Πολιτική

Κόσμος

Στη Μάλτα ο Δ. Αβραμόπουλος

αβραμόπουλος.jpg

Την αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών πιέσεων στη Μάλτα, εξέφρασε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά τη σημερινή επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Μάλτα.

H διαχείριση των αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών στη Μεσόγειο, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών του Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Μαλτέζο πρωθυπουργό Joseph Muscat, τον υπουργό εσωτερικών Carmelo Abela και τον υπουργό εξωτερικών George Vella. 

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε ότι έχει "πλήρη επίγνωση των πιέσεων που αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό σύστημα της Μάλτας - η αυξανόμενη εισροή μεταναστών σε ένα μικρό νησιωτικό κράτος αποτελεί τεράστια πρόκληση". 

Υπογράμμισε, επίσης, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι η διαχείριση τέτοιων πιέσεων "δεν αποτελεί έργο ενός μόνο κράτους μέλους ή μόνο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι έργο κοινό, ευθύνη κοινή."

Ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε επίσης ότι "η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να στηρίζει τη Μάλτα και τα κράτη μέλη που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα στη Μεσόγειο" και υπογράμμισε ότι μόλις χθες η Επιτροπή ενέκρινε πρόγραμμα ύψους €17,7 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της Μάλτας σε θέματα ασύλου, μετανάστευσης, και ένταξης μεταναστών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Αβραμόπουλος επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO) που εδρεύει στη Μάλτα και, σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Διευθυντή της EASO κ. Robert Visser, παρουσίασε τα αποτελέσματα πιλοτικών προγραμμάτων για τη συλλογή πληροφοριών από τη λαθραία διακίνηση μεταναστών στη Μάλτα και την Ιταλία, καθώς και για τη συνεργασία των κρατών-μελών στον τομέα του ασύλου. 

Ο Επίτροπος τόνισε ότι η EASO "αποτελεί βασικό εργαλείο για την εφαρμογή της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης στα ζητήματα ασύλου."

Πολιτική

Φον Ντερ Λάιεν: Συναντήσεις στην Αθήνα με Ντράγκι, Σάντσεθ και Πλένκοβιτς

Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν

Διμερείς επαφές με τους πρωθυπουργούς της Κροατίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας θα έχει στην Αθήνα η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, παράλληλα με τη συμμετοχή της στη Σύνοδο των EUMED9, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ερίκ Μαμέρ.

«Αύριο η πρόεδρος Φον Ντερ Λάιεν θα συμμετάσχει στη Σύνοδο των EUMED9 κατόπιν πρόσκλησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Θα έχει διμερείς επαφές με τον Αντρέι Πλένκοβιτς, τον Πέδρο Σάντσες και τον Μάριο Ντράγκι για την απάντηση της ΕΕ στην κλιματική αλλαγή» σημειώνει ο Ερίκ Μαμέρ

Ειδήσεις σήμερα:

Ηράκλειο - Κορωνοϊός: Ανακοινώθηκε επίσημα η άρση του μίνι - lockdown

Χανιά: Εντόπισαν ιστιοφόρο που είχε ναυαγήσει πριν από 13 ημέρες στην Κύθνο!

Πρόγραμμα ΤΕΒΑ: Συνεργασία Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης με την Κοινωνική Υπηρεσία

ESPA BANNER