας και τις οριοθετήσεις ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, το ρόλο της Ελλάδας στη διαμόρφωση των αποφάσεων της ΕΕ, την αναζωογόνηση των διμερών σχέσεων με τους εταίρους και τους συμμάχους σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, αλλά και στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια εκσυγχρονισμού στο Υπουργείο Εξωτερικών με αναβάθμιση μεταξύ άλλων της δημόσιας διπλωματίας.

Μεταξύ άλλων, o κ. Δένδιας επεσήμανε όσον αφορά τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις, «Με δεδομένες τις δυνατότητες που είχε η χώρα, το γεωπολιτικό της αποτύπωμα και την γεωγραφική της θέση,  πρέπει να δηλώσω ότι είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι για αυτό το οποίο έχει επιτευχθεί τα δύο χρόνια της διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Θεωρούμε ότι αντιμετωπίστηκε, στο βαθμό που μπορούσε να αντιμετωπιστεί, μία μεγάλη τουρκική επιθετικότητα, ένας μη πραγματικά γνωστός σε εμάς, μέχρι αυτό το χρονικό σημείο, νεοοθωμανισμός.

Μπορέσαμε και χρησιμοποιήσαμε την τουρκική επιθετικότητα σαν όπλο εναντίον της ίδιας της Τουρκίας, δηλαδή η ίδια η Τουρκία μας βοήθησε στο να δημιουργήσουμε κατανοήσεις και συμμαχίες. Αισιοδοξούμε ότι θα μπορέσουμε με την ίδια τακτική και με τη συνεχή κινητικότητα να διευρύνουμε τους ορίζοντες και να δημιουργήσουμε τελικά αυτό το οποίο είναι το απόλυτο ζητούμενο για τη χώρα,  που είναι οι συνθήκες ασφάλειας και ευημερίας».

Καταλήγοντας ο Υπουργός υπογράμμισε ότι στην υλοποίηση της εξωτερικής πολιτικής συντελούν αναμφίβολα η αναπτυσσόμενη οικονομία που ενισχύει τις δυνατότητες προβολής και επιρροής της χώρας, η διπλωματική δραστηριοποίηση σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τη διεθνή έννομη τάξη που καθιστά την Ελλάδα οιονεί παράδειγμα για άλλες χώρες και γέφυρα με την ΕΕ και βέβαια, η εθνική ομοψυχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Στρατηγός Φλώρος: Πέταξε με F-16 πάνω από το μνημείο του Νικόλαου Σιαλμά (βίντεο)

Δένδιας: Η παράδοση των γερμανικών υποβρυχίων στην Τουρκία θα αποσταθεροποιήσει την περιοχή

Ερντογάν: Μας ικανοποιεί η ώθηση που έχουμε πετύχει τελευταία στις σχέσεις με την Ελλάδα