Πολιτική

Κόσμος

"Μια λογική συμφωνία με την Αθήνα θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες"

podemos_1.jpg

Ο ηγέτης του κόμματος Podemos της ισπανικής ριζοσπαστικής αριστεράς δήλωσε πως η επικράτηση του ΟΧΙ στο ελληνικό δημοψήφισμα ενίσχυσε τη διαπραγματευτική θέση της ελληνικής κυβέρνησης, για την οποία είναι πεπεισμένος ότι θα επιτύχει μια συμφωνία με τους πιστωτές της μέσα στις επόμενες ημέρες.

«Το ΟΧΙ  στο δημοψήφισμα ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας για να επιτύχει μια λογική συμφωνία», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, επικεφαλής του Podemos.

«Είμαι πολύ αισιόδοξος, είμαι σίγουρος ότι στις επόμενες ημέρες θα έχουμε μια συμφωνία».

Ερωτηθείς αν το δημοψήφισμα ήταν καλό για το κόμμα του, ο Ιγκλέσιας δήλωσε: «Δεν είναι ότι το ΟΧΙ ' είναι καλό για το Podemos, είναι καλό για τον λαό της Ευρώπης... Δεν πρέπει να μας ανησυχεί η δημοκρατία».

Ο αρχηγός του Podemos χαρακτήρισε το ελληνικό δημοψήφισμα πολιτικό ορόσημο για την Ευρώπη και πρόσθεσε πως πρόκειται να συζητήσει το αποτέλεσμά του αργότερα σήμερα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Νωρίτερα το Podemos είχε καταδικάσει «παρεμβάσεις, χειραγωγήσεις και ψεύδη» εκ μέρους των ευρωπαϊκών θεσμών με στόχο να χαρακτηρισθεί το ΟΧΙ  ψήφος κατά της Ευρώπης.

«Το μήνυμα του ελληνικού λαού είναι σαφές: εσείς στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, δεν είστε υπεράνω των λαών μας, δεν είσαστε υπεράνω της δημοκρατίας και το ευρωπαϊκό σχέδιο δεν σας ανήκει», τόνισε το αριστερό ισπανικό κόμμα σε ανακοίνωσή του. 

Πολιτική

Λιμάνι Ηρακλείου: Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον - Συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή

Ευάγγελος Κυριαζόπουλος

Για πρώτη φορά από την σύστασή της συνεδρίασε, μέσω τηλεδιάσκεψης, η Κυβερνητική Επιτροπή Παρακολούθησης και Αξιοποίησης Λιμένων, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Λιμένων. Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ευάγγελου Κυριαζόπουλου.

Τις εργασίες της Επιτροπής χαιρέτησε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη ομαλής διεξαγωγής των διαγωνιστικών διαδικασιών και των 10 περιφερειακών λιμένων, εστιάζοντας ωστόσο στους τέσσερις πρώτους διαγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη για τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, της Ηγουμενίτσας, του Ηρακλείου καθώς και του εμπορικού τμήματος του λιμένα Καβάλας.

Ο κ. Πλακιωτάκης εξάλλου υπογράμμισε το εντονότατο επενδυτικό ενδιαφέρον, το οποίο, όπως τόνισε, «επιβεβαιώνει την ορθότητα και την αποτελεσματικότητα του στρατηγικού σχεδιασμού της Κυβέρνησης για την αξιοποίηση των λιμανιών της χώρας».

Στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν οριζόντια όλους τους περιφερειακούς λιμένες και επικεντρώθηκε σε κάποια από αυτά κυρίως για τους λιμένες της Ηγουμενίτσας και του Βόλου. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε σχεδιασμός αναγκαίων ενεργειών και συντάχθηκαν σχετικά χρονοδιαγράμματα.

Στις εργασίες της Επιτροπής εκτός από τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Ε. Κυριαζόπουλο συμμετέχουν οι κ.κ. Χ. Τριαντόπουλος, Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, η κα. Α. Καλύβα, Γενική Γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Ο. Καβαλάκης, Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο κ. Ε. Μπακογιάννης, Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο κ. Μ. Σταυριανουδάκης, Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Α. Κοντογιώργης, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Προεδρίας της Κυβέρνησης, καθώς και εκπρόσωπος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ψήφισμα Δ.Σ. Ηρακλείου: Να παραχωρηθεί το Ενετικό Λιμάνι και η χερσαία ζώνη στο Δήμο

Κρήτη: Οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου - Το ταφικό μνημείο, το ΚΕΘΕΑ και τα έργα

ΕΚΗ: Απεργιακές κινητοποιήσεις για το "ξήλωμα" των εργασιακών δικαιωμάτων